Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har fått meg SSD og skal installere Ubuntu på den med ext4. Er det noe spes jeg bør gjøre, noen instillinger jeg burde få med? Skal ha / og swap på den, mens hjemmemappen blir liggende på en annen og større hd.

 

Leser om en som symlinker enkelte filer fra /home på SSD, som .gconf og nettleser profilen.

Lenke til kommentar

PPA-et (Vet pokker hva det heter på norsk jeg, er det fortsatt pakkebrønn?) jeg brukte til å laste ned oppdaterte versjoner av VLC har sluttet å funke og jeg måtte fjerne det for å ikke gi update manager depresjoner. Når jeg prøver å legge det til igjen får jeg følgende feilmelding

hernil@laptop:~$ sudo add-apt-repository ppa:c-korn/vlc

[sudo] password for hernil:

Error: can't find signing_key_fingerprint at https://launchpad.net/api/1.0/~c-korn/+archive/vlc

Noen som vet om et annet sted hvor jeg kan få VLC på samme måte?

Lenke til kommentar

Jeg har ikke lyst til å ha spesialkonfigfiler til alt av apps, og default irssi er absolutt ingen god klient slik jeg ser det.

Liker ikke irssi jeg heller siden jeg tross alt er Emacs-mann. Poenget mitt var ganske enkelt at irssi har MDI. Du får komme over til den mørke siden og bruke Emacs da vet du ;)

Lenke til kommentar

Jeg regner med at mine Emacs-skills vil automatisk komme til meg med skjegglengden.

Hehe... Tidligere i sommer fikk jeg beskjed fra folk på IFI/simula om at jeg hadde mistet alle mine karmapoeng siden jeg hadde trimmet GNU-skjegget :p

 

Har forøvrig på impuls skaffet meg domenet brendan.is som nok kommer til å medføre mange morsomheter fremover. Det første jeg skal lage tror jeg må være brendan.is/awesome :)

Lenke til kommentar

Jeg vil kunne sende wget og eventuelt andre programmer som bruker tid i bakgrunnen så jeg f.eks kan ssh-e inn til serveren min og se status på en nedlasting et par timer etter at jeg startet den. Fikk tips om nohup, men kom over noe som sa at man ikke kunne hente status/output tilbake til terminalvinduet i ettertid. Er det noen annen måte å gjøre dette på? :)

Lenke til kommentar

Med fare for å virke lat; gidder noen å liste opp de (forhåpentligvis få) aktuelle kommandoene jeg trenger etter å ha sshet til serveren for starte screen, kjøre wget eller hva det nå er jeg vil gjøre, "minimere" og hente opp igjen ved neste ssh-økt?

 

Smugleste man-siden, men ser ut til at det er et hav av alternativer (er tross alt det de kule gutta bruker). Jeg trenger bare akkurat dette i første omgang så får jeg heller utforske resten ved en senere anledning :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...