Gå til innhold

Hvordan lage film-DVD'er?


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt et TV-kort for å digitalisere hjemmevideoer fra VHS. Det er et LeadTek WinFast PVR2000, og kan ta opp MPEG2-snutter i DVD-kvalitet (6000 kbps), kodet i hardware.

 

Men hvordan lager jeg en video-DVD av disse? Jeg prøvde med det medfølgende programmet, ULEAD DVD MovieCreator. Den brukte en evighet på å konvertere opptakene mine (trodde ikke det skulle være nødvendig, siden opptakene er gjort på "DVD"-innstillingen). Og resultatet ble skuffende: veldig dårlig bildekvalitet, mye dårligere enn de originale MPG-filene, flere av dem manglet lyd, og hadde mye hakking og feil framerate.

 

Er det noen bedre konverteringsprogrammer der ute, som feks kan lage VOB-filer og riktig struktur som kan brennes ut i feks Nero? Kan jeg evt bare rename de MPG-filene jeg har lagd til .VOB, og brenne rett ut?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror nok ikke du bruker rett instilling i enten opptaksprogrammet ditt, eller ULEAD DVD MovieCreator. DVD'en du ønsker å lage må samsvare med MPG filene du har, ellers må alt rendres på nytt og kvaliteten blir dårligere. Feks hvis du tar opp i 4:3 format så må du ikke velge Widescreen i DVD movieCreator. Sjekk manualen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...