Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Har DU en skrivebordlampe fra Skeidar? Pass på!


Anbefalte innlegg

For et kvarters tid siden kom jeg inn døren etter studiearbeid hos en medstudent. PC-en min er av, og alt tyder på at skjermen endelig har knekt sammen og kortsluttet et eller annet sted. Noen timer tidligere ble jeg nemlig ringt av sambo, som fortalte at sikringen for stuen (hvor jeg sitter med min PC) slo ut, og at det luktet svidd plastikk over hele.

 

Situasjonen jeg møter er en helt annen. PC-en er i orden, skjermen fungerer som den skal, men skrivebordslampa, som ingen har rørt, lyser ikke. Da jeg tar et grep om den for å løfte den opp viser det seg at den står helt fast - den rikker seg ikke. Jeg tar grep med begge hender og løfter, men til ingen nytte. Jeg vrir og dytter, og det viser seg at jævelen er SMELTET FAST i skrivebordet mitt. Etter et slag får jeg lampen løs ved å vri den rundt, og jeg ser til min store forskrekkelse at det stemmer. Lampen har smeltet fast, og brent en ring under transformatoren som sitter i bunnen av lampa, på det vakre skrivebordet mitt. En lampe til 69,90 fra Skeidar har ødelagt et Ikea-skrivebord til over 1500.

 

Før jeg får reaksjoner på dette vil jeg bare advare andre. Hvis bryteren på din Roma-skrivebordslampe ikke lenger fungerer - riv ledning for helvete ut før du (før eller senere) brenner av overflaten der den står. Hvis du er riktig uheldig har du kanskje ikke sikringsskapet i orden, slik at strømkretsen ikke brytes, og huset/leiligheten din/samboer/kone/barn/konsoller/porno og hund brenner ned og er ute av livet ditt for godt. Min bryter har ikke fungert på en del uker, men ettersom lampen er helt nødvendig for å se noe her jeg sitter har jeg aldri hatt behov for å skru den av.

 

Her har dere noen bilder ettersom det er vanskelig å få forklart skikkelig.

 

Edit: Bryteren var slått opp av lampa nå, og jeg plukket den derfor ut. Derav innsikten i lampa.

 

DSC02922.jpg

 

DSC02916.jpg

 

DSC02931.jpg

 

DSC02926.jpg

 

DSC02927.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et tips: Når noe er galt med lampa, som at du ikke kan skru den av: Ikke bruk den, selv om det kanskje ikke er et problem at den lyser konstant. Feilvare er feilvare, og burde uansett ikke brukes. Hvis det ikke er lenge siden du kjøpe den kan du sjekke med banken din hvis du betalte med kort, de har vel en eller annen form for kontoutskrift :shrug:

Lenke til kommentar

Det kan fint hende at lampen hadde en slik advarsel på seg, men ettersom undersiden nå er brent bort og jeg kun kan tyde et par tall ved utkanten av trafoen, er det ikke mye igjen av den. Dersom man skal ha en advarsel (en advarsel indikerer jo at noe burde eller må tas hensyn til) må den jo være såpass tydelig at folk faktisk leser den.

 

Eksempelvis slenger Microsoft på lapper ved USB-pluggen på sine mus for at folk skal installere driveren før man plugger i musen. Det er ikke livsfarlig å la være, men jeg fikk i det minste med meg advarselen fordi den var tydelig og klar, og logisk plassert.

 

Har nå ringt Skeidar og sendt dem noen av bildene, slik at de kan ta stilling til saken. De spurte etter kvittering, men det er nå ca halvannet år siden jeg kjøpte denne, så den er dessverre ikke til å finne. Spørs om de ikke velger å avvise saken på grunnlag av manglende kjøpsbevis. Betalte med kort, men tviler på at jeg har historikk så langt tilbake. Det skal jeg sjekke opp nå.

Lenke til kommentar

Ja, jeg ser jo for meg at det er en del som har slike lamper (prisen tatt i betraktning), så det er ikke helt bra, dette. Kan være et isolert tilfelle, men det vet man aldri. Har sendt avgårde en e-post til VG/Dagbladet, men tviler på at det blir noen sak, selv om dette er noe folk ikke har vondt av å få vite.

Lenke til kommentar

jeg har en slik lampe... :D

 

Edit: kjøpte denne lampa hos A-møbler i Oslo, hvis de ikke går under Skeidar konsernet, så er nok ikke skeidar de eneste som selger de... Men det burde ikke være noe problem å ikke ha kvitering da...?

Endret av King_mephisto
Lenke til kommentar

Jeg hadde heldigvis kontoutskriften for august 2003 liggende i postboksen på nettbanken (kjøpte skrivebordslampen da, med kort), og kvitteringen på skrivebordet hadde jeg i skuffen. Dette er nå overlevert Skeidar, sammen med lampen og en beskrivelse av problemet. Slik jeg har forstått det får vi en kompensasjon for lampe og skrivebord så sant kjøpsbevisene godkjennes, noe jeg regner med de gjør. Leverandøren ønsket å få lampen til testing, slik at de kunne undersøke hva dette dreier seg om.

 

Spørsmålet da er bare om de dekker plata på skrivebordet eller hele skrivebordet. Uansett må fraktutgifter dekkes, med tanke på at vi som studenter ikke har mulighet til å komme oss ned til Ikea etter ny plate.

 

Den lokale avisen var også innom i dag, for et intervju og noen bilder. Journalisten var også med meg til Skeidar (snille journalisten, uten henne hadde jeg faktisk ikke fått levert lampen p.g.a. hvor Skeidar ligger ifht. buss/gangavstand) og var vitne til svært god mottagelse. Så ingen burde tape noe på dette, egentlig. Det Skeidar må betale meg er en billig penge for god service-PR.

Lenke til kommentar

Nå er jeg ikke noe professor i elektroteknikk, men vi har hatt om noe som kan ha litt med saken å gjøre. Jeg er ydmyk i forhold til temaet ettersom min kunnskap er beregnet på hva vi har lært og blitt fortalt.

 

På grunn av bruk av mer og mer elektronisk utstyr, som belaster nettet ulineært, blir de rene sinusformede strømmene og spenningene ofte deformert. Ulineære belastninger, som trekker strøm kun i deler av en periode, genererer overharmoniske strømmer og spenninger. Dette kan resultere i varmgang på elektronisk utstyr og annet utstyr, som f.eks ringkjernetrafoer, som er ømfintlig i forhold til en ren sinuskurve.

 

Noen andre som har hørt noe om dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...