Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spør her jeg...

 

Har lenge hatt lyst til å lære å spille gitar (el-gitar) så jeg har nå bestemt meg for å kjøpe en billig gitar og forsterker. Ikke noe mer en to lapper. Forsterkeren er ikke så viktig så lenge den overdøver mamma, men har gjerne lyst på en ordentlig gitar. Vi har ok forsterkere privat og på skolen etc. så det ordner seg. Kan få kjøpe en Epiphone Les Paul av en i klassen min, men den er sannsynligvis godt brukt og herjet litt med. Har avtalt å se på den, men hva skal jeg se etter? Prisantydning er en laken, men har egentlig ikke pratet noe om det. 1500 med forsterker. Vurderer å slå til om den er ok.

 

Har null peil på gitar, kan ikke så mye som en akkord bare så det er sagt. :)

Lenke til kommentar

som nybegynner frister det sikkert og bare slå til på den billigste gitaren du finner, men gitaren har utrolig mye og si for spillegleden, uten spilleglede ingen spillelyst så står bare gitaren der og støver ned. Jeg ville spart opp litt penger og kjøpt meg en sikkelig gitar

Lenke til kommentar

Alhe: Sjekk halsen på gitaren. Hold gitaren foran deg horisontalt rett ut, med gitarkroppen mot deg. Kikk ned langs halsen for å se om det er noen ujevnheter i den. Det skal være en liten bue langs halsen, men ikke noe berg og dal bane.

 

Trykk også ned på hvert bånd, og spill en gang for å høre etter om strengene klirrer mye i båndene. Båndklirr kan til dels justeres, og litt kan en tåle, men klirrer det fælt og påvirker det holdbarheten (sustainen) i tonen så er det ikke noe bra tegn.

Lenke til kommentar

Takker for tips. Får dessverre ikke sett på den med det første (vinterferie), men den skal sjekkes nøye. Er det vanlig med skjevheter i gitarhalsen etc. på brukte gitarer? Evt. noe annet jeg burde se etter?

 

Ellers frister det å bare slå til på tilbudet Konnis hintet til, tross alt bare 1000/500 kr dyrere om jeg ikke får prutet noe. Regner med at les Paul er en bra nybegynnergitar? Egentlig tilfeldig at det er en slik jeg vurderer. http://www.myhrbraaten.no/product_info.php...roducts_id=1185

Lenke til kommentar

Heisann! Er DENNE! Ibanez gitaren noe bra? Jeg har tenkt på Ibanez RG-370DX fordi den har slik tremolo som kan dras opp og ned. Men jeg har hørt at det er veldig vanskelig for en nybegynner å vedlikeholde en slik gitar. Så jeg har sett på denne versjonen uten tremolo. Er denne like bra som en RG-370DX/RG-350EX, bortsett fra det faktum at den mangler tremolo?

Lenke til kommentar
Kjøp uten tremolo. Lettere å skifte strenger, lettere å stemme i andre stemminger enn vanlig(DADGAD f.eks), og generelt mindre styr.

Det var akkuratt det jeg også tenkte på. Men Ibanez bruker såkalt Edge tremolo, som skal være bedre enn Floyd Rose, det at man slipper å kutte kulen på strengen og noen andre fordeler. Men jeg vil helst ha en gitar jeg kan bruke mer tid på spillingen, enn å mekke på.. Men det jo fristende med to-veis tremolo. Noen med en gitar med Edge tremolo, som kunne dele sine synspunkter?

Lenke til kommentar

Har ikke prøvd den selv, men etter det jeg har lest virker det som en veldig god nybegynnergitar for metal osv (Ibanez RG321MH). Bytter du pickuper på den kan du nok ha den lenge.

 

Og ang. floyd rose vil jeg sterkt fraråde deg en på din første gitar. Utrolig vanskelig å sette opp første gangen, og det er mye vanskeligere å spille på (kan ikke hvile håndleddet som normalt, og må bende mer enn med en gitar uten). Om den ikke blir satt opp skikkelig må den også stemmes så og si hele tiden (noe som ikke er så usannsynlig når du aldri har tatt i en gitar før).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...