Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

konfigurere NGT ruter, 3Com ruter


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg la for ikke så altfor mange dager siden ut et innlegg på PHP delen for å sette opp Wamp5 1.4.3 så siden ble tilgjengelig for andre på lokalnettet også. Det sleit jeg med en kort stund til jeg fant ut at det var SP2 brannmuren som måtte konfigureres. Etter det gikk det smertefritt.

 

Nå er problemet at jeg vil ha siden tilgjengelig for absolutt alle, ikke bare lokalnettet. Da burde det gått med: http://min_eksterne_ip , men det gjorde det ikke. Sannsynligvis er det NGT rutern (Netopia Cayman 3351) som lager trøbbel. har hatt problemer med den før også.

 

på lokalnettet er det 3 pcer. 2 bærbare og en stasjonær. Alle 3 er trådløst tilkoblet internett via en 3Com 3CRWE554G72 ruter. den fungerer fint og det er enkelt å gi tillatelse til programmer som blir blocket av den rutern, så den er enkel og grei å konfigurere.

 

Slik er altså nettet satt opp:

 

NGT ruter --> 3Com ruter 3CRWE554G72 --> En stasjonær og 2 bærbare.

alle er tilkoblet trådløst.

 

jeg må sannsynligvis konfigurere NGT rutern, men selv om jeg følger "oppskriften" jeg fikk fra NGT til punkt og prikke og åpner i Filter Sets og NAT vil det ikke virke.

Dette er jo da port 80 det er snakk om. jeg har da satt opp både SP2 brannmur og 3Com ruter til å tillatte trafikk fra port 80, så da gjenstår bare NGT rutern. problemet er at det ikke virker selv om ruter ner konfigurert

 

noen som vet hva som kan være galt?

Endret av hockey500
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Router på router gir alltid litt utfordringer med hensyn til forwarding av porter. Du må forwarde port 80 fra Netopia'en til 3Com'ens IP-adresse. Så må du forwarde port 80 fra 3Com'en til IP-adressen til maskinen du vil ha tilgang til.

 

Et alternativ, er å få 3Com'en til å ligne et aksesspunkt. Du kobler da Netopia'en til en av LAN-inngangene på 3Com'en. Så slår du av DHCP-serveren i 3Com'en og gir den en fast IP-adresse i IP-området som NGT-routeren deler ut. Det siste er viktig med hensyn til mulighet til å administrere 3Com-routeren. Når dette er gjort, trenger du kun å forwarde porter fra Netopia'en til maskinen du vil nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...