Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Etter min mening så er en av de største fordelene nettopp det at man slipper å installere "hundrevis" av biblioteker manuelt. Å oppgradere viktige biblioteker "manuelt" er oppskrift på katastrofe - og rot.

Spiller ingen rolle om en distro har et godt pakkesystem hvis distroen forårsaker store konflikter mellom f.eks. kjerne og kompilator, noe som skjedde i mitt tilfelle, sammen med sære distrospesifikke fremgangsmåter for å konfigurere noe som burde vært kjempeenkelt. Nå stoler jeg ikke på andre linux-distroer enn Slackware til mitt bruk, der får jeg i hvert fall satt opp maskinen til å fungere akkurat slik jeg vil.

Jøss har aldri skjedd meg eller noen jeg har hørt om før for den slags skyld. Må ha vært et veldig spesielt tilfelle! Dog hvis man ukritisk legget til uoffisielle pakkebrønner kan vel slike ting skje rett som det er, men det kan vel ikke distroen lastes for.

 

For meg er et skikkelig pakkesystem som instalerer og fjerner avhengigheter for meg automatisk og holder hele systemet mitt oppdatert til en hver tid en vesentig del av operativsystmet. Hvordan folk flest (Win-brukere) klarer seg uten er et mysterium for meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette VAR offisiell pakkebrønn, den som ligger i Norge, den man velger i installasjon. De pakkene jeg hadde mest problemer med kom fra den offisielle norske pakkebrønnen til Debian. La til pakkebrønn for multimedia (www.debian-multimedia.com) og for ivtv (http://www.hellion.org.uk/debian) men fikk ikke brukt pakken fra ivtv pakkebrønnen fordi jeg hadde Debian Etch, ikke Sid, som ivtv-pakkebrønnen krevde. Multimedia-pakkene bød ikke på problemer. Så da står jeg igjen med den norske offisielle pakkebrønnen, den jeg valgte under selve installasjonen av Debian Etch.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

stigfjel: Så lenge du holder deg til å bruke Debian stable, bør du ikke få slike kompatibilitetsproblemer mellom pakkene i distroen. Men går du for testing eller unstable, kan du såklart få problemer fra tid til annen. Disse utvikles jo kontinuerlig, og du kan oppleve store oppgraderinger i hele tool-chainen. Derfor blir det feil å sammenlikne med en release av Slackware, som jo må sammenliknes med å kjøre Debian stable.

 

Nå kan man alltids diskutere hvor egnet stable er pga. langsom release-cycle, men til mitt bruk passer den ypperlig til servere, og er den distroen jeg har hatt desidert minst problemer med etter flere års bruk. Men til desktop foretrekker jeg andre distroer enn Debian - men hver sin smak :)

Endret av Langbein
Lenke til kommentar
stigfjel: Så lenge du holder deg til å bruke Debian stable, bør du ikke få slike kompatibilitetsproblemer mellom pakkene i distroen. Men går du for testing eller unstable, kan du såklart få problemer fra tid til annen. Disse utvikles jo kontinuerlig, og du kan oppleve store oppgraderinger i hele tool-chainen. Derfor blir det feil å sammenlikne med en release av Slackware, som jo må sammenliknes med å kjøre Debian stable.

 

Nå kan man alltids diskutere hvor egnet stable er pga. langsom release-cycle, men til mitt bruk passer den ypperlig til servere, og er den distroen jeg har hatt desidert minst problemer med etter flere års bruk. Men til desktop foretrekker jeg andre distroer enn Debian - men hver sin smak :)

Slackware har også en langsom release-cycle, men etter hva jeg har sett er Slackware 12.0 (stable) ca på nivå med Debian Lenny (testing) hva versjoner av pakker angår, og Slackware 12.0 kom før Debian 4.0r1 "Etch". Det som derimot ikke kan snakkes bort er at GRUB legger seg på feil harddisk (/dev/hda istedet for /dev/sda som er systemdisken), og det ser ikke ut til at jeg kan gjøre noe for å kunne velge hvilken disk jeg skal bruke for GRUB. Også det faktum at /dev/sda bytter navn til /dev/sdc fordi kjernen bytter om på rekkefølgen diskkontrollerne blir lastet inn. SCSI-kortet skal lastes først (vanlig) men noen ganger lastes SATA-kontrolleren først, og det er årsaken. Hvorfor dette skjer aner jeg ikke. Og her snakker jeg om Debian stable, ikke Debian testing/unstable.

 

Edit: men grunnen til at jeg tester dette ut, er nettopp på grunn av at jeg har lyst på et OS der jeg har et bra pakkesystem, for det gjør det lettere å strømlinjeforme en installasjon.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Hmm... ser ut til at ting gikk betraktelig bedre denne gangen. Lurer på om ikke jeg skal teste dette litt mer ut over tid. Fikk inn lenny med 2.6.22 kjernen, og nå fikk jeg også lurt systemet til å bruke riktig compiler. Dermed fikk jeg korrekt kompilator slik at jeg uten problemer fikk installert nvidia-driverne. Og ivtv-driveren forårsaker ikke lenger problemer sammen med mythtv.

Lenke til kommentar
Det som derimot ikke kan snakkes bort er at GRUB legger seg på feil harddisk (/dev/hda istedet for /dev/sda som er systemdisken), og det ser ikke ut til at jeg kan gjøre noe for å kunne velge hvilken disk jeg skal bruke for GRUB. Også det faktum at /dev/sda bytter navn til /dev/sdc fordi kjernen bytter om på rekkefølgen diskkontrollerne blir lastet inn. SCSI-kortet skal lastes først (vanlig) men noen ganger lastes SATA-kontrolleren først, og det er årsaken. Hvorfor dette skjer aner jeg ikke. Og her snakker jeg om Debian stable, ikke Debian testing/unstable.

Alle problemene du beskriver er kjipe nok de, men de er ikke Debian-spesifikke. Jeg har opplevd liknende i andre distroer også. Et av problemene er at GRUB kan enumerere disker i en annen rekkefølge enn linux-kernelen, noe som selvsagt er forvirrende.

 

Ellers anbefaler jeg å bruke benevnelser som /dev/sda1 så lite som mulig. Angi partisjoner på andre måter isteden, og spar deg selv for masse hodebry. Partisjoner kan angis etter id, label, path og uuid. Dermed har du blant annet mulighet til å spesifisere partisjoner på en måte som likner mer hva man gjør i f.eks. *BSD.

Lenke til kommentar

Som jeg skrev i forrige post, så går det nå vesentlig bedre. Har fått opp et brukbart system, med Xfce. Kommer til å teste det mer over tid, så får jeg avgjøre om jeg vil fortsette å bruke det.

 

Edit: Her kommer en liten oppdatering. Har nå fått systemet opp å kjøre. Det meste gikk greit, men det ble en del knoting med å få RealVNC til å kjøre skikkelig på grunn av diverse symlinks som ikke var slik de skulle være (RealVNC forventer /usr/X11R6 banen). Men nå kjører det faktisk. Merker at ivtv med MythTV kjører en god del bedre under Debian enn med Slackware. Hadde en stygg bug i Slackware som gjorde at jeg fikk artifacts hvis jeg gikk inn og ut av MythTV flere ganger, og det gjaldt ikke bare MythTV. Har følelsen av at det ikke er så stort problem, i og med at jeg får mindre feilmeldinger når ivtv lastes i oppstarten. Og at jeg får brukt 2.6.22-kjernen er heller ikke noe minus, siden ivtv da er en del av kjernen.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Har et mdadm raid5-oppsett som nå går med 3 av 4 disker.

 

Info om raidet.

 

Her er en bit av dmesg

[ 8480.400163] md: md0 stopped.
[ 8480.555608] md: bind<sdd1>
[ 8480.561417] md: bind<hdd1>
[ 8480.561641] md: bind<sdc1>
[ 8480.589641] raid5: device sdc1 operational as raid disk 1
[ 8480.589646] raid5: device hdd1 operational as raid disk 3
[ 8480.589648] raid5: device sdd1 operational as raid disk 2
[ 8480.590545] raid5: allocated 4204kB for md0
[ 8480.590548] raid5: raid level 5 set md0 active with 3 out of 4 devices, algorithm 2
[ 8480.590566] RAID5 conf printout:
[ 8480.590567]  --- rd:4 wd:3
[ 8480.590569]  disk 1, o:1, dev:sdc1
[ 8480.590571]  disk 2, o:1, dev:sdd1
[ 8480.590572]  disk 3, o:1, dev:hdd1
[ 8537.298941] Filesystem "md0": Disabling barriers, not supported by the underlying device
[ 8537.299556] XFS mounting filesystem md0
[ 8537.596053] Ending clean XFS mount for filesystem: md0

 

fdisk -l | grep raid

Disk /dev/md0 doesn't contain a valid partition table
/dev/sda1			   1	   30401   244196001   fd  Linux raid autodetect
/dev/sdc1			   1	   30401   244196001   fd  Linux raid autodetect
/dev/sdd1			   1	   30401   244196001   fd  Linux raid autodetect
/dev/hdd1			   1	  484521   244198552+  fd  Linux raid autodetect

 

cat /proc/mdstat

Personalities : [raid6] [raid5] [raid4] 
md0 : active raid5 sdc1[1] hdd1[3] sdd1[2]
  732587712 blocks level 5, 64k chunk, algorithm 2 [4/3] [_UUU]

unused devices: <none>

 

cat /etc/mdadm/mdadm.conf

ARRAY /dev/md0 level=raid5 num-devices=4 UUID=437f497a:7a49ff24:d78a6b42:85ff7e83
# devices=/dev/sda1,/dev/sdc1,/dev/sdd1,/dev/hdd1

 

 

Jeg trenger litt hjelp til å forstå hvordan jeg får opp siste disken (/dev/sda1). Raidet fungerte helt fint med alle 4 diskene før siste reboot. Og er det mulig å ikke bruke navn som /dev/sdX/ når man jobber med mdadm. Det ville vært greit, da de enhetene kan bytte navn ved innsetting av nye disker/fjerning av gamle..

 

Setter veldig pris på svar. Takk!

Lenke til kommentar

Nå ser det faktisk ganske lyst ut. Har fått rettet opp i en del miskonfigurasjoner angående kompilator versus kjerne. Og har laget symlinks slik at realvnc kjører slik den skal. Og nå ser det meget bra ut. Systemet virker stabilt, og jeg har blitt kvitt en stygg bug med ivtv jeg hadde i Slackware. Den ser ikke ut til å eksistere i Debian Testing. Så det blir nok at jeg kommer til å fortsette med Debian på hovedmaskinen en stund fremover. Slackware er ikke noe dårlig, men jeg ser helt klart fordelen med å ha et skikkelig pakkesystem som forenkler en del ting vedrørende installasjon av ny programvare jeg måtte ha lyst på. Xfce med GDM ser ut til å være en vinnerkombinasjon for desktop.

 

Edit: har satt opp autofs, men /dev/cdrom vil ikke mounte opp automatisk under /cdrom. Noen som kan gi en hjelpende hånd her? Har satt opp brukeren til å være medlem av gruppene plugdev, cdrom og floppy, og jeg har også redigert /etc/auto.master og /etc/auto.misc slik det står i dokumentasjonen.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Ja, jeg fant ikke noe annet navn på den så jeg la ut bildet. Jeg fant heller ikke noe bilde som var høyoppløst nok til å vise numrene på brikken.

 

THG uttaler seg om et annet hovedkort med en likt merket brikke:

On the storage side, this motherboard has a total of six SATA-300 ports, four provided by the south bridge (ICH8) and two provided by a “Gigabyte SATA2” chip, which is a relabeled JMicron JMB363 chip (see Figure 3). The ports controlled by the chipset do not support RAID, as the south bridge used is ICH8 and not ICH8R, however the two ports controlled by the JMicron chip supports RAID0, RAID1 and JBOD.

Det ser ut som OS-støtten til JMB363 er meget bra.

Lenke til kommentar

Jeg har mange forekomster av

Nov 30 04:45:01 home CRON[25204]: (pam_unix) session opened for user root by (uid=0)

Nov 30 04:45:01 home CRON[25206]: (pam_unix) session opened for user munin by (uid=0)

Nov 30 04:45:01 home CRON[25206]: (pam_unix) session closed for user munin

Nov 30 04:45:01 home CRON[25204]: (pam_unix) session closed for user root

Nov 30 04:50:01 home CRON[25212]: (pam_unix) session opened for user root by (uid=0)

Nov 30 04:50:01 home CRON[25214]: (pam_unix) session opened for user munin by (uid=0)

i auth logen min... hva skjer egentlig? prøvde å legge inn noe statistikk på serveren en gang.. og da tror jeg brukeren munin dukket opp...

 

I såfall, hvilke prosoess er dette?

 

 

USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND

root 1 0.0 0.0 1628 536 ? Ss Nov09 0:01 /sbin/init splash

root 2 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 0:00 [migration/0]

root 3 0.0 0.0 0 0 ? SN Nov09 0:00 [ksoftirqd/0]

root 4 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 0:00 [watchdog/0]

root 5 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [events/0]

root 6 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [khelper]

root 7 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kthread]

root 9 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kblockd/0]

root 10 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kacpid]

root 11 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kacpi_notify]

root 92 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kseriod]

root 126 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 0:06 [pdflush]

root 127 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 0:38 [kswapd0]

root 128 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [aio/0]

root 1720 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [khubd]

root 1802 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:10 [kjournald]

root 1875 0.0 0.0 1604 548 ? Ss Nov09 0:00 //sbin/logd

root 1993 0.0 0.1 2608 1132 ? S<s Nov09 0:00 /sbin/udevd --daemon

root 2762 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kpsmoused]

root 2849 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [shpchpd]

root 2882 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kgameportd]

root 3158 0.2 0.0 0 0 ? S< Nov09 72:29 [kjournald]

root 3160 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:16 [kjournald]

root 3162 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [kjournald]

daemon 3242 0.0 0.0 1712 488 ? Ss Nov09 0:01 /sbin/portmap

root 3411 0.0 0.0 1596 508 tty1 Ss+ Nov09 0:00 /sbin/getty 38400 tty1

root 3412 0.0 0.0 1600 508 tty2 Ss+ Nov09 0:00 /sbin/getty 38400 tty2

root 3413 0.0 0.0 1596 504 tty3 Ss+ Nov09 0:00 /sbin/getty 38400 tty3

root 3414 0.0 0.0 1600 508 tty4 Ss+ Nov09 0:00 /sbin/getty 38400 tty4

root 3415 0.0 0.0 1600 508 tty5 Ss+ Nov09 0:00 /sbin/getty 38400 tty5

root 3416 0.0 0.0 1600 508 tty6 Ss+ Nov09 0:00 /sbin/getty 38400 tty6

root 3629 0.0 0.1 2204 1152 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/acpid -c /etc/acpi/events -s /var/run/acpid.socket

root 3752 0.0 0.0 1728 516 ? Ss Nov09 0:00 /bin/dd bs 1 if /proc/kmsg of /var/run/klogd/kmsg

klog 3754 0.0 0.1 2408 1284 ? Ss Nov09 0:00 /sbin/klogd -P /var/run/klogd/kmsg

dhcp 3776 0.0 0.1 2396 864 ? S<s Nov09 0:00 dhclient3 -pf /var/run/dhclient.eth0.pid -lf /var/lib/dhcp3/dhclient.eth0.leases eth0

root 3858 0.0 0.2 11804 1784 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/gdm

root 3866 0.0 0.3 12160 2428 ? S Nov09 0:00 /usr/sbin/gdm

root 3871 0.0 0.6 13944 5124 tty7 Ss+ Nov09 0:00 /usr/X11R6/bin/X :0 -br -audit 0 -auth /var/lib/gdm/:0.Xauth -nolisten tcp vt7

root 3929 0.0 0.1 4900 924 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/hpiod

hplip 3932 0.0 0.6 9708 4900 ? S Nov09 0:00 python /usr/sbin/hpssd

gdm 3972 0.0 1.7 21148 13496 ? Ss Nov09 0:01 /usr/lib/gdm/gdmgreeter

clamav 4223 0.0 0.2 5584 1536 ? Ss Nov09 0:11 /usr/bin/freshclam -p /var/run/clamav/freshclam.pid -d --quiet

111 4241 0.0 0.1 2180 796 ? Ss Nov09 0:00 /usr/bin/dbus-daemon --system

114 4256 0.0 0.7 7056 5516 ? Ss Nov09 0:02 /usr/sbin/hald

root 4257 0.0 0.1 2916 1036 ? S Nov09 0:00 hald-runner

114 4263 0.0 0.1 2024 812 ? S Nov09 0:00 /usr/lib/hal/hald-addon-acpi

114 4267 0.0 0.1 2028 808 ? S Nov09 0:00 /usr/lib/hal/hald-addon-keyboard

root 4296 0.0 1.4 13620 10868 ? S Nov09 0:00 perl /usr/share/system-tools-backends-2.0/scripts/SystemToolsBackends.pl

106 4340 0.0 0.1 5344 976 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/exim4 -bd -q30m

root 4393 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [nfsd4]

root 4394 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 28:42 [nfsd]

root 4395 0.0 0.0 0 0 ? R Nov09 23:10 [nfsd]

root 4396 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 26:10 [nfsd]

root 4397 0.1 0.0 0 0 ? S Nov09 31:36 [nfsd]

root 4398 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 30:37 [nfsd]

root 4399 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 26:50 [nfsd]

root 4400 0.1 0.0 0 0 ? S Nov09 32:17 [nfsd]

root 4401 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 29:09 [nfsd]

root 4402 0.0 0.0 0 0 ? S Nov09 1:03 [lockd]

root 4403 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [rpciod/0]

root 4407 0.0 0.1 1900 880 ? Ss Nov09 0:01 /usr/sbin/rpc.mountd

root 4458 0.0 0.1 4940 1068 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/sshd

root 4480 0.0 0.1 2284 808 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/xinetd -pidfile /var/run/xinetd.pid -stayalive

statd 4527 0.0 0.1 1840 808 ? Ss Nov09 0:00 /sbin/rpc.statd

ntp 4546 0.0 0.4 3700 3700 ? SLs Nov09 0:00 /usr/sbin/ntpd -p /var/run/ntpd.pid -u 116:119

root 4562 0.0 0.0 2072 712 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/hcid -x

root 4566 0.0 0.0 1668 492 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/sdpd

root 4582 0.0 0.0 0 0 ? S< Nov09 0:00 [krfcommd]

daemon 4622 0.0 0.0 1852 424 ? Ss Nov09 0:00 /usr/sbin/atd

root 4635 0.0 0.1 2196 868 ? Ss Nov09 0:01 /usr/sbin/cron

root 4690 0.0 0.0 1452 164 ? S Nov09 0:00 /usr/bin/vmnet-bridge -d /var/run/vmnet-bridge-0.pid /dev/vmnet0 eth0

root 4704 0.0 0.0 1696 444 ? Ss Nov09 0:00 /usr/bin/vmnet-natd -d /var/run/vmnet-natd-8.pid -m /var/run/vmnet-natd-8.mac -c /etc/vmware/vmnet8/nat/nat.conf

root 4708 0.0 1.7 16520 13724 ? Ss Nov09 0:02 /usr/sbin/vmware-serverd -s -d

root 4751 0.0 0.0 1448 164 ? S Nov09 0:00 /usr/bin/vmnet-netifup -d /var/run/vmnet-netifup-vmnet1.pid /dev/vmnet1 vmnet1

root 4753 0.0 0.0 1448 164 ? S Nov09 0:00 /usr/bin/vmnet-netifup -d /var/run/vmnet-netifup-vmnet8.pid /dev/vmnet8 vmnet8

root 4776 0.0 0.0 1768 368 ? Ss Nov09 0:00 /usr/bin/vmnet-dhcpd -cf /etc/vmware/vmnet1/dhcpd/dhcpd.conf -lf /etc/vmware/vmnet1/dhcpd/dhcpd.leases -pf /var/run/vmnet-dhcpd-vmnet1.pid

root 4777 0.0 0.0 1768 372 ? Ss Nov09 0:00 /usr/bin/vmnet-dhcpd -cf /etc/vmware/vmnet8/dhcpd/dhcpd.conf -lf /etc/vmware/vmnet8/dhcpd/dhcpd.leases -pf /var/run/vmnet-dhcpd-vmnet8.pid

cupsys 17456 0.0 0.2 4588 1852 ? SNs Nov10 0:00 /usr/sbin/cupsd

root 3561 0.0 0.0 1660 504 ? S Nov14 0:00 /bin/sh /usr/bin/mysqld_safe

mysql 3622 0.0 2.2 127360 17536 ? Sl Nov14 0:01 /usr/sbin/mysqld --basedir=/usr --datadir=/var/lib/mysql --user=mysql --pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid --skip-locking --port=3306 --s

root 3623 0.0 0.0 2724 660 ? S Nov14 0:00 logger -p daemon.err -t mysqld_safe -i -t mysqld

root 10536 0.0 0.0 0 0 ? S Nov15 0:22 [pdflush]

root 25148 0.0 0.1 6860 1456 ? Ss Nov20 0:01 /usr/sbin/nmbd -D

root 25150 0.0 0.3 9736 2384 ? Ss Nov20 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 25154 0.0 0.1 9736 900 ? S Nov20 0:00 /usr/sbin/smbd -D

root 9842 0.0 0.9 19860 7388 ? RNs Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 9845 0.0 0.3 16996 2840 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 9906 0.0 0.8 20204 6264 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 9907 0.0 0.8 20192 6200 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 9908 0.0 0.8 20316 6460 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 9909 0.0 0.8 20304 6456 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 9910 0.0 0.8 20308 6244 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 10505 0.0 0.8 20312 6244 ? SN Nov25 0:03 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

www-data 11971 0.0 0.6 20188 5224 ? SN Nov25 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start -DSSL

root 28716 0.0 0.0 1652 572 ? SNs 07:37 0:00 /sbin/syslogd

root 29670 0.0 0.3 7720 2340 ? Ss 15:52 0:00 sshd: marius [priv]

marius 29672 0.0 0.2 7876 1620 ? R 15:52 0:00 sshd: marius@pts/0

marius 29673 0.1 0.4 5588 3216 pts/0 Ss 15:52 0:00 -bash

root 29690 0.0 0.1 3028 912 pts/0 T 15:53 0:00 more /var/log/auth.log

root 29691 0.0 0.3 4844 2408 pts/0 T 15:54 0:00 vi -c 2445 /var/log/auth.log

marius 29709 0.0 0.1 2472 988 pts/0 R+ 15:58 0:00 ps aux

 

 

Lenke til kommentar
THG uttaler seg om et annet hovedkort med en likt merket brikke:
On the storage side, this motherboard has a total of six SATA-300 ports, four provided by the south bridge (ICH8) and two provided by a “Gigabyte SATA2” chip, which is a relabeled JMicron JMB363 chip (see Figure 3). The ports controlled by the chipset do not support RAID, as the south bridge used is ICH8 and not ICH8R, however the two ports controlled by the JMicron chip supports RAID0, RAID1 and JBOD.

Det ser ut som OS-støtten til JMB363 er meget bra.

Du bør lese artiklene på www.phoronix.com. Der skriver de mye om maskinvare rettet mot GNU/Linux og Solaris. De har testet både P35 og X38 baserte hovedkort opp mot GNU/Linux og Solaris 10. JMicron er et merke som klinger bra, de har bred plattformstøtte.

Lenke til kommentar
Jeg gleder med til K3B kommer til Windows. Jeg finner rett og slett ingen gode gratisverktøy for å lage iso-filer på Windows. Alle har sånn jævlig "30-days-trial-shit" eller så mangler de masse funksjonalitet. K3B er helt komplett, pent å se på, og kjapt og enkelt.
Hvis du bruker Windows, hvorfor bruker du ikke bare InfraRecorder. Actions -> Burn compilation -> To a disc image. Funker dessuten veldig bra via Wine. :)
Lenke til kommentar

Innstallerte slackware 12, men det virker ikke som om x kom med. :p Hvordan innstallerer jeg det egentlig? Har sikkert greid å installere minmal eller noe, men det gjør ikke noe.

 

Har prøvd å installere pakken "xorg-server-1.3.0.0-i486-2.tgz", men skjedde egentlig fint lite når den skulle innstallere. Noen som kan sende meg i riktig rettning? Virker som slackbook.org er nede. :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...