Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Til siv. ing-studenter: Hvor mye tid bruker dere i snitt per dag på studiene?

Ca 3 timer hver dag (inkl helga), og rundt 5-6 i eksamensperioden. Dette varierer mye og kjenner flere som jobber over 40 timer i uka. Hvis du måtte jobbe en del på videregående kommer du til å måtte jobbe mye på ntnu.

Ja, jeg jobber mye, men har til gjengjeld 6 i fag som FYSIKK 1, KJEMI 1 og 1T, og ligger rundt 5,5 i snitt. Faller jeg i den kategorien som må jobbe mye?

 

Vil bare spørre om noe i tillegg, som sikkert jeg kunne fått svar på andre steder:

1. Siv-ing er vel ikke en utdanning, er vel mange grener innenfor det?

2. Er det slik at på studier ved f eks NTNU handler alt bare om å stå på eksamen, så dedt ikke har noe å si om du får 3 eller 6 for eksempel? Regner med dette ikke stemmer, men har fått inntrykk av studenter jeg kjenner at det er det som gjelder?

Lenke til kommentar

Kom inn på matr tek i år også, så det gjorde ingen skade at jeg ikke fikk reservert min plass fra i fjor. Oppmøte 16. august, hybel er fikset.

 

Hvor og når starter forkursene? Kunne tenkt meg en oppfriskning i matematikk, er tross alt nesten to år siden jeg fullførte VG3.

 

Edit: Jeg har kjapt kommet frem til at én dag i uken med 4-5 timers arbeid, skaffer meg mellom 2 og 3 tusen kroner ekstra i måneden. Hvordan vil dette fungere sammen med studiene? 2500 ekstra i måneden er ganske mye når vi kun har 6700 (?) fra før.

Endret av ChrisReeve
Lenke til kommentar

Det finnes mange ulike sivilingeniørstudier.

 

I noen fag handler det mest om å stå, mens i mange andre vil man helst ha toppkarakter. Dette varierer fra studie til studie og fra student til student. Mange gløsere er f.eks. veldig fornøyd om de står i ex.phil. på første forsøk.

 

NTNU bruker forresten bokstavkarakterer.

 

2500 ekstra i måneden er ganske mye når vi kun har 6700 (?) fra før.

Vi får i snitt drøye 9000 i måneden, men de som bruker opp alt de får i august og januar har en tendens til å kun nevne de andre utbetalingene.

Endret av Horrorbyte
Lenke til kommentar

Nei, nå vet jo ikke jeg så mye, men sjekka snittet for 2010, det var vel 61,8 for førstegang og 63,1 for de som tar opp fag. Jeg tar vel ikke feil at hvis man da hadde akkurat det i 2010 kom man inn(vet aldri om jeg leser korrekt, derfor vil jeg ha det bekreftet)

Lenke til kommentar

Sendte søknad for krav om begrunnelse for flere dager siden, men i følge e-systemet for behandling av slikt (er snakk om IME-fakultetet her) er den enda ikke kommet fram. Pleier det å gå greit at den kommer en dag etter fristen så lenge den er poststemplet innen fristen, eller er jeg ille ute?

 

Så lenge den er poststemplet innen fristen skal det ikke være noe problem. Men du kan belage deg på å vente en stund på å få svar; ofte går det raskere å ta direkte kontakt med faglærer og spørre om vedkommende har tid til å gi deg forklaring en eller annen dag.

 

Fikk nettopp plass på fysmat :new_woot: Dette blir interesant.

 

Hva ble poenggrensen på fysmat? Får det ikke opp selv pga hadde det som andre prioritet. :p

Lenke til kommentar

drgz? Trodde du var ferdig med master?

 

Jada, jeg tar PhD nå. Men siden planen var å ta en del fag på IMF i løpet av PhD-studiene for "moro" skyld, så tenkte jeg at jeg like godt kunne søke meg inn på BMAT og ta fagene som en del av en grad (ikke på normert tid riktignok) og få vitnemål på det en eller annen gang når jeg blir ferdig med nok fag.

 

Så blir det store spørsmålet om det går an å droppe de fagene som overlapper direkte med det jeg har hatt fra før på masteren og heller velge andre fag på IMF.

Endret av drgz
Lenke til kommentar

Hmm.. kan samme fag inngå i flere grader? Høres litt rart ut.

 

Nei, det kan de ikke. Men tenkte å sjekke om jeg f.eks kan bytte ut grunnkurs analyse 1 med noe annet på IMF som jeg ikke har hatt fra før. Og tilsvarende for andre fag jeg har hatt før som er obligatoriske på BMAT.

Lenke til kommentar

Fikk svar fra samordnaopptak i dag.

 

Kom inn på førstevalget mitt energi & miljø, men har mer lyst til å begynne på andrevalget mitt Ingeniørvitenskap og IKT.

 

Hvis man takker nei til førstevalget vil man automatisk komme på andrevalget da? Har 54 poeng og kravet til I&IKT har tidligere vært en del under det, så det bør ikke være noe problem å komme inn på I&IKT.

 

Eller bør jeg takke ja til EMIL og søke om overflytting på ntnu senere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...