Gå til innhold

Hvordan er det man plansliper en cpu (p4)?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Må førs måle å se om den er cpuen er skeiv! Finner noe som er rett å legger på. Hvis du ser noen gliper så ville jeg slipt litt! Eneste du trenger er fint slipepapir. Legger dette på noe som er helt rett, foreksempel en glassplate. Så sliper du litt å måler. Gjenta dette til du ser at cpuen er 100% rett. Finner og en artikkel om dette på overklokking.no! http://www.overklokking.no/guides/planslip...ping/index.html

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-23 15:22, Muffinman skrev:

På P4 er coren omgitt av en heatspreader, altså den blanke kappen som vises. Kan ikke tenke meg at det er særlig hensiktsmessig å begynne å planslipe på denne.


 

Vel... Alt som skal ha maksimal kontakt med en kjøleribbe bør være flatt, altså om det er en amd XP prosessor der teksten på prosessorcoren faktisk bygger en smule opp og minsker kontakten, eller en p4 der heatspreaderen ikke er 100% flat, så lønner en liten plansliping seg.

 

Det er jo en "heatspreader", så hvis den skal leve opp til navnet sitt så bør den jo "spre varmen" optimalt.

 

Henger meg på tipset om glassplate m/meget fint pussepapir. Det jeg gjorde var å ta ut glassplaten av et bilde som henger på veggen min, teipet fast pussepapir og brukte as3 som pussepasta. Å bruke olje/vann går også, men litt av hensikten med å planslipe forsvinner da olje legger seg i de perverst små porene i prosessoroverflata og hindrer dermed varmeoverføring (oljen isolerer). AS3 (artic silver, for de som ikke visste det) inneholder veldig små sølv partikler. AS3 egner seg svært godt til slipepasta, og det er bare en stor fordel at kjølepastanen/sølvpartiklene legger seg i de, fra før nevnte, porene i prosessoroverflata.

 

Hvis du plansliper en p4 heatspreader en liten smule med as3 som slipepasta kan det faktisk hende du ser temp-nedgang på et par-tre grader alt etter hvor "bumpete" heatspreader-overflaten var før du begynte.

 

Forskjellen mellom en p4 med original kjøler/pasta og en planslipt p4 med as3 og en habil (planslipt!) kjøler bør kunne merkes rimelig godt på max mulig overklokking og max temperatur under 100% load.

 

SÅ!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...