Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som vet om HTC Touch kan overføre filer og synkroniseres i linux? Har sett litt på SynCE, men jeg finner ikke noe som sier at det er/ikke er kompatibel med Touch

 

Tenkte å vente på Openmoko's telefon, men den blir jo bare utsatt og utsatt :(

 

Edit: Jupp det ser ut til å funke med Touch, så lenge enheten ikke er beskyttet med passord. Infoen var å finne i SynCE's sourceforge side

Endret av Ziltoid
Lenke til kommentar
Hvordan har det blitt med videoredigering i Linux? Er det fortsatt Cinelerra som er "best"?

?...

 

Muligens. Selv har jeg svært enkle behov, og bruker avidemux2. Lett å lære, dog ikke enormt mange muligheter. Men fint om du skal klippe litt etc. i noe du har tatt opp fra tv-kortet, for så å eksportere det til et passende format for ett eller annet.

Lenke til kommentar
Noen som vet om HTC Touch kan overføre filer og synkroniseres i linux? Har sett litt på SynCE, men jeg finner ikke noe som sier at det er/ikke er kompatibel med Touch

 

Tenkte å vente på Openmoko's telefon, men den blir jo bare utsatt og utsatt :(

 

Edit: Jupp det ser ut til å funke med Touch, så lenge enheten ikke er beskyttet med passord. Infoen var å finne i SynCE's sourceforge side

Eg har også sett litt på denne telefonene. Er litt redd for å kjøpe den første utgaven(som er tilgjengelig for forbrukeren) av telefonen mtp på feil og forbedrings potensiale(tenker først og fremst på batteritid her).

 

Hadde vært fint om du ville gje ei lita tilbakemelding på dine intrykk visst du eventuelt kjøper den. Eventuelt tipse meg om andre telefoner som du kan synkronisere mot linux uten større problemer.

 

Btw, er det nokon som veit om det å går å synkronisere avtaler i f.eks Kontact med Noka N82?

Endret av rEaliTY
Lenke til kommentar

Som noen kanskje har fått med seg har jeg plagdes veldig med laptopen min og Linux. Var veldig irriterende at jeg ikke fikk Linux til å fungere på den siden jeg bare bruker den til vanlig. Det har jeg gjort lenge nå! For noen dager siden ga jeg opp hele greia og la inn XP igjen. Dagen etter savnet jeg Linux så mye at jeg fant fram min gamle stasjonære, tørket støv av den og la inn Ubuntu. Har brukt den som fast PC siden det. Håper jeg ikke opplever noen problemer på den. Virker dønn stabilt foreløpig i hvertfall! :)

Lenke til kommentar

Får da ikke håpe det. Reagerte først med en litt kjip følelse da jeg så det. Nokia er jo kjent for å ta seg godt betalt for noen få ekstra software funksjoner når det gjelder mobiler. Håper ikke de skal unytte qt på denne måten.

 

Lurer på hvorfor alle skal selge seg ut, etter så mange år med hard jobb for å bygge opp et firma. Eier de ikke stolthet i det hele tatt... Når veksten hadde stabilisert seg hadde de jo stor mulighet til å tjene penger selv. Men som flere andre har sagt er jeg ihvertfall glad ingenting gikk til u.s.a denne gangen.

Lenke til kommentar
Vil det kunne påvirke KDE på noen måte?
Skal jeg synse, tror jeg en eventuell LGPL lisensiering av Qt blir enda litt fjernere. Ellers har det nok ikke noen stor betydning for KDE.

 

Det er imidlertid vanskelig å se for seg at Nokia har noe annet motiv enn å skaffe seg Qtopia. Hvilke planer de har for Qtopia er uvisst.

 

Men det er nok bare to sannsynlige motiv:

-Enten er det at de innser at dette er en plattform som er overlegen deres egen, at det er en plattform som de kan bygge videre på og integrere billig i fremtidige mobiltelefoner - noe vi alle håper.

 

-Det andre alternativet er at de ser Qtopia som en potensiell konkurrent til sitt eget system og ønsker å hindre at det skjer, mens de ennå kan.

Lenke til kommentar

Hei

Lurer på om noen kan hjelpe meg med en ting, jeg er så lei av diverse wlankort til stasjonære maskiner som aldri virker.(Jada, atheros, rt2x00, rt61, osv.), men jeg vet at det en gang fantes en gadget som gjorde at man kunne koble et vanlig nettverkskort til et wlan. Altså en antenne man koblet til ethernetutgangen. Jeg vet bare ikke hva jeg skal søke på for å finne dette.. Noen som har noen ide om hvor jeg kan finne det? Prøvde psdata og komplett, men det så ikke ut som de hadde noe som lignet.

 

Glem det, jeg fant det etter mye om og men. Buffalo WLI-TX4-G54HP ser riktig ut, bestilte fra netshop nå.

Endret av JonJ
Lenke til kommentar

I dag prøvde jeg å installere wine på Ubuntu:

 

# apt-get install wine
Leser pakkelister ... Ferdig
Skaper oversikt over avhengighetsforhold	   
Reading state information ... Ferdig	
Noen pakker kunne ikke installeres. Dette kan bety at du har bedt om
en umulig tilstand eller, hvis du bruker den ustabile utgaven av Debian,
at visse kjernepakker ennå ikke er laget eller flyttet ut av «Incoming» for
distribusjonen.

Ettersom du bare bestilte et enkelt inngrep er det overveiende sannsynlig
at pakken helt enkelt ikke kan installeres, og du bør fylle ut en feilmelding.
Følgende informasjon kan være til hjelp med å løse problemet:

Følgende pakker har uinnfridde avhengighetsforhold:
 wine: Avhenger av: binfmt-support (>= 1.1.2) men lar seg ikke installere
E: Ødelagte pakker

 

Hva kan være galt? Jeg finner ikke binfmt til 7.10, og det har jo funket før! Jeg forstår ingenting :(

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd Linux litt(Knoppix for 4 år siden, Fedora for 2 år siden) såvidt og for noen måneder siden så har jeg kjørt dualboot med XP'n min. Det var da Ubuntu(men holdt meg mest i XP). Etter jobb så presenterte en fyr på jobb Linux til en del folk, han kjøpte Debian og gjorde alt i Terminal, og selv om jeg har blitt imponert over Ubuntu så virket det faktisk lettere. Ubuntu er veldig automatisk, men med en gang en skal gjøre mer avanserte ting så virker det nesten som det er vanskeligere å gjøre "avanserte"(redigere filer i /etc/ og lignende, og få dem til å funke) i brukerenkelhets-fokuserte ting som Ubuntu. Virker som hardware-detect i Ubuntu av og til over-rider .conf-filer. (Redigerte xorg.conf uten at jeg merket en dritt etter restart.)

 

Uansett, når han kollegan på jobb viste Linux jobbet han i Debian og kun i terminal. Likevel virket det veldig enkelt, og videre så virket det som en lærer mye mer om hvordan Linux funker. Før har jeg alltid tenkt at jeg aldri gidder å dabbe med "avansert"(dvs. vanskeligere enn Ubunut) av Linuxer fordi jeg tenkte at jeg ikke ville bruke så mye tid på det(er kanskje nerd, men begrenset hvor spennende config-filer er), men tror muligens jeg har overdrevet hvor vanskelig og tidskrevende det er. Dessuten så tenker jeg å kjøre en Linux-server, og ad er vel GUI-useless uansett, og SSH blir jo greit til å administrere den med.

 

In short: Vil dere anbefale Debian? dvs. er den enkel under terminalen? (Ikke foreslå Slackware, den er for do-it-yourself for min del.)

 

PS: Med Linux så mener jeg GNU/Linux og, jeg gidder ikke å være så politisk korrekt at jeg skriver GNU/Linux hele tiden. :p Forøvrig, hvis Stallman og co. hadde hatt et snev av markedsførings-sans så hadde de skjønt at Linux klinger rett og slett mye bedre enn GNU/Linux og at det forvirrer dritten ut av potensielle kunder. (Og vi nerder ser i konteksten når folk snakker om Linux som hele OS'et, altså en distro(GNU/Linux) og når de kun snakker om kernelen.)

Endret av TLZ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...