Gå til innhold

Hvor i alle dager får man kjøpt heatpipes?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke barebare. Greia er at røret må ha et kraftig undertrykk. Og det får du gjerne ved å ha luftfritt rom, eller ved å varme opp røret masse, lukke og så kjøle. Problemet er gjerne at det man skal putte inni gjerne kan være rimelig brannfarlig. Tror det kreves litt spesielt utstyr for å lage slike, spør du meg.

Lenke til kommentar

Vel væsken trenger ikke være annet enn vanlig H2O. Og å gjøre det nærmest lufttomt er mulig ved å bruke vanndamp når man fyller opp pipen. Vanndampen vil da trekke seg sammen når den kondenserer og du vil få undertrykk i pipen.

 

Edit: Men nå skal jeg ikke påstå at en hjemmelaget heatpipe har like god ytelse som fabrikkmonterte, men prinsippet bak er ikke særlig vanskelig.

 

Edit: og leser du Heatpipe Intruduction på den siden Terje82 linket til vil du se at til og med produsenten her sier at: "Any high school student can make a good

performing heat pipe with parts from a hardware store" Problemet er bare at de ikke blir så ekstremt holdbare. Produsenten nevner her at heatpipene ikke varte i over 30 år, men det er jo mer enn lenge nok for vanlige folk med tanke på pckjøling.

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...