Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Selvsagt gjør du ikke det. Vi snakket jo aldri om hva som er best for prospektive studenter. Bare at UiO er rangert over NTNU på de fleste rankinger. Du får holde deg til det som diskuteres og ikke endre forutsetningene så det passer deg best for hvert innlegg du skriver.

 

Jeg har jo allerede sagt at jeg mener at rankingene er irrelevante. At du mener at de ikke er det har da ingen relevans når det er mine argumenter det er snakk om. Forutsetningen var at vi diskuterte hvilket universitet som er best, og jeg mener at avlagte doktorgrader og antall publikasjoner er irrelevant for å vurdere hvilket universitet som er best fra en students ståsted -- og som student har jeg selvsagt det ståstedet.

 

Nei, ikke bare med universitetets prioriteringer. Det kan f.eks bety at UiO er flinkere til å eksterne prosjekter enn det NTNU er. Og det er ganske viktig (så og si alle instituttene på IME sliter med dette).

 

Tror du mistet et ord her.

 

Det er bare for å vise hvor teit det er å bruke dette argumentet. NTNU har langt flere plassbegrensede studier, som vil presse snittet opp (f.eks Nano, og flere av linjene relatert til petroleum, osv). Skal man sammenligne snitt så bør det være over likt antall plasser på samme studier.

 

Også studiene ved UiO er som oftest plassbegrensede. For å sammenlikne to studier slik du ønsker kan man for eksempel ta Fysikk, astronomi og meteorologi ved UiO (85 studieplasser) og Fysikk og matematikk ved NTNU (også 85 studieplasser). Opptatte studenter ved de to studiene har henholdsvis 44.4 og 50.0 karakterpoeng i gjennomsnitt. (For øvrig har også studentene ved Fysikk bachelor på NTNU 46.5 karakterpoeng fra videregående. Kombinert er det flere fysikkstudenter på NTNU enn på UiO, og førstnevnte får fortsatt søkere med bedre karakterer.)

 

Videre er det ikke slik at det kun er NTNU som har små studier -- innen tekniske fag har UiO for eksempel Elektronikk og datateknologi (25 studieplasser). At inntaksgrensen til Nanoteknologi er så høy skyldes i større grad at studiet er svært attraktivt enn at det er lite.

 

Edit: Men ja, vi kan la det ligge.

Endret av operg
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden Andrew Stacey ikke skal ha lineære metoder til høsten vil jeg anta det blir ny lærebok der, da det de siste årene har vært litt "finn en bok du har lyst på". I 4k vil jeg tippe de fortsetter med Kreyzig, men om det blir 9. eller 10. utgave vet jeg ikke. I fjor solgte Tapir bare 10. utgave av Kreyzig, selv om vi brukte 9. utgave, så jeg ser ikke bort i fra at det blir 10. utgave til høsten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...