Gå til innhold

Hvilken CPU er best i allround?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hmm..vansklig å si hvilken som er best. Mange mener AMD mange mener Intel. Smak og behag egentlig. Men der er gjort endel tester, og d har vist seg at AMD er best til spilling, og Intel er best på multitasking. Jeg personlig kjører en klokket AMD, og er kjempefornøyd.

Lenke til kommentar

Du vil få en skikkelig rå spill-prosessor som yter godt over gjennomsnittet til andre oppgaver også. Det vil nok være en drøm å bruke den PC'en hvis resten av delene også står litt i stil med CPU'en, og systemet er satt opp skikkelig.

Endret av endrebjorsvik89
Lenke til kommentar
okay, så det vil si at VIST jeg tar A64 4000+ så får jeg et "monster" til spilling?? Å greit nok til resten??

Hva er "resten"? Er jo ikke så mye annet som krever like mye CPU som spill. Photoshop? 3D rendring? Filmredigering? Musikk? Tror ikke du vil merke store forskjellen på en P4 og en Amd 64. Da er det ofte andre ting som at du har raske harddisker og raskt (cas 2) minne som har noe å si.

Lenke til kommentar
Men endrebjorsvik89, du som sier at man vil merke en forskjell fra A64 og P4 i spill. På "hva". Hva er det som går SÅ mye bedere der en på en P4. Kan du svare på det så skal ikke jeg mase mer!

Du vil få flere Frames Per Second (FPS), også kalt bilder per sekund. Altså vil spillet gå glattere (jo flere frames, jo mindre forskjell kan det være på hver frame, og alt vil da gå glattere) og du vil få bedre følelse med spillet.

Lenke til kommentar
ok. den er grei!! Men hvilken A64 for man best pris\ytelse på?? Å som kan klokkes skiten ut av! Har hørt at det er 3500+ Winni. kan det stemme?? Eller vil en 4000+ være bedere, men den er SÅ dyr!!

Du har hørt riktig ja. Du får absolutt mye for pengene ved å kjøpe en 3500+ CPU med Winchester kjerne.

Endret av Spaz
Lenke til kommentar

men du får mest av pengene ved å kjøpe en 3000+ eller 3200+ og klokke. Med tanke på pris / ytelse. Men har du penger så kjøp heller en litt kraftigere. Men ikke kjøp den dyreste på markede, det taper du penger på.

Endret av Kjeksen
Lenke til kommentar
Du vil få en skikkelig rå spill-prosessor som yter godt over gjennomsnittet til andre oppgaver også. Det vil nok være en drøm å bruke den PC'en hvis resten av delene også står litt i stil med CPU'en, og systemet er satt opp skikkelig.

For en nybegynner som meg synes jeg denne tråden var svært hjelpsom.

 

Jeg har noen spørsmål

 

1.Når du sier " systemet er satt opp skikkelig" .Hva tenker du på da?

 

2. Finnes det butikker/privat personer som overklokker mot betaling?

Frister meg ikke å tukle med CPU

 

3.Når man kjøper en computer, bør man tenke på at den skal være lett å oppgradere. Eller går utviklingen så fort at det ikke har noe for seg?

Lenke til kommentar

Sp. mål:

1. Det han mener med det, er nok at alt av HW er koblet riktig, og viktigst av alt, at de nyeste driverne er installert og at du har nyeste versjon av BIOS til HKet. Da vil du få færre problemer/konflikter i Windows, og maskinen vil kjøre mer stabilt.

 

2. Å klokke en CPU er ikke vanskelig. Det kan du nesten lære deg med å lese litt på internett (*hint* Google *hint*), og prøve deg forsiktig fram. Pass også på at du har bra nok kjøling.

 

3. Det meste av HW er lett å oppgradere, men du kan jo se på HKet, at det støtter flere typer RAM, og kanskje SLi som er fremtiden når det gjelder grafikk. Da er du hvertfall litt fremtidsbevisst! Ellers så bør du unngå å kjøpe Intel socket 478 eller AMD socket 754, som holder på å "dø ut".

Endret av ZinnX
Lenke til kommentar

Jeg har en AMD 64 3000+ og syns den fungerer absolutt bra til alle ting jeg gjør. Den dekker mine behov. Men den beste allrounderen ville jeg tro er en intel pentium 3,2/3,4. De yter jo bra i spill og de er jo bedre i multitasking. Men uansett, hvis du har tenkt å bruke nærmere 4000kr så spiller derolle. Alle i den prisklassen er gode. En Opteron er jo et fantastisk valg, det er vel det beste valget man kan gjøre hvis man har pengene til det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...