Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha, endelig min egen VMware ESX server som skal hoste alle mine linux hjemmeservere, en litt eldre IBM aServer som kjører ESX, har SCSI disker med 10 000 RPM satt opp i stripet RAID :)

Og snart får jeg mitt eget lille SAN, et eldre greier som jeg ikke vet noe om enda men det har 12 stk 30 GB 15 000 rpm SCSI disker som jeg skal bruke som datastore på ESX serveren

 

 

Aaaah, jeg gleder meg :D

Lenke til kommentar
Jeg klarte å overtale læreren min til å bruke Linux på de maskinene vi har på skolen til å leke med. :love:

 

Noen som har en distro som kjører greit på eldre maskiner (P3)? Klarer de Mint?

 

Fyll dem opp med RAM (512MB+), så går det meste. Mint, Ubuntu, osv funker rimelig dårlig med mindre RAM enn det, men gitt nok RAM trenger de ikke så voldsomt med CPU for å funke greit.

 

Xubuntu bruker jo bare ca 60 mb minne etter boot, men Firefox er jo relativt ressurshungrig. Hvor mye ram sitter det i dem? Selv har jeg kjørt Ubuntu på en maskin med 256 mb minne, men det er ikke noe særlig å anbefale. 512 derimot er helt knall og jeg brukte det lenge på min egen laptop uten nevneverdige problemer så lenge jeg ikke besøkte for mange nettsider etc på én gang ;)

 

det er 256mb på noen av dem, andre har svært lite minne, rundt 32Mb

Lenke til kommentar

Ok, nå har jeg et lite problem.

Jeg har windows 7 atm og en tom partisjon på 50 gb som jeg hadde tenkt til å instalere Ubuntu på. Men da jeg instalerte fikk jeg ikke velge hvilken partisjon jeg skulle instalere på, det kom masse rare alternativer, og jeg husker ikke hvilken jeg tok.

Ubuntu var ikke noe særlig spør du meg, men nå for jeg jo det ikke bort! Jeg måtte ta sånn "reparer windows" greie for at Windows 7 skulle starte, men når jeg ser på HDDen, så er den 2. partisjonen tom, og jeg aner ikke hvor Ubuntu er instalert.

Og det er litt irriterende å ha Ubuntu, fordi hver gang jeg starter datan må jeg bla ned til Windows 7, ellers starter ubuntu.

Irriterende...

 

Finnes det en måte å få bort Ubuntu uten å måtte formatere harddisken og reinstalere Windows?

Hvis ja, hvordan?

Lenke til kommentar

om du valgte automatisk så skal den ha laget en ext3 partisjon. Så om du bruker gparted itl og formatere kan du ta den som har ext3, og ikke den som bruker ntfs. Gparted viser hvilket filsystem den enkelte partisjon bruker. Hvordan det fungerer med windows husker jeg ikke.

 

Eller brukte du wubi for og installere Ubuntu? hvis så skal det gå ann og få fjernet det via Legg Til/Fjern programmer. Siden du sier den ene partisjonen er tom.

Endret av Ördög
Lenke til kommentar

Hahah :D har lært leksa mi i dag. Skulle installere Ubuntu på en kompis sin PC. Resizinga av NTFS-partisjonen gikk heller dårlig, så den ble ødelagt :S Veldig morsomt for kompisen min å miste 400GB med spill, musikk og film XD Fikk heldigvis gjenopprettet den etter et par timers prøving og feiling ... Lesson: "NTFS dreper!"

 

Minner meg litt om: http://xkcd.com/349/

Endret av TheMaister
Lenke til kommentar

Ja, han er sikkert SINNSSYKT imponert over dine 1337-haxx0r-linux skills nå. Way to go!

 

"Du MÅÅÅÅ jo ha linux, det er såååå mye mere fetere og stabilt enn Windazz altså! Oj, der ødela jeg hele filsystemet ditt, well blame stupid mickeysoft sitt NTFS hahahaha screw your 400GB det er dritt-MS sin feil at de lager så dårlig, ikke min" :p

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...