Gå til innhold

Lagringsplass forsvinner sporløst


Anbefalte innlegg

Over en periode har jeg vært plaget av et ganske alvorlig problem med min datamaskin. Harddisken min består av to partisjoner; C: og D:. På den første ligger Windows og all annen systemkritisk programvare, mens på den andre ligger resten. Tilsynelatende uten grunn forsvinner store mengder lagringsplass på C:. Partisjonen er på 5,85 GB, og alle mappene i den til sammen (inkludert skjulte) tar opp 4,7. Likevel har jeg bare 257 MB ledig. Flere større programmer og spill kan ikke installeres som følge av dette, enda datamaskinen min møter kravene og vel så det. Hvor blir det av megabytene mine?

 

Alle svar mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk om ikke Pagefile.sys på som ligger på C:\ (på rota) utgjør differansen. Det var nå veldig snau den systempartisjonen din. Det er mye programvare som legger inn filer på C: uansett om du spesifiserer at programmet skal installeres på en annen disk. Jeg ville nok valgt å ha en systempartisjon på 10 GB hvis jeg absolutt skulle dele opp disken.

 

Du kan jo gjøre et forsøke å flytte pagefila til D:.

 

OBS!

 

Dette gjør du ikke via utforsker, men f.eks. ved å høyreklikke My Computer, velge properties, gå til Advanced-tab'en og velg Settings (for Performance). Velg Advanced-tab'en (her også). Klikk Change (nederst). Velg No paging file for C: og klikk Set. Velg System managed Size for D: og klikk Set og OK.

Lenke til kommentar

meanbean: Jeg har Norton Antivirus, men ikke det valget i papirkurvens høyreklikkmeny.

 

l337: På hvilken måte? Ved å gjøre C: større? Det har jeg prøvd, men av en eller annen grunn virker det ikke.

 

Pengu: Både sidevekslingsfilen og Mine Dokumenter ble flyttet over på D: like etter forrige Windows-installasjon. Kanskje C: er noe liten, men faktum er jo at jeg hadde hatt mer enn nok plass til overs dersom jeg ikke hadde hatt dette problemet. Dessuten har jeg allerede forsøkt å gjøre den større, som nevnt ovenfor.

Lenke til kommentar

hei. hvor stor harddisk har du tilsammen? om du har 60 GB eller over ville jeg anbefalt deg å ha systempartisjonen på 20 GB. jeg har selv alle mine partisjoner på 20 GB bortsett fra en som er på 34 GB. min systempartisjon er på 20 GB. dette funker fint.

har du prøvd å ta en defragmentering og en diskoppdryddning på C: da? dette kan faktisk hjelpe deg ganske mye, den kan frigjøre en god del plass.

 

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Partition Magic anbefaler man laver en chkdisk og defragmentering før man kjører programmet.

En annen ting er at det skal være en vis minimusplass ledig på drevet før den vil kjøre. Det kan være du kommer under det.

Du skal også være obs på hvilken versjon PM du bruker, hvis det er NTFS og xp, da ikke alle understøtter dette.

 

Hilsen tukols

Lenke til kommentar

Du skal ikke se bort ifra at det er System Restore mappa som tar en del av diskplassen du ikke finner. Det er ei mappe på hver disk som heter System Volume Information. Hvis det er Windows XP du kjører.

 

Hvis du går inn i Control Planel -> System, så er det en tab der som heter System Restore hvor du ser alle diskene dine. Så hvis du går inn på settings på C disken og kjører slideren helt ned på Min og trykker OK vil den frigi mye av det den har tatt backup av. Så åpner du den igjen og setter den på max igjen og trykker OK. Så nå kan du se om du ikke har fått noe mer ledig plass på disken.

Lenke til kommentar

wil: Harddisken min er på 80 GB. Å lage en systempartisjon på 20 GB tror jeg ikke er særlig aktuelt. Hovedpartisjonen er allerede rimelig velfylt. 10 GB burde gå an, men da oppstår et nytt spørsmål: Vil etter hvert også denne lagringsplassen forsvinne?

 

tukols: Hva er en chk-disk? Forresten vet jeg at versjonen min er kompatibel med systemet, for jeg brukte den til å lage de to partisjonene.

 

Fogga: Systemgjenopprettingen har alltid vært av på min PC.

Lenke til kommentar

Scandisk.

 

Her en side med beskrivelse av PM 7:

 

http://www.wauknet.com/pc-users/reviews/partmag7.html

 

 

Her et "klip":

 

It is recommended that you have a backup of your hard drive before running the program, although I've never had any version of Partition Magic corrupt my data during its operation, so it may be a reasonable risk if you haven't made a backup. Running scandisk and defragmentation before running this utility would be a good procedure. Utilities such as virus detection, backups and defragmentation need to be disabled before running Partition Magic, instructions for this is given in the manual.

 

Hilsen tukols

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...