Gå til innhold

Trenger en UPS-løsning, men hva?


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske nerd, men ikke 100%, og ting som UPS og overspenningsvern har jeg aldri vært borte i - ennå.

 

Vi bor i et kollektiv hvor strømmen har en tendens til å gå ganske ofte, og det er ikke bra for min lille datamaskin (PIII 733) med seks interne og tre eksterne disker. I tillegg har vi skriver, SDSL-adapter, Telio-adapter og en trådløs router koblet til samme kontakten.

 

Så. Jeg lurer på hva jeg kan bruke av UPS/overspenningsvern-løsninger for å sikre at ikke strømmen går for datamaskinen og oppsettet rundt, når sikringen går? Hva kreves for mitt oppsett?

 

Kan noen gi noe råd? Gjerne med lenker til gode tilbud etc. Jeg bor midt i Oslo, så jeg kan lett stikke innom Datakjeden, Digital Impuls etc.

 

På forhånd takk!

Endret av pcf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Klarer du ikke å finne en selv er du ikke nerd nok. :p

 

Jeg har ikke noe særlig peiling på UPSer da jeg aldri har brukt noen.

Hvor lenge er strømmen borte? Til du får byttet sikring kanskje? For det er ikke store driftstiden du får med en UPS. Alt fra 2-10 minutter ca. ved full belastning. Men det er jo definitivt bedre for maskinen din om du kan få slått den av på normalt vis. :)

Ser at Komplett.no har noen UPSer til rundt 1000,- som sikkert vil holde til ditt bruk.

Endret av maedox
Lenke til kommentar

Hei,

 

Kan anbefale denne Inform UPS som er line-interaktiv, dvs at den kan slå av din PC på normal vis i tilfelde strømmen går. (les produktanmeldelserne på den side).

Der er også storebroderen , hvis du mener at den første ikke er kraftig nok til ditt oppsett.

HUSK! Du må ha 220v specialkabel for uttak fra UPS'en.

 

Jeg bruker selv 3 gamle UPS'er til ulike oppdrag:

1. APC SmartUPS 600i: Til filserveren (irreterende å miste bl.a. d/l-køen). Denne holder strøm i ca 3-5 minutter (worst case), som er tid nok til å slå av PC'en på vanlig vis. (Dual P3 med 11 interne hardisker).

 

2. APC SmartUPS 600i: Til video-overvåkning (1 PC og 2 infrarøde kameraer) der laster opp bilder til min hjemmeside i tilfelde av innbrud og tyvene bryter strømmen før de går inn (og stjeler alle PC'erne). Den holder strøm i ca. 20 minuter. (Gammel Pentium Pro)

 

3. MGE Pulsar: Driver ADSL-modem, router og svitcher (holder vel strøm 1 times tid).

 

PS. Printere er ikke noget man vanligvis kopler på en UPS - medmindre det er en travl nettverksprinter (med egen printkø) i en stor bedrift.

Man kopler ikke skjermer på heller, hvis man har line-interaktive UPS'er.

 

Mvh

Kimmer

Endret av Kimmer
Lenke til kommentar

En printer har bla. en relativt høy oppstartsspenning, noe som gjør at du må ha en UPS som tåler vesentlig mer enn det du egentlig har behov for. Det var en forenklet forklaring.

 

Monitorene (spesielt LCD) som er i dag tåler ikke så altfor mange strømbrudd, så du kan med fordel koble den til UPS`en. Bare husk å beregne ca. 50 watt ekstra.

 

En annen fordel ved å koble til monitoren (spes. CRT), er at den da er beskyttet mot f.eks. lynnedslag. Tenk bare på hva som kan skje med deg hvis det hender med en normal TV, som du tross alt sitter noen meter unna..... :cry:

 

Alle seriøse UPS leverandører legger ved kabel for tilkobling og software for div. funksjoner som f.eks. automatisk nedkjøring og div. overvåking (status på batteriet ol.). Evt. så får du en link hvor du kan laste den ned.

 

Til fenris1979: Fint at du er ivrig, men det er fint om du lar det gå litt lengere tid før du etterlyser svar.....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...