Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spesielt siden NTNU har et tak på hvor mange studenter per kull det går an å utdanne (rent praktisk) som er høyere enn de som tas inn. Det gjør altså ikke noe om frafallet er unormalt lavt et år. Det gjør det derimot på mange andre skoler, fordi undervisningslokaler og lignende ikke er store nok. Om en professor foreleser for 300 eller 400 studenter er ikke så farlig, så lenge det faktisk er plass til 400 studenter i auditoriet.

Lenke til kommentar
Bra? Er eksamen/pensumet veldig avhengig av boka eller er det tilstrekkelig med andre Java bøker?

Hmhmhmh, litt vanskeleg spørsmål eigentleg. Eg hadde sjølv ei anna Javabok, og gjekk nok glipp av ein del "gratis" materiale på eksamen, sidan Liang si bok i alle fall dekker pensum. Om du blar gjennom kapitteloversikta i boka di, og sjekker opp mot pensumoversikta, og ser at du har det *aller meste*, skal det nok gå greit. Men om du vil forsikre deg med å få med alt, ville eg gått til innkjøp av Liang si.

Lenke til kommentar
http://itgk.idi.ntnu.no/oving/oving0/#mail[/url] ']Det er tøffere måter å lese mail på og. Et annet alternativ er Pine. Pine er installert på en maskin som står på serverrommet i Realfagsbygget. For å bruke Pine må du koble deg til denne maskinen. Det gjør du ved å bruke en ssh-klient kalt F-Secure SSH, eller alternativt min personlige favoritt, Putty. En lenke til F-Secure skal ligge på skrivebordet (bakgrunnen) i Windows. Alternativt kan du trykke start->kjør og skrive "putty". Har du problemer med dette, få en studass til å hjelpe deg med å finne programmet.

 

Dobbelklikk på ikonet for å starte programmet. Klikk "OK" i vinduet som dukker opp, og du blir tilkoblet tjeneren/serveren login.stud.ntnu.no over en ssh-forbindelse.

 

I boksen som nå spretter opp, skriver du brukernavnet og passordet ditt og trykker "OK". Du er nå inne på en maskin som ikke kjører Windows, men derimot Linux. Dette skal du ikke la deg forvirre av. Prøv å starte Pine ved å skrive "pine" og trykke enter.

 

Hvis du ikke har brukt Pine før, dukker det først opp en velkomstmelding. Trykk enter for å komme videre til selve menyen. I menyen er det mange valg:

 

COMPOSE MESSAGE trykker du hvis du vil lage en ny melding.

MESSAGE INDEX er innboksen med innkommende meldinger.

FOLDER LIST inneholder alle kataloger du kan lagre meldinger i.

ADDRESS BOOK er kjekk å ha hvis du ikke husker alle adressene til vennene dine.

SETUP trenger du senere hvis du vil endre innstillingene i programmet.

 

Du finner nok mer ut av dette etterhvert.

 

Programmet er ellers laget sånn at du manøvrerer med å trykke enkeltbokstaver på tastaturet. Dette kan virke tungvint i begynnelsen, men etterhvert som kommandoene ligger i fingrene går farten opp. Kommandoene du kan velge mellom er angitt på bunnen av skjermen. En liten hjelp i starten kan være at "ctrl"-tasten er angitt som en "^".

 

Pine er en enkel og funksjonell epost-leser som du kan bruke uansett hvilken datasal du befinner deg på. Hvis du bruker Pine, kan du enkelt arkivere e-postene dine på hjemmeområdet ditt, du kan lage adressebok og adresselister, og gjøre mye annet nyttig. Hvis du likevel synes dette var for komplisert, er Webmail et greit alternativ. Vi vil likevel anbefale å lære å bruke Pine.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...