Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hehe, husker jeg fikk opp twm første gang jeg prøvde linux.. i 1997 eller noe. "Hva er dette?", tenkte jeg.. men fant fort ut at det fantes alternativer. twm anno 2008 er forøvrig klin lik, såvidt jeg kan se.

 

Men det er jo greit å ha en fallback-WM, for å sjekke om configen virker osv.

Lenke til kommentar

https://prisguiden.no/vis_handlevog...?waggon_id=8529

 

er det noen komponeter i denne maskinen som vil by på noen problemer i Ubuntu ? .

 

det meste er jo standard , men det kan jo være greit at noen med peiling sjekker ;)

 

EDIT: og om noen her vet noe om skjermkort så skader ikke det :p , er jo ikke noen som leser i den hjelp til data kjøp kategorien , er vell Nvidia som er best på linux fortiden ??

Endret av Mato
Lenke til kommentar

De kritiske tingene er det som trenger drivere, hovedkort og mus. Jeg vet ikke om det står bra til med Linux-støtten på det hovedkortet men nvidia brikkesett gir i hvert fall et lovende førsteinntrykk. Logitech-musa vil sikkert fungere på enkleste måte under Linux. De reklamerer i hvert fall ikke med noen Linux-driver.

Lenke til kommentar

Har nylig gått over til Linux (Ubuntu 8.04) og synes det er veldig gøy. Kjekt med noen utfordringer, og det å måtte lese meg frem for å løse diverse problemer. OS'et har et lekkert grensesnitt, men har merket at det til tider er enklest å løse problemene i terminalen.

 

Så at Fedora9 er ute nå, og prøvde dette på en LiveCD, men tviler på at jeg skifter fra Ubuntu.

Lenke til kommentar

k, har et problem med trådløst nettverk og skjerkortdriver til ATI.

 

Når jeg installerer ATI driver ved hjelp av restricted drivers management så fungerer ikke det tråløse nettverket skikkelig, men når jeg skrur av ATI driveren, da fungerer internett. Selvsagt etter omstart.

 

Noen tips?

Lenke til kommentar
Den en legger mest merke til er at Fedora er en rpm-basert distro, samt har implementert SELinux.

For de av oss som ikke kan så mye vil det si? :p

RPM (Ubuntu bruker dpkg) og SELinux.

 

Det har jo ikke så mye å si for de som ikke tenker noe "dypere" enn at de installerer oppdateringer når de er klare, og for de som bare bruker GUI-verktøy til å installere ting med. (Annet enn at Fedora nok er en del tregere på dette).

 

Større forskjeller er at Fedora er mer aggressivt oppdatert, dvs, det er ikke bannlyst å legge inn nye releases av software innen samme distrorelease. I tillegg er Fedora "friere", på den måten at det er enda mindre proprietære drivere/programmer lett tilgjengelig, de er veldig restriktive med kodeks o.l pga patenter, osv. Det fins dog relativt enkle verktøy for å få til dette på (livna-pakkebrønnen bl.a), og når det er gjort er det en veldig ålreit distro, imo.

 

SELinux er vel heller ikke noe man legger så veldig merke til, jeg anser meg selv for å være en rimelig avansert bruker, og har aldri opplevd at SELinux har stukket kjepper i hjulene mine.

Lenke til kommentar
To enkle spørsmål, hvordan bruke en NTFS Ekstern HDD med Ubuntu 8? Og fungerer iPod med Ubuntu 8?

 

Den burde automounte helt fint den disken din, og iPod fungerer med linux sist jeg sjekket. Kanskje du må ligge til en linje i dbus-configen eller noe.

 

 

NTFS HDD'n vil ikke mounte, får bare opp en feilmelding. Der har kan jeg "force" den til å connecte, men jeg fikk det ikke til. Hadde HDD'n koblet til PC-en min med windows xp før.

post-76635-1210677865_thumb.png

 

NVM; fiksa det ang. trådløs internett

Du kan prøve (mens disken er koblet til):

sudo -s

aptitude install ntfsprogs

ntfsfix /dev/sdb1

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...