Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vet noen når det kommer en ordentlig java som funker i FF3?

 

I Ubuntu 7.10 (med FF2) funket det meste greit, men har aldri fått det til å fungere ordentlig i FF3. Får f.eks. ikke til å bruke web-interface på HP-switcher, noe som fungerte greit før. Også java-appleter på andre sider har en lei tendens til å henge.

Lenke til kommentar

Jepp, men ikke alle distroer bruker Sun sin versjon. Fedora f.eks bruker vel OpenJDK, under navnet IcedTea. Denne var ikke 100% kompatibel med den "originale" Javaen fra Sun før nylig, og enda er det enkelte applets som ikke virker pga. at de sjekker for versjonsnavn eller sånt tull.

 

(OpenJDK er forsåvidt også fra Sun, men GPL-lisensiert uten alle de proprietære tilleggene i Java. Bl.a RedHat har jobbet med å lage åpne erstatninger for disse, og har altså nylig lykkes med å gjøre OpenJDK helt kompatibel).

 

Regner med at som følge av dette, vil vi se mye enklere integrasjon av Java i de fleste linuxdistroer fremover.

Lenke til kommentar

To spørsmål ad LVM:-)

 

Å legge til eller fjerne en harddisk fra LVM går fint, men tenk hvis en disk begynner å feile – er det da noen mulighet til å finne ut av hvilke disk jeg faktisk må bytte ut?

 

Husker det var en kommando man kunne kjøre for å øke tilgjengelig plass på ext3 filsystemet, men finner den ikke igjen - noen som vet hvilke? Og kan jeg bruke den for partisjoner/LV som har ext3?

 

Ellers digger jeg LVM - langt mindre vanskelig enn hva jeg trodde, og det er herlig å kunne endre størrelser og partisjoner som jeg måtte ønske:-D

Lenke til kommentar

Hva mener du med øke tilgjengelig plass på ext3? Snakker du om å justere hvor mye som er reservert root? Isåfall er det kommandoen:

 

# tune2fs -m 5 /dev/sda...

 

(5% er default da, bytt ut med hva du ønsker)

 

Men det er vel uansett en grunn til at denne reservasjonen er der, for det er aldri noen god idé å fylle et filsystem helt til randen, bl.a. på grunn av fragmentering.

Lenke til kommentar

Takk for svar Langbein - det var det jeg tenkte på ja. Mener å ha lest at så fremt ikke selve systemet lå på den aktuelle partisjonen så kunne man godt redusere det som er reservert root. Tror Sokkalf^ gjør det. Men tar poenget ditt, får heller skaffe meg en ny disk og øke det slik:-)

Lenke til kommentar

Lite spørsmål; ser på "man tune2fs" hvor der står for "dir_index":

Use hashed b-trees to speed up lookups in large directories.

 

Hva betyr det?

 

En guide jeg kom over anbefalte å kjøre: tune2fs -O dir_index /dev/sda1 hvis /dev/sda1 inneholder store mengder filer - da ville den bli indeksert slik at systemet raskere får oversikt neste gang man skal bruke mappen. Har selv en partisjon med store mengder musikkfiler, det tar litt tid å åpne den første gang(men ikke andre) etter at maskinen er startet.

Lenke til kommentar
Ser at alle mine ext3-filsystemer har dir_index enabled som default, uten at jeg har gjort noe spesielt. (På denne PCen ihvertfall, Fedora 8).

Takk for svar - hvordan ser du det?

 

# tune2fs -l /dev/hda1 |grep dir_index

Filesystem features: has_journal resize_inode dir_index filetype needs_recovery sparse_super large_file

 

(Denne gangen sjekket jeg det forøvrig på Debian, som du ser, default enabled der også.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...