Gå til innhold

Alderen på brukerne her?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

23,99 år. Bursdag i morgen. Har hatt 2 kompaktkameraer. Det første husker jeg ikke en gang hva heter. "mistet" det ut fra en sekk 17mai en gang jeg var 16år. Etter det gikk det en stund før jeg kjøpte Canon Ixus (den førstefødte). Det ble ikke så altfor mye brukt det heller. for noen år siden lånte jeg min fars Canon A-1, det var først da jeg begynte å knipse litt bilder. for ett år siden hadde Olympus en "studentkampanje" gående. Du kunne få E-1 med 14-54mm for bare 9990,- i stedet for 16000 for var vanlig pris på den tiden. Jeg slo til og er vel fremdeles fornøyd med det. Skulle ønske jeg orket å ta det med meg litt mer, men snart reiser jeg på tur til London, så kanskje det blir noen morsome bilder ut av det:)

Lenke til kommentar

Jeg er 14år, blir femten i November

 

Jeg kjøpte mitt første kamera i 2006 :blush:

Men jeg har fotografert siden jeg var liten og har alltid likt det, og har brukt et vanlig Canon 35mm kamera og så et jala kamera kjøpt på prix, og deretter kjøpte vi et Canon Ixuz 500, og så hadde vi det i ca et år til jeg ble lei og kjøpe meg et Konica Minolta Dynax 5D for Ca 2-3 uker siden.

 

Jeg har også fotografert en del med et gammelt Cosina ST-1 Super, som er et Analogt Speireflekskamera mekanisk.

Tar bra bilder, men en del støy.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Vel, jeg er da ganske ny her på forumet egentlig. Leser mye og skriver lite ;)

 

Er 15 om 2 mnd.

 

Fikk mitt første kamera som 5 åring. Et rødt kompakt kamera. Det ligger sikkert her en plass, men finner det ikke.

 

Senere kom det hauger med engangskamera, og brukte min mor sitt kamera litt også, et Fujican 35 Compact. Gammelt men greit :)

 

Når jeg var 12 år kom mitt første digitalkamera, et dårligt til 900 kr, kjøpt i syden. Bildene såg litt lomo ut, faktisk.

 

I 2005 kom et Nikon Coolpix P2, greit kompakt kamera. Og 1 mnd etterpå, et Canon T70, speilrefleks fra 80 tallet i posten.

 

Og etter komfen min i år, så ble pengane brukt på eit Nikon D70 :) Som jeg virkelig elsker og liker å gjøre meg kjent med det.

 

+ et Kodak Brownie Junior 620 som jeg fant oppe på loftet til min farmor.

Lenke til kommentar

Jeg er 28år.

Jeg fikk mitt første kamera i 1988, det var et Ricoh kamera,

tok masse bilder med det helt frem til 1997.

Kjøpte Kodak APS Zoom kamera i 1998.

Kjøpte FujiFilm Finepix A202 i 2002.

Kjøpte FujiFilm Finepix S5500 i 2003.

Kjøpte Canon EOS 350D i august 2005.

Kjøpte Canon EOS 20D i sept 2005.

Kjøpte Canon IXUS 700 i sept 2005.

Kjøpte Canon Powershot S2 IS des 2005.

Kjøpte Canon EOS 5D feb 2006

 

S

Lenke til kommentar

15 år :)

 

Første kameraet mitt var et jeg arvett fra broren min. Har ikke peiling på hviket merke det kameraet var :( så ga faren min meg sit gamle kamerae ( Konica autoreflex TC )

og for 2 år siden fikk jeg et Brica digital kompakt kamera til Julegave og nå for 2 uker side fikk jeg Canon EOS350D i konfirmasjonsgave :)

 

fikk det første kameraet mit når jeg var 7 år :p så har vel fotografert i 8 år faktisk :ohmy:

Lenke til kommentar

Hei! Jeg er 41 år og har hatt interessen for foto siden jeg var 15. Brukte et Chinon CE3 speilrefleks i 20 år. Mekanisk med manuell fokus. Skikkelig solide saker, ikke noe plast i linsene der nei. 28mm f 1:2,8, 55mm f 1:1,7 og 200mm f 1:3,3. Tungt som fy å drasse med seg på fjellturer. Men tok gode bilder og fungerer like godt i dag et kvart århundre gammelt.

 

Hoppet på den digitale bølgen for fem år siden. Kjøpte et Canon Ixus, den første digitale Ixusen. 2,1 megapiksler, hele 32 MB minnebrikke, kostet 8000,- den gangen. Min datter hadde avslutning på ungdomsskolen da jeg hadde hatt kamraet i en måned. Da tok jeg en del bilder, men når jeg fikk se bildene skjønte jeg at dette ikke var den fullkomne fotografiske løsning. Mørke skygger med røde djeveløyne. Den gamle speilrefleksen ble heretter tatt frem ved slike anledninger. Ixusen ble mye brukt selv om jeg ikke var helt fornøyd med bildekvaliteten. Begynte så smått å lære meg å fikse fargebalanse og lysstyrke på PCen.

 

Kjøpte etterhvert Sony DSC-V3 når det kom. Nydelige bilder, fokuserte ved hjelp av et laserhologram i dårlig lys. Kamraet hadde mulighet for ekstern blitz så det ble også etterhvert anskaffet en lite brukt Sony blitz med ledetall 32. Nå ble det virkelig gøy å ta bilder.

 

I fjor endte jeg opp med et Nikon D70 med kitlinsa, kjøpte rett før butikkene var tomme og betalte mindre enn den gamle Ixusen kostet. Har siden skaffet meg mer optikk: Nikkor AF 70 - 300 f 1:4 - 5,6 ED og Nikkor AF 50mm f 1:1,4 D. Sistnevnte blir mye brukt, supert objektiv. Kjøpte også ekstern blitz, Nikon SB800. Kunne sikkert greid meg med en mindre, men hvis jeg ser litt i samme perspektiv som det gamle speilrefleksutstyret så utgjør ikke prisforskjellen så veldig mye pr. år. Så har jeg kraftig blitz når jeg trenger det.

 

Det eneste jeg kunne tenke meg i tillegg er en Nikkor 85mm f 1:1,8. Man får se hva fremtiden bringer.

 

 

Lykke til

Hilsen Tor

Lenke til kommentar

Mann på 29 år. Fikk fotodilla for et år siden. Fotograferer både film (filmscanner) og digitalt SLR. Har kjøpt inn det råeste av gammel manuellfokus (Canon FD) da folk ikke lenger verdsetter det utstyret er det rimelig også.

Endret av sNx
Lenke til kommentar

40 år.

 

Kjøpte mitt første kamera som 12-åring (Kodak instamatic). Til konfirmasjonen ble det speilrefleks (Minolta SRT 100X). Dette ble brukt ganske mange år, men etterhvert dabbet fotointeressen av, og kameraet ble liggende i skapet. For noen år tilbake kom interessen tilbake i form av et Nikon F65. Dette ble fort lagt til side til fordel for digitalt. Har nå utstyret som står i signaturen min, og det er jeg veldig fornøyd med.

Lenke til kommentar

Mann, 36...

 

Lånte kamera da jeg var 10, det kameraet ble mitt:).

Minolta kompakt i 1990

EOS 500 i 1994 (solgt)

EOS 30 i 2000 (solgt)

Canon powershot S40 i 2001 (rådyrt den gangen. Knust :blush: )

Canon EOS 20D i 2004 :thumbup:

Pentax WP som tøff-bruks ekstra-kamera 2005

 

- Blir jo litt utstyr etterhvert...

Endret av Walter
Lenke til kommentar

Hei!jeg er 32,5 år

Har vert intresert i foto lenge.

Kameraer jeg har hatt er:

pentax mz 7,med 28-80,og 80-320 speilreflex'm,fjernkontroll,poloroid filter mm

2 stk HP photosmart 850

2 stk Hp photosmart R 507

Canon eos 300

Canon eos 300V med 28-90

Canon bf 80

og ett annet digitalkamera som jeg kjøpte på coop mega

 

Jeg er mest intresert i å fotografere i Naturen,nordlys osv

Har bestilt ett Panasonic fz30 med allt tilbehør nå,som jeg får om en ukes tid,kommer også å bestille meg digital speireflex med alt utsyr i nermeste framtid

Mest sannsynlig Olympus E- 330 med 14-54 og en zoom linse,aller helst vil jeg ha ett Nikon d 200,så kansje det blir det.

Hoved intressen min er å scanne og fixe/redigere gamle bilder,

Har pr i dag ca 19400 bilder på harddisk + ca 6000 papir bilder

Lenke til kommentar

Jeg ble 18 år nå i April :D (Hvis det ikke er antydet, så er jeg gutt - Profilbildet kan virke litt tvilsomt, men ok)

 

Mitt første fotoapparat var et Canon med noe APS greier, husker ikke helt hva det het =) Det fikk jeg til jul da jeg var 11 år eller noe slikt =) Jeg brukte det i noen år, til fadern fikk en av di første digitale kompaktkameraene :D Ikke mye å skryte av for å si det slik. Men det funket - 2 megapiksler var jo himmelen.. Men det gikk noen år da jeg ikke var i noe fotohumør, men det har tatt seg opp. Og som signaturen sier har jeg kjøpt et EOS 350D i Januar 2006 - Og er stoorfornøyd med det...

Endret av Antarctica
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

20 år om en ukes tid her.. Interessen for foto har jeg hatt så lenge jeg husker, ihvertfall.. Har jo vært litt bortskjemt i og med at min far jobbet som fotograf på 80-tallet, og jeg har fått masse av hans gamle fotoutstyr. (Deriblant et Nikon FA - det beste kameraet jeg har prøvd til dags dato..)

For to år siden gikk jeg til innkjøp av et Canon EOS 300D, som dessverre blir brukt alt for lite.. Sammen med det bruker jeg kitobjektivet og et Tamron 70-300 f/4,5-5,6, og snart en Canon Speedlite 430EX-blitz, om verden vil meg godt..

Jo! Jeg må jo ikke glemme å nevne at jeg fotograferer masse på sort/hvit-film som fremkalles selv, i et mørkerom som bare fungerer om vinteren når det er mørkt ute.. :p

Endret av karlpeder
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...