Gå til innhold

Anbefal meg et lydkort


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg skal kjøpe meg ny makin, men vet ikke helt hvilket lydkort jeg skal satse på. Maskinen skal hovedsaklig brukes som lydinnspillings-studio, men også til spill. Jeg skal spille inn egenkomponert musikk og brenne det ut på cd. Er avhengig av midi- og jack-inngang men digital-in kan også gjerne være med. Jeg har sett litt på SB Audigy Platinum, men lurer på om jeg kan få bedre lydkort. Det kan dessverre ikke koste noe særlig mer enn SB-kortet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


wizkid skrev (2002-06-25 20:56):

Kjøp et audigy gamer (bulk) hvis du vil ha noe billig. EX versjonen er ikke verdt det. Har du mer penger anbefaler jeg deg Midiman eller RME kort. Disse er ment til lyd-prodiksjon og -inspilling.


 

Neinei. Audigy gamer har ikke midi-inn :/

 

Jeg har sett litt på Terratec-kortene, og de ser lettere fet ut. Det jeg lurer på om de er noe match mot SB, eller om jeg skal gjøre som alle andre, og kjøpe et Platinum-kort?

Lenke til kommentar

Turtle Beach Satan Cruz har noen ... driverissues. :smile:

Sky det som pesten hvis du vil ha vettet i behold. :eek:

 

Terratec DMX 6Fire grisebanker audigy platinum på alle punkter, bortsett fra 2:

6Fire har ikke onboard dsp (Hva i 11te skal man med det uansett?) :???:

6Fire har ikke onboard wavetable. (Hvem bruker det nå til dags?) :???:

 

.xstian

Lenke til kommentar

Har aldri opplevd noen driverproblemer med Turtle Beach Satan Cruz, men driver cden som følger med kan du jo bare kaste ettersom den ikke inneholdt drivere til hverken 2000 eller XP som fungerte. Men hvis du ikke klarer å laste de ned så fortjener du ikke lydkort:)

-WeeR-

Lenke til kommentar

Men WeeR og xstian, hvorfor akkurat det kortet DU anbefaler da? Gi meg enda bedre forklaring pls :wink: Har begge disse kortene midi-in og (selvsagt) line-in? Hvor ligger kortet du anbefaler i pris? Jeg har rett og slett ikke lyst å kjøpe SB Audigy Platinum. Virker bare som at kortet er til for brifing :/

Lenke til kommentar

Fikk ikke helt med meg hva du skulle bruke det til sry:) hvis du skal bruke det til lydinnspilling så burde du helt klart gå for ett terratec kort og glemme alle planer om audigy og turtlebeach :smile:

Hvilket TerraTec kort du kjøper er selvfølgelig en helt annen sak, og kommer ann på hvor stor lommeboken din er, du får selvfølgelig det du betaler for men ville tro en modell til ca 2000 burde holde lenge.

-WeeR-

Lenke til kommentar

Hold deg langt unna kort fra Creative hvis du skal drive med musikk-innspilling/ redigering. Støy-nivået uakseptabelt. Jeg kan anbefale et Midiman Audiophile 24/96-kort. Du må nok ut med mellom 2-3k, men det er verdt det. Kortet har gode drivere (men latency ned mot 3ms) og lavt støynivå. Sjekk http://www.procom.no. De har et godt utvalg av lydkort for musikk-produksjon. Hvis du ikke kjøper der kan du jo likevel få en pekepinn om hva som finnes av profesjonnelle og semi-profesjonelle kort på markedet. Men for all del. Hold deg borte fra Creative!

Lenke til kommentar

Jeg trenger egentlig bare ei anbefaling som gir meg et nogenlunde godt lydkort for innspilling av musikk via line- og midi-in. Kortet må MAX koste 2000kr, men jeg setter pris på lavere priser. Kortet skal også helst kunne kjøpes på samme plassen der jeg skal kjøpe lydkort. Dvs. Databutikken eller ITbutikken.

Lenke til kommentar

Terratec DMX 6Fire 24/96 til litt over 2000,- kroner på komplett.no http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...16&GrpID=3&s=pl

 

Den kommer med en breakout box som du kan koble både midi, phono og jack/minijack plugger i...

 

Lydkvaliteten er helt på topp, 104dB noise level.

 

Du kan også bruke dette kortet til å spille med, se testen på tomshardware.com som sammenligner 6Fire kortet med Audigy http://www6.tomshardware.com/video/02q1/02...0115/index.html

 

Om du vil ha et kort kun til spill så kan du kjøpe et billig SB kort til 4-500 kroner i tillegg. Funker som bare fy hos meg med to lydkort :smile:

 

Terratec kortet fikk forøvrig 9 av 10 fra Computer Music Magazine så det er bra kvalitet her.

 

PS.

Fant ut at ITButikken selger dette kortet billigst nå, 1924,- kroner. http://www.itbutikken.dk/vareinfo.asp?varenr=smg1436

 

Dette lydkortet gir mest for pengene + at det er et ganske "proft" kort for musikkinteresserte :grin: [shameless self-plug]

 

[ Denne Melding var redigert av: xeos på 2002-06-28 18:28 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-25 22:41, Ludde skrev:

hercules gamesurround fortissimo II digital

-sjekk det.

billig, all verdens inn-/utganger, fortreffelig kvalitet. oppdriv noen tester av det så fårru se
:eek:
)

(har det selv)


 

Åssen er volumet på utgangene? På SBLive er jo utlyden så satans lav, at line-out er ubrukellig, og du må ha på høyt volum i systemet selv om du kobler til forsterker.

 

AtW

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-28 12:50, xstian skrev:

Turtle Beach Satan Cruz har noen ... driverissues. :smile:

Sky det som pesten hvis du vil ha vettet i behold.
:eek:

Terratec DMX 6Fire grisebanker audigy platinum på alle punkter, bortsett fra 2:

6Fire har ikke onboard dsp (Hva i 11te skal man med det uansett?) :???:

6Fire har ikke onboard wavetable. (Hvem bruker det nå til dags?) :???:


.xstian


 

Mitt Turtle Beach Santa Cruz funker meget bra, så det må nok være noe feil på din konfigurasjon, operativsystem eller noe annet som gjør kortet du refererer til ikke funker så bra

 

Jeg anbefaler det på det varmeste jeg da, men Terratec kortet er nok også meget bra....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...