Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Bruksområde?

Superswede er jo dritrå, Gretsch sine Electromatic-modellar ligg òg i samme gata og er minst like feite. ;D

9590251[/snapback]

 

Vil ha en gitar som passer flere stilarter for å si det sånn, spiller litt i en udefeinert stil. Men en kriterie, er at det går an å modde gitaren, altså, plass for brytere, flere portmetere og kretskort. Noe som kanskje krever modifikasjon på selve kroppen, videre uthuling o.l, er det en veldig stygg ting å gjøre?

 

Superswede er utrolig god å spille på, har testet både den, og swede og Hagström deluxe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pashion for electronics :love:

 

Men, jeg tror det vil bli lagt på hylla for nygitaren sin del. Har en billig strat kopi liggende som skal få gjennomgå litt.

 

La oss glemme det med mulighet for modding i første rekke. Hva vil du si, en Superswede, eller Electromatic Double Jet (Bigsby B50 Vibrato). En klar fordel med supern er jo all den forskjellige lyden man får ut av den.

 

Men hva mener Gretsch med "Mini Humbuckers", stor forskjell fra det til "vanlige"?

 

Edit:

Spiller en del med bottleneck, hvis det har mye å si. Gitaren må også være god for rent fingerspill(til jazzy stuff). Kom gjerne med flere forslag!

Endret av Kjekssjokolade
Lenke til kommentar

Nei, det er ingenting som tyder på at en topp har noen vesentlig betydning for lyden på en solid body kropp. Den utgjør en såpass liten del av massen i kroppen. Om toppen er i hard lønn vil den i seg selv gi en skarpere klang, så om hele kroppen var i lønn ville det være merkbart.

 

På en uthulet gitar (som en thinline tele eller chambered Les Paul) vil det bety litt mer, fordi toppen er tykkere og utgjør en større del av massen i kroppen. (Min nye Supreme har både topp og bakside i lønn.)

 

Så er det de som mener at limet i seg selv har en betydning, at limet er et "dødt" material og demper lyden, men det er antagelig overtro. Da ville man aldri limt gripebrettet til halsen...

 

En helt annen sak er rene akustiske gitarer. Fra gammelt av skal lokket formidle klang, derfor brukte man gran i lokket, mens man brukte flammelønn og lignende i sidene og baksiden. Men på en elektrisk gitar har man ikke det "problemet". Der skal hele kroppen gi resonnans, og det gjør den nok ganske uavhengig av noen millimeter med annet treverk i toppen.

 

Mener jeg...

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

som vanelig har TWFA svaret ;) hehe :)

 

kanskje du også kan anbefale en helt ok forsterker til rundt 1000lappen? låner en roland forsterker for tida, og den er helt ok den altså. tror det er 10 eller 15w.. men uansett, trenger min egen..

 

Spiller på en Epiphone Les Paul Standard hvis det har noe å si ;p mest rock og ting i den duren :)

Endret av Karlsen91
Lenke til kommentar
Vurderer å kjøpe en brukt Fender Mexico Stratocaser for 2.900 kr. Er dette et bra kjøp? Blir i så fall den første elgitaren min. Er det lurt å kjøpe en gitar uten å ha prøvespilt den? Har fått anbefalinger fra mange om at denne er bra, men allikevel?

 

Starfighter :)

9590560[/snapback]

Hadde selv en MIM 50s strat for noen år siden, og det var en strøken gitar. Lyden var litt på surfgitar-siden, så noen typisk heavygitar var det ikke. Men nå er ikke jeg noen heavygitarist heller da.

 

Jeg likte den kjempegodt.

 

Har ikke prøvet standard straten noen særlig, om det er den modellen. Men det er jo minst et par tusen spart, så det høres ut som et greit kjøp om det ikke er noe galt med den. (Nå er det ikke så veldig mye som kan gå galt med en strat under normalt bruk.)

 

Geir :)

Lenke til kommentar
som vanelig har TWFA svaret ;) hehe :)

Understreker at mine svar er nettopp det, mine. Gitar er nesten like subjektivt som politikk, jeg forventer ikke at folk skal være enig med meg i alt jeg sier... ;)

 

kanskje du også kan anbefale en helt ok forsterker til rundt 1000lappen? låner en roland forsterker for tida, og den er helt ok den altså. tror det er 10 eller 15w.. men uansett, trenger min egen..

 

Spiller på en Epiphone Les Paul Standard hvis det har noe å si ;p mest rock og ting i den duren :)

9592090[/snapback]

Jeg er ingen ekspert på billige forsterkere, siden jeg ikke kjøper dem selv. Så her kan sikkert andre svare bedre.

 

Men har du bare tusen kroner er valget mitt lett, kjøp en Roland Cube 15x. De går for 890 kroner nå.

 

Kan du skrape sammen litt mer så får du en 20x for 1500. De ektra wattene er ikke så viktige, men du får med flere morsomme forsterkersimuleringer og innebygget tuner, og ikke minst innebyggede effekter som sparer deg en formue i pedaler.

 

Har du tålmodighet kan du spare til en 30x. Enda flere simuleringer og mere watt. Det kan være greit hvis du skal spille sammen med noen.

 

Eventuelt om du bare skal spille for deg selv så er en MicroCube mye gøy for bare 1150 kroner. Då får du mye av det 30x tilbyr i en liten 2-watter.

 

Det finnes andre merker også, men til 1000 kroner det ikke så mye som holder mål, ettermin mening.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...