Gå til innhold

reinstallere XP, kort spm.


Anbefalte innlegg

Jeg skal nå reinstallere xp på partisjon C (har C og E). kjørte XP cd'n, skrev inn produktnøkkel og valgte å installere på nytt fremfor å reparer.

når den restarta maskinen og skule starte installasjonen fikk jeg beskjed om at det ikke var anbefalt å installere oppå en gammen versjon av Windows. Jeg skal ha OS'et på C, men hva gjør jeg? jeg fikk ikke formatert partisjonen heller siden det allerede var et OS der. hvordan blir jeg kvitt den gamle og installert den nye versjonen av XP på samme partisjon? har klart det før, me husker ikke helt.. :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er bare å boote opp maskina fra xp cd'en. Du får etterhvert valget om å formatere disken før du fortsetter med innstalleringen.

Du må kanskje først inn i bios å sette cd-rom som første oppstartsenhet for å få den til å boote fra cd-en.

Endret av Ronny M
Lenke til kommentar

Når du kommer til det punktet du beskriver, velger du fortsett allikevel. Den kommer nå med en advarsel om at du "risikerer" å slette alle data. Du sier fortsatt ok.

Når den kommer til spørgsmålet om filsystem, så velger du at den skal formatere - også selv om den i forveien viser det riktige filsystemet på partitionen. Nå kommer den med en advarsel om at alle data blir slettet, og du nå ikke vil kunne starte opp i windows før installtionen er ferdig. Dette er jo nettop det du vil oppnå.....

Lenke til kommentar

Hver gang den gjenstarter, vil du få muligheten for "å boote" fra cd rommen, ved å trykke på en tast. Det skal du ikke. Dette står i noen sekunder, og så vil den automatisk boote fra harddisken som den skal.

 

Kommer du til å trykke på en tast, ja så begynner innstallationen forfra.

 

Hilsen tukols

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...