Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

vel, ble litt mer ut av denne tråden nå plutselig :)

 

Takker og bukker for alle svar, er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre. Hørtes veldig bra ut med høyskolen i Kongsberg da, men har fremdeles NITH i bakhodet som, etter det jeg har hørt her, også betraktes som en god skole.

 

MEN, det er jo det med jobber også da...

Hadde vært fint om noen av dere hadde noen erfaringer om hva diverse arbeidsgivere foretrekker i forhold til forskjellige skoler. Eller kanskje de ikke holder seg så oppdatert og at det er bra så lenge du har fullført bachelor e.l.

 

Og enda et erfaringsspørsmål:

Til de av dere som har fått jobb som programmerere etter "fullført utdannelse" (for å si det pent.. :)), hvordan arbeidsoppgaver ble dere satt på i starten?

Går ut i fra at dere ikke ble satt på det vanskeligste med en gang.

 

Eksempler hadde vært fint :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei igjen.

 

Nå har jeg ikke hatt noen programmeringsjobber selv, siden jeg holder på med master-studier.

 

Men, etter det jeg har hørt fra tidligere med-studenter så virker det som om NITH har et relativt godt rykte på seg i Bergen. De fleste jeg kjenner har fått seg jobb og en del har også fått seg programmeringsjobber, disse inkluderer alt fra nettverksprogrammering til GUI-programmering.

 

:)

Lenke til kommentar

krister461: Høres bra ut! :) Er faktisk de områdene som interesserer meg mest (vel, visse aspekter innenfor GUI, og spesielt er jeg interessert i nettverksprogrammering).

Har fått på følelsen at NITH i Bergen er veldig bra, selv om det virker som om hovedsatsningen ligger, ikke mye, men litt mer, i Oslo.

 

Jeg så også en del på Høyskolen i Gjøvik, og den appelerte faktisk veldig når jeg så på de diverse hovedprosjektene rettet mot næringslivet og bedrifter.

Men ett spørsmål til de som går der, jeg la merke til at noen av "jobbene" la seg godt inn i OpenGL og DirectX programmering, og det virket ikke som om det inngikk i selve årsplanen... er dette noe dere/de har lært på fritiden?

 

Et annet spørsmål er jo om lønn.

Selv om dette ikke er så ALT for viktig, så er det jo en relativt stor faktor, og selv om begynnerlønnen ikke er så ALT (ble mye ALT her nå...) for høy, så er det greit å vite litt om hva man burde "forberede" seg på.

Noen som vet litt om begynnerlønnen til en programmerer? (Skjønner at dette blir veldig mye sirka, men det er greit å høre, atter en gang, erfaringene deres)

 

Takker for alle svar :)

Lenke til kommentar

Dersom du f.eks tar 3 år i Kongsberg og deretter 2 år på NTNU så du får en mastergrad, så er vel ikke akkurat det noe arbeidsmarkedet forrakter heller ;) Master fra NTNU er vel uansett det mest ettertraktede her i Norge når det gjelder tekniske utdannelser. Noen som er uenige?

 

Sitter forresten og jobber med en innleveringsoppgave i Java som jeg har på høyskolen nå :) Skal lage et spill som heter Eightpuzzle. Driver og styrer med GUI'en just nu :)

Lenke til kommentar

Knutmarius: Nei, går vel ut i fra det... :)

 

Vet jeg bare kan gå inn på hjemmesiden til Høyskolen i Kongsberg (Buskerud), men er lettere å spør når du først er her. Hvilke(n) java bok/bøker bruker dere?

 

Har kommet til dag 16 på Teach Yourself Java in 21 Days. Den er ganske ålreit, tenkte jeg skulle prøve meg på en nettverksprogrammeringsbok i java når jeg ble ferdig med den.. (og når lønninga kommer da selvfølgelig... ;))

Lenke til kommentar

Første semester brukte vi "Objects first with BlueJ". Den tar for seg først og fremst å lære deg objektorientert programmeringsteknikk, samt det grunnleggende i Java (og generell programmering). Tabeller, løkker, osv. Mens nå bruker vi hm.....hva heter den igjen da... En rimelig feit bok som jeg ikke har giddi å kjøpe enda. hehe. skal prøve å finne ut hva den heter

Lenke til kommentar

Den virket ganske bra, tok opp mange forskjellige emner... var visst en del forskjellige meninger om den på amazon virket det som da.

Amazon

 

Nå ser det ut som om bokkilden ikke har den boka jeg hadde tenkt å kjøpe, husker ikke helt hva den het, men kom over en annen en nå: link

 

Noen erfaringer? Skal uansett ha en bok om nettverksprogrammering i Java.

Lenke til kommentar
Noen som vet litt om begynnerlønnen til en programmerer? (Skjønner at dette blir veldig mye sirka, men det er greit å høre, atter en gang, erfaringene deres)

 

Takker for alle svar :)

Hei på deg!!

 

Vet vel egentlig ikke så veldig mye om begynnerlønna til en programmerer, men du kan jo ta en kikk her under 400-450.000 så vil du finne en sånn ca lønn til en programmerer.... Jeg går dog ikke god for at det stemmer :D

 

Og når det gjelder skolevalg, kan jeg anbefale NITH på det varmeste.... Godt miljø, dyktige forelesere og det beste..... programmering :thumbup:

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Oi, høres nice ut.. :)

Både det med NITH, og lønninga..

 

Du går altså på NITH?

Hvis ja, hva er de typiske arbeidsoppgavene dere får der?

(Du går ikke tilfeldigvis fordypning i Spill og Opplevelsesprogrammering vel?  :) )

Jepp jeg går der... :-)

 

typiske arboppgaver..... Hmmmm...... litt ymse, men fagene er jo lagt opp slik at du vil bruke "alt" i prosjektene.... Det være seg database faget (pl/sql programmering), programmerings faget (oop java), datateknikk (hovedsakelig nettverk) blir godt blandet i prosjektene i systemutviklingsfaget der man skal utvikle systemer for "tenkte" bedrifter..... Og så blir det jo ikke tenkt, men på ordentlig (hehe) i hovedprosjektet.....

 

Og dessverre jeg går ikke spill og opplevelsesprogrammering, det starter ikke opp før nå høsten 2005....så jeg begynte litt for tidlig gitt..... Men hvis det passer inn med timeplanen min, tro meg da tar jeg flere ekstra fag :dribble:

Lenke til kommentar
Vet vel egentlig ikke så veldig mye om begynnerlønna til en programmerer, men du kan jo ta en kikk her under 400-450.000 så vil du finne en sånn ca lønn til en programmerer.... Jeg går dog ikke god for at det stemmer  :D

Jeg har ikke noe fasitsvar, men vet at Accenture Technology Solutions (https://careers3.accenture.com/Careers/Norway) som for tiden rekrutterer nyutdannede til programmeringsjobber tilbyr 290,000 til de med 3-årig bachelor-utdanning.

 

Jeg mener også å huske at begynnerlønnen til de med master-utdanning lå et sted mellom 300,000 og 310,000.

 

 

On-topic:

 

Ved Høgskolen i Gjøvik starter man med C++ og Assembly, som et obligatorisk fundament for alle datautdanningene. Den rene programmeringsretningen avsluttes med et par kurs i Java etter en snartur innom C. Skolen hadde tidligere undervisning i Delphi, men dette er nå avsluttet - etter hva jeg kjenner til.

 

Det finnes også muligheter for valgfag innen PHP, JSP, Java, Servlets, JavaScript osv.

 

Det har pågått en diskusjon noen år om det ville vært hensiktsmessig å la studentene starte med Java istedenfor C++. Men foreløpig holder HiG seg til C++, noe som fører til at en del studenter trekkes til Gjøvik fordi det er en av få Høgskolen som starter med C++.

 

Utdanningen avsluttes med et hovedprosjekt, der man selvfølgelig står fritt til å velge programmeringsspråk - og mange ser på dette som en mulighet til å lære et nytt språk. Selv brukte jeg denne oppgaven til å bli bedre kjent med C# og .NET.

Endret av tomahg
Lenke til kommentar
Joda, men fortsatt betydelig mer enn de som ikke tar en krone

 

Hehe, det er jo sant. Vet ikke helt hva jeg skal... er ikke sikkert jeg har råd til å gå på NITH heller... virket interessant med HiG, men høyskoler generelt virker å ha så vidt spekter på hva som skal læres, så man får ikke særlig spisskompetanse i noe emne (min oppfatning da...)

 

Så virker det som om NITH gjør det motsatte (til en viss grad) og kjører på med programmering innenfor diverse emner, i mitt tilfelle spillprogrammering.

Lenke til kommentar

NITH er absolutt å enbefale. Det er verdt pengene og vel så det. Utdannelsen er solid og dekker mye emner som er nyttige og nødvendige, og det er en god sammenheng mellom fagene. Ut ifra det jeg hører folk på ing. på diverse høyskoler sier så har NITH betraktelig mer rene data-fag. Vi lærer tingene i motsetning til at skolen forventer at vi kan dem.

 

Master-utdanningda er også noe å anbefale. Går der selv. Dette er en 2-årig Master of Technology med 120 studiepoeng, altså en rimelig solid Master-utdannelse (i motsetning til en del av Master-studier med 90 studiepoeng som tilbys rundt omkring, ihvertfall i utlandet). Denne utdannelsen blir gjort, som Krister461 nevnte, i samarbeid med Brunel University, og lærerne blir (selv om noen fag blir undervist av NITH-lærere) sendt fra London til Oslo for å gi oss nordboere undervisningen vi trenger. Hva kan ikke penger gjøre :) Ved å ta studiet i samarbeid med NITH så får man fortsatt den gode oppfølgingen, samt de pusher på Brunel når noe ikke går som det skal der. Bra!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...