Gå til innhold

usunt og flytte pc en i bil?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har aldri hørt at det kan være farlig å frakte PC i bil. Men hvis du kjører på en _veldig_ humpete skogsvei så _kan_ det være at harddiskene tar skade, pga. alle humpene. Men det er bare gjetning.

 

Men det jeg vet er at hvis du har en tung og god kobberkjøler på prosessoren som bare er festet i festeørene på prosessorsokkelen, så kan det være lurt å ta denne av, fordi disse ørene lett kan knekke når du fester en tung kjøler på de. Derfor brukes det gjerne de fire hullene rundt sokkelen sår du fester tunge kjølere.

Lenke til kommentar

Jeg har aldri hatt noen problemer med det. Men så har jeg heller ikke hatt noen ekstremt tunge kjølere og alle PC'ene har stått i et mykt baksete.

 

Men jeg kan tenke meg at det kan bli problemer med harddsik og kjølere dersom f.eks PC'n står i bagasjerommet, og velter over ende. Ps. AGP-kort uten den låsemekanismen på AGP-porten har en tendens til å løsne når PC'er transporteres. Det løser du ved å dytte kortet skikkelig på plass når du kommer frem.

Lenke til kommentar

Om du f.eks forlater en varm bil med pc'en inni over natta og det er minusgrader ute, så kan du risikere å ødelegge maskinvaren neste gang du starter pc'en som et resultat av kondens.

 

Ellers er det vel bare å passe på at den står stødig hele veien.

Lenke til kommentar

Hvis du lar PC'en ligge i bagasjerommet (altså at PC'en ligger på en av de store flatene) så detter ihvertfall ikke tingene ut av den.

 

Hvis du i tillegg er veldig paranoid kan du også legge PC'en på noe fjærende, f.eks noen puter, 1/4 skumgummimadrass eller linknende for å skåne diskene.

Lenke til kommentar

Satt i fylla og plagdes med nettverk for lenge siden.

Sparket til DELL maskinen så den ramla på siden og sklidde en meter bortover gulvet.

Slo tastaturet over den etterpå så mesteparten av knappene ramla av...og gikk og la meg..

 

Dagen etterpå satte jeg maskinen på plass og puttet alle knappene tilbake i keyboarded.

Maskinen funka like godt dagen etterpå.

 

ANBEFALES IKKE! ;) Tror jeg hadde superflaks...

 

Når det gjelder selvbygde maskiner, er vel de mindre robuste, med tanke på at du har en god del større kjøler. Legg maskinen med kjøleren opp, så går det helt sikkert bra.

Eller plukk den ut under frakt hvis det ikke er for mye bry.

Lenke til kommentar

Har selv fått en cdbrenner skadet under kjøring på tur til lan (dette var i en volvo stasjonsvogn med elendige dempere) :p

 

Har man en _veldig_ tung cpukjøler kan denne skade cpu socketen/hovedkort hvis kabinettet blir utsatt for mye risting/støt.

Lenke til kommentar
tips: la deg selv, passasjerer og pc bruke sikkerhetsbelte!

jeg fleiper faktisk ikke; hvis du har en pc i setet og må bråbremse så smeller det stygt hvis du bråbremser. ;)

Har selv gjort det samme, funker bra det, myke og gode seter for PCen, og den står slik den skal ved hjelp av setebeltet.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...