Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er det lovligt med softgun i Norge?


Eivind444

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man må være 18 år for å eie softgun i Norge. Er man 16 år, kan man få dispensasjon ved å melde seg inn i en lokal klubb som er medlem av NASF. Da vil man få mulighet til å bruke våpenet etter et halvt år.

 

Et annet alternativ er å spille med verge, hvor denne da er ansvarlig for alt du foretar deg. Blir han/hun skutt ut, skal du også forlate spillet, og omvendt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Direkte, nei. Indirekte, ja.

 

Selv om en softgun ikke kan skade så mye annet enn et øye eller en tann, kan den indirekte, i ukyndige hender, forårsake mye skade. Det har vært flere væpnede politiaksjoner i det siste, det siste var vel en fyr i Oslo som gikk med en M4 slengt over ryggen. For mannen i gaten kan dette være svært ubehagelig.

 

.. også har vi selvfølgelig alle drittungene som løper rundt med springers og skyter på små jenter. Eller truer seg til ting. Det er jo fantastisk hyggelig for de som er på den andre siden av løpet.

Lenke til kommentar

Det er noe litt annet å bli trua av en unge med noe som likner til forveksling på en desert eagle enn hvis ungen har balltre.... Våpen provoserer og sprer frykt, same om de er ekte eller ikke. Selv om det er vledig mange som er under 18 som gjerne skulle brukt softgun til mer vettuge ting så er det jo alltid noen som skal tøye grensene. Om loven er helt vettug eller ikke er jo en helt annen sak...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...