Gå til innhold

Beste Private utdanning innen nettverk?


Sindre

Anbefalte innlegg

Hvor kan jeg få den beste private utdanningen for Nettverk?

 

De jeg har sett på til nå er:

 

NITO,IT-akademiet,Næringsakademiet,it-extreme.no.

 

Noen som har noen positive eller negative erfaringer med noen av disse?

Noen som har noen råd om hva jeg bør velge?

Har lyst til og komme så høyt som mulig på Cisco sine sertifisert så fort som mulig.. har ikke lyst til og ha et slapt lærlingsmiljø, jeg har lyst til og gå på skolen hver dag og lære noe!

hvor skal jeg gå? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Se http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=382580 for mine negative (og bittelitt positive) erfaringer med IT-Akademiet.

 

NA: Kjører CCNA som valgfag, totalt 180 timer på et år. :ermm:

 

IT-Akademiet: Kjører et par microsoft fag og CCNA på et år.

CCNP kjører de kun på en skole i Oslo, går over et år.

 

NITH: Ikke valget dersom fokuset er Cisco. NITH er uansett bortkastede penger etter min mening. Du får "offentlig" utdannelse, men du må betale for det.

 

IT-Extreme Academy (ITX): Kjører CCNA og CCNP på et år. 1200 undervisningstimer om jeg ikke husker feil (Mye praktisk arbeid kommer i tillegg).

Også eneste skole i Norge som kjører CCIE over et år (Eneste i verden? Har aldri sett noe mer enn 5 dagers bootcamps fra andre leverandører).

 

Ettersom det er stund siden jeg tok et år hos IT-Ak så vil jeg ikke snakke for mye negativt om de i detaljer. IT-Ak har mange skoler rundt om i landet og mye kan ha endret seg siden jeg tok utdannelsen hos de i Trondheim for et par år tilbake. Eneste jeg vet 100% sikkert er at de fremdeles tar inn alt for mye fra Aetat samt at de har alt for få undervisningstimer.

 

Kan derimot gi deg noen erfaringer fra IT-Extreme hvor jeg tar CCIE nå. Litt enklere ettersom det bare er en skole og jeg går der nå.

 

-Topp utstyr. Bærbar følger med i de fleste studiene. Nei den er selvfølgelig ikke gratis, men ettersom ITX ikke tar mer for et år enn andre private skoler er det et pluss. Har du en fra før så får du trekt fra det i prisen.

 

-Godt betalte lærere. Flinke og motiverende lærere er essensielt, og jeg vet de bruker mye penger på å få tak i folk som er flinke.

-Ikke sløvt. Tar det med fordi min erfaring er at "andre" IT skoler slutter undervisningen rundt 12, eller før.

 

-Liten skole. Fleksibilitet og miljø er viktig, opplevd meget lite sure miner i år. Administrasjonen er ikke "de ukjente på de derre kontorene borti den gangen bak de mørke dørene".

 

-Kursmateriell og undervisning følger det nyeste Cisco og Microsoft har å tilby. Undervisningen er ikke låst, bøker blir kjøpt inn kort tid i forveien for å ha det nyeste materiellet.

 

-Har du lyst til å ta litt ekstra fag på egen hånd er det masse kompetanse på huset som kan hjelpe deg med hvilke bøker du bør kjøpe, hva som er lurt å studere osv samt hjelpe deg med de problemene du eventuelt måtte støte på underveis.

 

-Skolen tør satse på nye ting, et eksempel er CCIE Security. Er ikke lenge siden nesten alle IT-Ak og NA hadde CCNP, nå har NA kuttet det ut helt og degradert CCNA til et valgfag. IT-Ak kjører CCNP på en skole. Ettersom en CCIE Security lab koster ufattelig mye mer enn en CCNP lab så.. ja, hatten av :thumbup:

 

-Samarbeid mellom ITX og Egroup(.no). Nylig inngått så resultatet har enda ikke fått så mange synlige resultat, men konseptet er spennende.

 

-Enorme Cisco labber. Om kort tid utvides CCIE Security labben med 5 nye dell servere/klienter samt en god del routere til. CCNP labben skal og utvides med flere switcher og routere.

 

-Hybler/leiligheter i og ved skolen til en rimelig penge

 

-Trådløst nett i og ved skolen

 

-Tiden står ikke stille. Nye konsepter og planer blir hele tiden planlagt og satt i gang, gjelder spesielt CCIE konseptet. Du kan jo ta en titt her på hva vi jobber med nå:

 

 

Offentlig IP modell

Per i dag kan man gjøre all konfigurering remote og teste alt i det vanlige lab skallet. Planen er ivertfall å få mye mer av labutstyret online slik at den kan bla. kobles opp til andre CCIE labber rundt om i verden for å lage virkelig store miljø.

 

Simulering av angrep

Som nevnt over skal labben utvides til å være mer enn en "teoretisk" lab. Servere og klienter man kan plassere rundt om i nettverket (remote og selvfølgelig :p ) for å simulere trafikk, teite brukere, hacker angrep osv. Masse minne og diskplass + VMware hvor man kan ha sine egne image i et selvadministrerende system gjør susen.

 

Om du har muligheten så ville jeg ha anbefalt deg å ta en tur på skolen for å se på hvordan den er og hvordan vi har det. Sier du fra på forhånd får du sikkert litt "smøring" og ;) Trenger du overnatting er ikke det er problem så vidt jeg vet.

 

Uff så mye jeg alltid skal skrive da, men jeg blir så fort engasjert når det er noe som interesserer meg :blush:

Lenke til kommentar

Bra du er engasjert, det betyr at du liker skolen det er positivt...!

Men du sa jo ikke noe negativt? finn noe negativt om skolen..!

Jeg kan for eksempel si at den ligger i Skien.... ikke akuratt det mest sentrale stedet!

 

og hvordan er miljøet? det har du ikke sagt mye om... hvor mange studenter er det i det hele tatt der?

 

Men har IT-ex. noe og tilby meg som bare har 1 år på Dataing. studiet?

kan jeg ta Cisco Administrator uten noe spesiell annet erfaring? Bare med pure viljestyrke og masse interresse for data?

Lenke til kommentar

Negativt? Nei det har vi ik..ikke sett.

 

Måtte tenke litt på det faktisk. Problemet er at en del av de "negative" sidene ved skolen kommer an på hva man foretrekker.

 

Som sakt, den ligger i Skien (midt i sentrum). For noen er det negativt, for andre er det positivt. Hadde den vært i Oslo sentrum hadde hyblene kostet skjorta og litt til, men på en annen side så er det ikke like mange som har mulighet til å bo hjemme når de studerer.

 

En annen ting er jo størrelsen. Per i dag er det vel ca 37 elever fordelt slik: MCSE 15 , Cisco Admin 15, CCIE 7. Er vel ca 40 personer til, men de er i en annen etasje og driver ikke med tunge IT studier. Som regel ganske korte kurs de er på og så ser ikke så mye til de bortsett fra når vi har pause.

 

Min mening er at på en liten skole blir du lagt merke til noe jeg synes er positivt. Andre trenger kanskje større miljø for å trives. Men da blir du fort bare en av "alle de der".

 

Mange av de negative sidene med skolen er generelt for de fleste skoler og for det meste småpirk, men jeg kan jo nevne et par.

 

-Aetat. Mange private IT skoler lever på Aetat, folk som tar etterutdanning med andre ord. ITX tok inn en del fra Aetat forrige studieår og de går fremdeles på skolen. Det er noen fra aetat som er engasjerte og interesserte i IT, mens det er andre som bare går her for å ja.. ha noe å gjøre, de stryker jo selvfølgelig med glans i de fleste fag så det blir ikke så mye ut av de. Så vidt jeg vet så kom det ingen ulærte fra Aetat i år så de er blitt faset ut (kjøres i egne klasser nå, men det er datakortet osv). De er heldigvis ingen stor del av skolen, i Cisco CCNP klassen er det 2 (tror jeg) og begge står på. I MCSE klassen er det er par som er passe umotiverte.. menmen. Så vidt jeg vet så kommer det ingen nye

 

-Skolen er veldig ny, hvor studieåret 2003/2004 var første helår med undervisning for "vanlige" folk. De kjørte et halvår først med venner og bekjente som elever, men det ble allikevel en del innkjøringsproblemer. Har snakket en god del med tidligere studenter og det var en del ting som ikke var 100% (ikke undervisningsrelatert), men det aller meste ser ut til å ha rettet seg opp.

 

-Dolokket på den ene guttedoen har lett for å falle ned

 

-Websiden er ikke helt oppdatert for hvordan studiene kommer til å bli kjørt fra høsten av. For det meste småfeil, men det er et par ting som er blitt korrigert i år og som kommer til å bli endret fra og med høsten av. Dette gjelder spesielt CCIE. Webansvarlig har vært litt overarbeidet med andre prosjekter i det siste så det har blitt nedprioritert.

 

Det var noe annet og jeg tenkte på tidligere, men nå har jeg glemt det :blush:

 

Men har IT-ex. noe og tilby meg som bare har 1 år på Dataing. studiet?

kan jeg ta Cisco Administrator uten noe spesiell annet erfaring? Bare med pure viljestyrke og masse interresse for data?

 

Det kommer litt an på forhåndskunnskapene dine, men ettersom du har et år med utdannelse og tydeligvis interesse for faget (i følge signatur) så ser jeg ikke noe problem med å gå rett på Cisco Administrator ettersom det ikke bygger spesielt på Systemadministrator(MCSE) bortsett fra generell kunnskap... MEN (det er alltid et men :ermm: ) de aller fleste vil og ha Microsoft kompetanse. Jeg ville derfor ha anbefalt å kjøpe noen bøker og ta et par Microsoft fag ved siden av studiet slik at du ivertfall er i gang og har dannet et grunnlag, også på Microsoft fronten. Koster deg nesten ingen ting men du får mye igjen for det.

 

Jeg anbefaler alltid at folk tar 3 år utdannelse (eller mer), men med feks 1 år på Ing, 1 år på Cisco Admin og 1 år på CCIE så har du nådd målet og MCSE er derfor ikke lengre et krav på samme måten. De som studerer på egenhånd viser og initiativ til å gjøre noe ekstra, noe som alltid er positivt.

Endret av Jalmar
Lenke til kommentar

Denne passer fint her og. Min begrunnelse på hvorfor CCIE er den beste private utdannelsen du får innen nettverk, uavhengig av skole.

 

Jeg liker ikke å skrive noe uten å begrunne det eller henvise til fakta, men her har du det.

 

Men gidder ikke å skrive noe andre har allerede skrevet før meg så det for bli litt copy paste og en del linker:

 

 

QUOTE 

Cisco.com:

CCIE is the most respected high-level certification, recognized worldwide as the doctorate" of networking. (See Recent Press).

Certified CCIEs are a highly-select group. Less than 3% of Cisco certified professionals become CCIEs. (You can also find out about Cisco's entry-level

Career Certifications, CCNA and CCNP).

 

http://www.cisco.com/en/US/learning/le3/ccie/index.html

http://www.cisco.com/en/US/learning/le3/cc...ents/press.html

 

heinzulm:

CCIE: the blackbelt of the networking/data communications industry.

CCIE: No other technical certification is as difficult or as prestigous as the CCIE.

CCIE: a nod to the ultimate, the apex of nerds, the god of geeks, the guru’s guru.

CCIE: by far the most difficult (and valuable)

CCIE: the gold star, the master level

CCIE: the elite of all internetworking industry certifications

 

Div:

CCIE Tops 2003 Salary Survey

6 JAN 2004: Certification Magazine reported results of its annual salary survey of 19,352 professionals around the world. “(E)ach certification program studied provided a noteworthy salary to IT experts. Not surprisingly, CCIE led the pack, with an average salary of $96,870 annually.”

 

CCIE Ranked Number One by Solution Providers

7 SEP 2004: This year’s CRN Certification Study offers a balanced look at IT certifications using five measures: importance of cert, ROI to employer, improvement in ROI, ability to generate new business, and highest pay raises. Solution providers gave CCIE the number one overall position.

 

ZDnet:

Cisco's CCIE is often referred to as the doctorate of networking. It surpasses all other certification programmes in both its difficulty and its value. 

 

 

 

Får ofte spørsmål om hvorfor CCIE er så vanskelig om man sammenligner med feks andre sertifiseringer eller grader som bachelor/master, men jeg har aldri funnet et enkelt svar på det. Grunnene er mange, men noe av det ligger vel i hvor utrolig mye stoff du skal kunne for kun ett enkelt emne samt hvor høy score du må ha på den praktiske eksamenen(80%, men grunnet at man ikke får delpoeng og en del andre faktorer så ligger % i realiteten mye høyere). Du kan jo tenke deg selv, hvor mange er det som får tilnærmet lik toppscore på en avgjørende eksamen? Det er ikke så mange, men syvdobler du så pensumet de må gjennom for akkurat det faget, hvor mange får da tilnærmet lik toppscore?

 

Mange har prøvd og mange har feilet. Gjennomsnittlig må man prøve 2.6 ganger før man står på eksamen (Gjelder R&S. Security har enda høyere strykprosent). Hvert forsøk koster deg ca 9000kr + reise og opphold til en av de få lokasjonene i verden som har et slikt test senter (Er vel 6 totalt eller så). Favoritthistorien er jo den gangen Bravida sendte ned 49 for å ta CCIE og alle kom hjem tomhendt .

 

I tillegg til dette så er lab utstyr kostnadene (spesielt på Security) utrolig mye høyere enn hva man trenger for CCNA og CCNP (Utstyret og hvor mye hver elev trenger). En gjennomsnittlig CCNP lab trenger 3 routere og 1 switch, mens en gjennomsnittlig CCIE Security lab trenger 8 routere, 2 switcher, 1 ids, 1 vpn konsentrator, 1 PIX, 1 ACS, 1 Frame relay switch og 1 ISDN emulator. Som et eksempel så finner man lett en "CCNP" switch til 2000kr, mens en "CCIE" switch fort koster deg opp mot 30000.

 

Med andre ord så er det et farlig satsningsområde. Ikke bare er kostnadene utrolig høye, men markedet for å få nok studenter til CCIE er ikke så stort(Noen faller av på CCNA, noen faller av på CCNP, noen faller av på CCSP og da er det ikke alltid så mange igjen for CCIE Security). Strykprosenten vil og være for høy for mange (Hos ITX er lab eksamen tatt ut av kravet for å bestå studiet, ellers ville ikke så mange ha fått omgjort lån til stipend av lånekassen  Alle skal allikevel ned til Brussel).

 

I tillegg så er antall undervisningstimer stigende fra CCNA til CCNP til CCIE. Cisco-Kandidat på ITAK hadde ca 600 undervisningstimer på et år (var likestilt med tilsvarende hos NA/Noroff) mens ITX har satt av 1400 timer til CCIE Security (opp fra 1200 for CCNA/CCNP hos ITX). Mye egenarbeid kommer selvfølgelig i tillegg.

 

En annen viktig faktor er at Cisco har laget undervisningsopplegget ferdig for CCNA og CCNP, dette kalles CNAP (Cisco Network Academy Program). Dvs ferdig undervisningsmateriale, prøver, selvtester osv. Alt skolen trenger å gjøre er å putte inn en lærer som forklarer litt og poff så har du et skoleår. Minimalt med tid og pengeinvestering for å få til en slik klasse. Et slikt program eksisterer ikke for verken CCSP eller CCIE, noe som krever en god del egeninnsats fra skolen sin side.

 

Nå begynner du kanskje å se hvorfor ingen andre tilbyr CCIE. Ikke er det spesielt lønnsomt (CCIE for ITX har hittil vært et stort tapsprosjekt), få studenter, vanskelig å få tak i lærere, veldig dyrt labutstyr osv. For ikke å nevne lab bøkene man trenger ettersom Cisco ikke har et CNAP program for CCIE, her er prisene fort opp mot 5000kr for 1 lab bok med forklaringer.

 

Her kan du feks se et eksempel på en CCIE Security Lab med vanskelighetsgrad 6 av 10: Internetworkexpert Lab2

 

For ikke å glemme hva du må gjennom. Dette noen av bøkene jeg har kjøpt dette studieåret for CCIE (Bortsett 2 eller 3): Pulten ™

 

Det er en grunn for at CCIE topper lønningsstatistikkene gang på gang  . Det er heller ikke uten grunn at Egroup (konsulentfirma) har inngått en langsiktig avtale med ITX for kurs, undervisning, kompetanse etc.

 

Nope, det er ikke så mange som har gått på en IT skole i Skien, men den dagen du får ditt CCIE nummer og en lær jakke med ditt CCIE nummer på den så tror jeg ikke det er så mange som bryr seg om hvor du har gått heller

 

Edit: statistikk på antall CCIE sertifiserte verden rundt finner du i signaturen min

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Hvor mye koster det å leie hyblene hos IT Extreme?

 

2-3 i måneden sikkert

 

Og hvor mye tjener en CCIE i gjennomsnitt i Norge?

 

600-800

 

Hva kan være laveste lønn?

 

400 kanskje?

 

Hva er mulig høyeste lønn?

 

Masse?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...