Gå til innhold

Hvordan vise RSS?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å oppnå dette må du behandle RSS-dataene med en XML-parser. Dette kan gjøres enkelt i et serverside-språk som PHP eller ASP. Anbefaler at du ber en moderator flytte denne tråden til en slik kategori da det er enklere å få hjelp til dette der. Eventuelt kan du søke i forumet for å finne en forklaring på dette.

Lenke til kommentar
Det er vel ikke det han er helt ute etter, er det vel?

Han er vel ute etter hvordan RSS fungerer, og RSS er ikke avhengig av php såvidt meg bekjent.

Jeg har har et ønske om å kunne vise innholdet i en RSS-fil på en webside, hvordan gjør jeg dette, er det en spesiell html-kode for det?

 

Hvis han vil vise innholdet i en RSS-fil på en webside så mener jeg at det beste er å bruke en parser, f.eks. en som er programmert i PHP. En slik parser kan gjøre om en XML-basert feed til lesbar, gyldig HTML.

 

Og nei, RSS eller XML er ikke avhengig av PHP, men det er heller ikke noe jeg har påstått.

Lenke til kommentar
Nå må jeg spørre hva som er poenget med å skrive XML hvis du skal ha det ut i HTML.

Du bruker jo en RSS-leser for å lese RSS-feeds.

RSS-parser == nesten det samme som RSS-leser. Med en RSS-parser/tolk mener jeg et script som finner overskrifter/linker i en feed og formaterer disse med h1, p osv. slik at det kan vises i et vanlig HTML-dokument.

 

Trådstarter skal så vidt jeg har forstått ikke skrive XML til en fil, men heller bruke en eksisterende feed som han kan vise på websiden sin. Og da mener jeg det er en dårlig idé å bare lime XML-koden (som bruker tags som ikke er gyldige i HTML) rett inn i HTML-koden.

Lenke til kommentar
Da finnes det to forskjellige måter å lese ett og samme innlegg på.

Hmm. Uansett hvordan jeg vrir og vender på trådstarters innlegg så får jeg det ikke til å bety noe annet enn det jeg allerede har nevnt. Hva mener du at trådstarter mener? Eller kanskje trådstarter kan oppklare misforståelsen?

Lenke til kommentar

Jeg leste ihvertfall min versjon om at han ville ha RSS å vise på sin webside, dette kan enten bety at han vil ha en rss folk kan bruke, eller at han vil lese fra ett annet sted, førstnevnte kom til meg. Men jeg tror vi lar herr Tenshi oppklare hva vi egentlig snakker om.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...