Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, ikke nevnbart i hvert fall. Men dersom du vanligvis stemmer i C for eksempel, og stemmer mye opp til E, så vil jo strengene fort bli slakkere enn det som muligens er ønskelig.

 

edit: For sen, ser jeg. Men kan jo bruke sjansen til å legge til at jeg stemmer mellom Drop B og Drop C nesten daglig, og strengene blir ikke dårligere fortere enn de jeg har på straten som alltid er stemt standard eller Drop D.

Endret av xBoffen
Lenke til kommentar

Trenger hjelp her.. Første gang jeg bytter strenger på min gitar med floating tremolo, og jeg klarer ikke å stemme den. Når jeg prøver å stemme en streng forandrer alle andre strenger tone, og jeg bare strammer og strammer strengene helt til tremoloen står 90 grader ut fra gitaren nærmest..

Lenke til kommentar

Dette skulle ha vært et svar til grix, men det ble ikke med noe sitat.. :)

 

En flytende stol er et mareritt å ha med å gjøre hvis den ikke er riktig justert. Søk litt, for eksempel på Youtube, så finner du mange "howtos" på dette. Men i korte trekk er dette en slags bruksanvisning.

 

- Hold deg til samme stemming og samme type strenger. Eksperimentering med strenger, strengetykkelser, og så videre er ikke smart med en flytende stol.

 

- Løsne strengelåsen.

- Slakk strengene på gitaren. Dra i wammybaren til stolen står opp over kroppen på gitaren. Legg et par ark avispapir på kroppen, og stikk for eksempel en tynn brødkniv eller noe annet av metall under stolen. Slipp tilbake, og stram skruene på kloen på baksiden av gitaren et par omdreininger.

- Sett på strengesettet, og stem gitaren. Husk å dra litt i strengene rundt 12. bånd, slik at du får strukket strengene skikkelig. Stem en gang til. Husk å sette microtuningskruene sånn rundt 75% ute. Det er som regel passe.

- Stem enda en gang, og spill litt. Stem.

- Lås strengelåsen

- Så skrur du ut skruene på kloen til kniven løsner. Da bør stolen flukte med gitarkroppen. Spriker den i en eller annen retning, har du gjort noe feil. Er den for lav bak, må du slakke, peker den oppover, må du stramme på kloskruene, og det betyr egentlig at du må begynne på nytt.

 

Når den flytende stolen er korrekt justert til strengesettet du bruker, er det noe av det mest stabile som finnes. Som et eksempel- jeg tok en Ibanez prestige ut av kassen sin i dag, den var ikke brukt siden juni. Gitaren var helt stemt. Det kan jeg ikke si om andre gitarer jeg ikke har spilt på på noen måneder.

 

Når dette er skikkelig satt opp, så kjøper du nye strenger av samme merke og dimensjon neste gang du skal stemme. Skift da en og en streng, og du har da en perfekt stemt gitar etter å ha strukket strengene. Ingen justering trengs.

 

(Dette er tatt fra hodet, og kan inneholde feil. Da regner jeg med at noen påpeker det :) )

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Castorfiber: Var strengt tatt ikke det han spurte om : p

Oioioi, fant ut nå at hvis jeg bender litt høyt oppe, da 12+, så begynner vibrato baren min å bevege seg, slik at hvis jeg slår en åpen streng og bender på 18 bånd med H strengen år tonen til den åpne strenger ned pga. vibratobaren.

Er det vanlig?

Har Ibanez S470, ZR tremolo bar..

Ja dette er helt vanlig, og det betyr ikke at noe er galt med tremoloen din. Sier seg selv at dersom stolen gir etter for strengespenn, vil bending gjøre andre strenger løsere.

 

Tremolo har noen fordeler, men også mange ulemper, dette er en av de.

Endret av apegryn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...