Gå til innhold

Runde ide kabler med 3 hoder?


-Tori-

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det finnes ikke, kan jo lage selv da, men den kan ikke brukes til annet enn pynt.

 

Edit: Det finnes IDE-kabler med 5 hoder, ps-data selger disse, men du kan maks bruke 2 av disse samtidig.

 

Om ps-data eller noen andre selger med 3-4 hoder veit jeg ikke.

Endret av Morpheus-
Lenke til kommentar

Det finnes forsåvidt runde kabler med 3 "hoder", eller kontakter som det vel heter, en kontakt for IDE-kontrolleren og to kontakter for IDE-enheter (disker). Komplett har slike kabler.

 

Hvis du er ute etter kabel for å koble 3 enheter på en og samme kabel er ikke dette mulig. En IDE-kontroller har en primær og en sekundær kanal som hver kan ha to enheter på hver sin kabel.

Endret av Pengu
Lenke til kommentar

Du får kjøpt IDE Raid-kontrollere som støtter opptil 6 disker hos Komplett, men da er det seks kanaler, dvs. en kabel til hver disk. Hvis du skal ha mer enn to eneheter på samme kabel må du ha SCSI, da kan du ha inntil 15 enheter, har dog aldri sett en kabel med 15+1 (en til kontrolleren) kontakter. Komplett selger kabler med 6+1 kontakter. Det må ikke nødvendigvis være SCSI RAID, med mindre du skal kjøre HW-raid. Du kan fint kjøre x antall separate disker på en vanlig SCSI-kontroller. SCSI-raid-kontroller koster ca. 5000 kr hos Komplett, mens du får SCSI-kontrollere fra ca. 500 kr. SCSI-disker er også en historie for seg selv. Du betaler like mye for en 36 GB SCSI som en 250-300 GB S-ATA/P-ATA.

Lenke til kommentar
Har s-ata støtte, men har hørt folk som har problemer med det, og jeg gidder ikke å stresse med problemer... Men viss dette ikke er et faktum, hvorfor ikke?

Har du kun S-ATA er det temmelig problemfritt i forhold til IDE. Men har du begge deler: :cry:

 

Det er fælt det, masse lagg på IDE-disken (som fra før er systemdisk med masse progs). Har du IDE fra før bør du gå for IDE igjen med mindre du vet hvordan du fikser laggen eller kjenner noen som helt sikkert kan fikse det (snakket med en dude som visste hva det var men nå har jeg glemt det).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...