Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Åh! Kult, takk! :)

 

Da slapp man å stryke det fra ynskjelisto.

 

Har av en eller annen grunn helt fandenivoldsk statisk støy på forsterkeren min, alle steder i huset.. ( jeg vet FORTSATT ikke hvorfor, har prøvd å fjerne den fra alt elektronisk, til og med slått av alt i rommet, fortsatt like mye støy. Men den funker bra andre steder... -.- ) så da håper jeg på at det vil funke bra med denna. ;)

 

Binko! <3

Lenke til kommentar
Du trenger jo bare en kabel, og en plugg som gjør at kabelen passer inn i mikrofonhullet...

Vet du hva du snakker om og har du prøvd dette selv?

Nei det fungerer til nøds om du skal høre noe som helst lyd, men mesteparten av det du hører er hzzzzzzz og brrrrrrrr. Du trenger et lydkort som omdanner gitarsignalet til et linjesignal. UX1 eller 2 fungerer utmerket. Skal du ha noe ennå billigere finnes det små lydkort (på str. med en stor fyrstikkeske) med jack i den ene enden og usb i den andre, som du bare plugger mellom PC-en og gitaren.

Lenke til kommentar

Men disse små greine er vel ikke lydkort i seg selv, og for å bli kvitt latency på effekter i f.eks. cubase må en ha et ok lydkort. Selv har jeg Edirol UA-25 og er godt fornøyd med det.

 

GUITAR LINK UCG102som ble linket til her ser ut til å være et lydkort. Hvertfall støtter den ASIO drivere og det er det som skal til for å få ok latency.

 

Jeg klarte få det akseptabelt med et gammelt SB Live kort også på den forrige PC-en min. Vet ikke hvordan det hadde taklet flere spor med effekter da.

Lenke til kommentar

Toneporten fungerer som ett veldig enkelt lydkort. Jeg kjører all lyd i PC-en igjennom den. Og har .0 latency (som jeg merker). Det følger med ASIO drivere med softwaren, og følger man brukermanualen er det ikke noe problem i det hele tatt.. :) Toneporten går via USB, og de kaller no-latency "systemet" sitt for ToneDirect tror jeg :p

 

Å koble gitaren rett i PC-en er no-no, btw :)

Lenke til kommentar

Hallo =)

 

Jeg har for tiden sett alt for mange utrolig inspirerende gitarfilmer etc etc, så jeg har funnet ut at det er på tide at jeg kjøper meg en gitar og begynner å prøve litt selv :p

 

Vet at jeg høres ut som en som tror at det er pye og bare kan kjøre rett på de feteste Jimi Hendrixene, men ikke tro det :p Har full respekt for gitarspilling, og vet at det krever en god del øving for å få noe ut av det.

 

Spørsmålet mitt er da (som sikkert har blitt spurt om x antall ganger før), hva er best for en nybegynner som meg? Gitar/forsterker etc? Er nybegynnerpakkene fra Obs til 1500 noe å styre laaaangt unna, eller kan det fungere for en nybegynner uten så mye peiling på gitarspilling?

 

Takker for svar på et sikkert alt for ofte stilt spørsmål !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...