Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Vel, en 30W vil drukne totalt sammen med trommesett.

 

Har 30w selv, og det er helt fin lyd i den, fin til hjemmeøving, men ikke noen forsterker for bandøving.

Ok, faen blir dyrt detta.. :p

 

Gitar 5000 ,-

Forsterker 3000,-

= 8000,-

 

 

Akuratt nå øver både jeg og andre gitarist med en microcube vær.. (Jeg låner en) Hører jo at lyden drukner da, vi sitter likosm i andre enden av rommet for å høre oss sjøl..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bytter strenger så ofte som hver måned (kommer helt an på hvor mye man bruker gitaren som Kim sa..) så sant jeg husker det, og har pengene for hånden..

 

Grunnen er mest pga følelsen av nye/ikke slitte strenger er MYE deiligere enn gamle strenger. Bytt, så burde du lett kunne merke forskjellen.

Jeg har kjøpt "dyrere" strenger som Elixir o.l. før, og jeg må si jeg ikke er så fryktelig imponert, og de holder ikke bedre enn D'Addario strengene jeg bruker nå heller..

 

Det er i alle fall mitt syn på saken.. At noen kan gå ett halvt år uten å bytte strengene er helt fjernt for meg. :)

Lenke til kommentar
Kanskje jeg har hengt meg litt for mye opp i spesifike forsterkere, men å bytte trafoen kan i visse tilfeller gi støy, eller endre lyden. Dette har jeg hørt et lydklipp av, men det spørs om om det er helt sant...

 

@Tormod: En slik omformer vil i de fleste tilfeller støye på forsterkeren.

Det het seg faktisk i gamle dager at spenningsomformere og trafobytte påvirket lyden, men jeg har aldri sett noe videnskapelig bevis for at det er slik. Så det er muligens en myte som henger igjen. Men de fleste spenningsomformere gjør bare nettopp det, de endrer spenningen fra 230 til 110 Volt. De endrer derimot ikke frekvensen (fra 50 til 60 Hz), og det kan nok påvirke lyden, siden forsterkeren på en eller annen måte er skjermet mot 50 Hz nettstøy og kanskje ikke fanger opp 60Hz. Bare en gjetning.

 

Og så er det selvsagt slik at ikke alle trafoer er like, noen har kanskje dårlig skjerming i utgangspunktet.

 

Hvis man skal kjøpe en omformer så pass på at den har kapasitet nok. Husk at det er inneffekten som skal dekkes, ikke uteffekten. Førstnevnte er noe høyere siden det er et visst effekttap underveis i form av varme.

 

Geir :)

Beklager lang quote (og den medfølgende lange rotete posten :p).

 

Skjerming av 60Hz nettstøy foregår på akkurat samme måte som skjerming mot 50Hz nettstøy (med enkelte unntak som tunede notchfiltere, men det er meg bekjent ikke implementert på noe gitar eller bassutstyr), og er like effektivt for begge deler.

Dersom man velger en trafo med tilsvarende spesifikasjoner er det kun et tilfelle jeg kan se for meg som gir økt støy. Det er dersom man går fra E-kjerne til ringkjernetrafo, eller monterer en ny E-kjerne feil vei. Selv om ringkjerner har lavere utstålet støy totalt sett, så stråler de i alle retninger. Dette kan enkelte forsterkere være følsomme for. På samme måte utarter det seg dersom man monterer en E-kjerne 90grader feil vei, men det vil nok være hørbart i alle tilfeller. Og det er klart at støy er negativt i alle sammenhenger.

 

Når det gjelder "forandringer i lyden" så er dette ofte veldig vanskelige å kvantisere og definere. Og i mange tilfeller like vanskelig å avgjøre om forandringen er positiv eller negativ, eller bare "anderledes".

Her også er det kun et tilfelle jeg kan tenke meg (igjen forutsatt at man velger trafo med de riktige spesifikasjonene). Det begrenser seg i stor grad til forsterkere med rør-dioder/likerettere. Disse er ofte noe underdimensjonert både i trafo og kondensatorreservoar (i forhold til dagens "standard"). Endres transformatoren her til toroidial kan dette endre lyden fordi mengden energi som kan "lagres" i trafoen vil være forskjellig fra en konvensjonell E-kjerne.

 

En annen ting er at rørforsterkere ikke har stabilisert HV-spenning på grid, og små variasjoner her kan utgjøre forskjeller fordi det endrer arbeidspunktet til rørene. Dette vil forandre vreng-karakteristikk. Det er ikke uvanlig for en trafo å ha 5-10% toleranse her, og ofte kan det være vanskelig å finne en trafo med eksakt lik spenning også. Men spenningsvariasjoner på lysnettet kan også være oppimot 10%.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Skal kjøpe noe saker på Gitarhuset nå, vet noen hvor raske de er med leveringstider?

 

Og en kjapp en til; Jeg pleier å koble gitaren inn i PC-en og få fete effekter osv, men sliter litt med delayen ( 2 ms)..

Tok en titt på denne: http://www.behringer.com/UCG102/index.cfm?lang=eng

 

Vil denne fjerne mine delay problemer? Eller må jeg ha et helt nytt lydkort?

 

Mvh

 

Andak :)

Endret av Andak
Lenke til kommentar
Hei!

 

Skal kjøpe noe saker på Gitarhuset nå, vet noen hvor raske de er med leveringstider?

 

Og en kjapp en til; Jeg pleier å koble gitaren inn i PC-en og få fete effekter osv, men sliter litt med delayen ( 2 ms)..

Tok en titt på denne: http://www.behringer.com/UCG102/index.cfm?lang=eng

 

Vil denne fjerne mine delay problemer? Eller må jeg ha et helt nytt lydkort?

 

Mvh

 

Andak :)

 

Om jeg får anbefale deg et annet produkt, så bør du sjekke ut Toneport-serien til Line 6 :)

 

Jeg har selv denne (UX-1) og er meget fornøyd.

Lenke til kommentar
Snip...
Takk for at det endelig kom noen som kunne forklare dette skikkelig! Ikke det at det har vært mitt problem, men har revet meg i håret over alle dårlige svar på originale posten som tok for seg dette med amper fra USA.

Takk fra meg også. Jeg har faktisk hatt den problemstillingen. Jeg ønsket lenge å kjøpe en original Princeton reverb (Fenders klassiske 12 watts røramp), men kviet meg for styret med trafobytte eller bruk av omformer. Forsterkerne ble riktig nok solgt i Europa også, men de dukker nesten aldri opp for salg lenger.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...