Gå til innhold

hvor gammel for å spille?


Anbefalte innlegg

Dagens skytespill kommer med aldersgrense. men det virker ikke som om det er noen som tar disse seriøst. et spill som james bond, har 15 års grense. er det ok at gutten på 10 år spiller dette og lignende spill?

 

som han selv sier, spiller alle vennene hans slike spill...

 

hvor går grensen, og hvorfor er det en grense???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Aldersgrensen på de fleste spill er vel stort sett veiledende.

Hvor bra det er for en 10 år gammel gutt spiller et spill med 15-års aldersgrense kommer helt an på gutten tror jeg. Det er noe som varierer fra person til person. Noen tåler sånne spill bedre enn andre.

:yes:

 

Selv syns jeg man burde bli strengere på dette i Norge. Og ikke bare for spill, det er altfor lett for at "mindreårige" får tak i spill/filmer som de ikke er gamle nok for å se...

Lenke til kommentar

Viktig å skille mellom skytespillene. James Bond er hverken troverdig eller spesielt voldelig. Sånn som nevnt her, Riddick er et meget brutalt actionspill og kan ikke anbefales. Men aldersgrensen er vel også høyere der?

 

Men det kommer jo som sagt ann på guttungen, men jeg ville nok ikke anbefalt et actionspill som har 15 års grense til en 10 åring. Det finnes nok av underholdende spill der ute som ikke er voldelige.

Lenke til kommentar

Jeg begynte å spille James Bond: Golden Eye og jeg tok ikke så altfor mye skade av det. :p

Men du bør finne ut på forhånd om det er rene masakren eller om det bare er vanlig vold, uten at du er for streng. :)

 

EDIT: Selvfølgelig kommer det også litt an på gutten! Har hatt er par kamerater som prøvde å få tak i ordentlige pistoler etter at det spilte litt for mye skytespill. :ermm:

Endret av Rune_F
Lenke til kommentar

Mor og far er ignorert her som de som har ansvaret. De skal sette grenser og de kjenner barnet sitt best. Hvis mor og far mener at poden på 10 ikke skal spill fps o.l. er dette riktig. Uavhengig av PEGI.

 

At mor og far blir undervurdert er vanlig i slike spørsmål, men det er dem som har ansvaret, ikke PEGI eller Dåvøy. Det finnes masse møkk der ute, ikke bare spill, og hvis ikke alt skal reguleres i hjel, bør mor og far komme mye tydeligere på banen. Sett grenser og bruk magefølelsen.

Lenke til kommentar

Kjenner en som har spilt ENORMT mye spill opp gjennom tida, (han er 16) han er helt sprø, har ekstreme problemer med å bli forbanna veldig fort o.s.v. andre jeg kjenner som har spilt omtrent like mye er helt normale. bare pass på at han ikke spiller for mye, og for ekstremt fæle spill (som f. eks. GTA)

Lenke til kommentar

jeg vet ikke om mer realistiske spill er verre enn de eldre typene men jeg husker de gangene da "the buther" fra diablo 1 skremte møkka av meg. men sånn i ettertid vet jeg ikke helt hvordan dette kan ha påvirket meg!

 

sånn i ettertid husker jeg faktisk at det var litt gøy.

Endret av mr_menace
Lenke til kommentar

Uten å ha lest noen av det de andre har skrevet sier jeg:

James Bond spillene syntes jeg gutten skal få spille, for min mening er at James Bond spillene har for høy aldersgrenese, den burde kanskje være satt til 13 år? Jeg tror også jeg kan huske at det er mulighet for å slå av blod på spillet, eller er jeg helt på jordet?

 

Vel, det finnes spill med 15 årsgrense som en 10 åring ikke burde spille, også finnes det de som en 10 åring kan spille.

Jeg har spilt mange 15-18 års spill når jeg var 10 år, jeg har ikke fått noen invirkinger enda (føler jeg ihvertfall :p).

Lenke til kommentar

Selv har jeg spilt siden jeg var 6 år gammel eller noe. Begynt med commodore 64 gått videre med nintendo, super nintendo, pc, playstation osv. Jeg spilte spill som Mortal Kombat og alle mulige voldelige spill. Jeg er en stille og fredelig person, jeg har ikke blitt voldelig av å spille voldelige spill. Men det er nå meg. Det finnes nok personer som setter seg for mye inn i spillet og prøver å gjøre de tingene i det virkelige liv. Så som sagt, det går nok ut på personen om aldersgrensen burde bli fulgt eller ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...