Gå til innhold

ikke av men på, det er min pc!


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er synsykt irritert av at pcen min slår seg på midt på natten av seg selv og ikke vil slå seg av når jeg <<ber han om det>> Jeg slår han av på vanlig måte, så restarter den etter at det står "windows avslutter". Pc`en slår seg på helt uten videre,

dette kan være at jeg har stilt den inn at den skal slå seg på i biosen, men jeg har ikke gjort det så vitt jeg vet. Så jeg må drege ut kontakten eller slå av strømforsyningen for at han ikke skal starte av seg selv.

 

dette finner jeg ikke ut av! "Some1 plzz help me"

 

Mvh Ken-Gjøran

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet er sannsynligvis sw-relatert.

 

Hva slags OS kjører du? Har du installért ny programvare i det siste, og i så fall; oppstod problemet etter det?

 

Vet at bl.a. Easy CD kan skape slike problemer, og sikkert andre også!

Prøv å avinstallere ett eller flere av de siste installasjonene dine, og se hvordan det går. I verste fall må du også redigere litt i registry, alternativt formattere / reinstallere OS´et.

Lenke til kommentar

Det kan være at du har noe Wake-on løsning på systemet ditt. Wake-on lan eller slikt. Jeg hadde modem med Wake-on funksjon og maskinen skrudde seg på når telefonen ringte. Himla irriterende inntil jeg fant feilen.

 

Se etter wake-on saker i bios og disable dem

Lenke til kommentar

et 2-delt problem? det med telefonen som vekker maskinen er sikkert en eller annen setting i en eller annen meny.

behoever ikke aa vaere i bios, naturligvis. husker en utgave av win95 hadde dette som standard-instilling, og jeg skjoente ingenting naar maskinen startet av seg selv. brukte lang tid paa aa finne ut av det, men det var altsaa en hake som maatte fjernes i en meny et sted, muligens var det under power-settings. det at maskinen ikke slaar seg av naar den skal er/var jo et velkjent problem som mange har opplevd i forbindelse med win98, feks. maskinen henger rett og slett, men gaa ikke bort og gjoer likesaa: det finnes sikkert en loesning: soek og du vil finne, f.eks paa http://www.annoyances.org/ eller kanskje http://forum.hardware.no ...

Lenke til kommentar

Ingen operativsystemer klarer å få en maskin til å starte uten at en bios instilling er satt at den skal starte.

 

Det er sannsynligvis en wake up i biosen som er satt på. Dette kan være wake on lan, wake on modem, eller wake on diverse andre ting. disable alle ting som kan ha med oppstart å gjøre, og det vil sannsynligvis fjerne problemet.

Lenke til kommentar

Den 2002-06-20 21:48, bludern skrev:

Ingen operativsystemer klarer å få en maskin til å starte uten at en bios instilling er satt at den skal starte.

 

Hm, mulig jeg har misforstått, men så vidt jeg har skjønt er det snakk om at maskinen drar igang igjen umiddelbart etter shutdown? Dvs, den fyrer opp igjen i det øyeblikket man forventer at den skal slåes av?

Da kan det faktisk være SW som lager problemer.

 

Men om det er slik å forstå at maskinen kan slåes av på normal måte, for så å starte opp flere timer senere, har dette selvsagt ingenting med OS / SW å gjøre!

Da har det som allerede påpekt, antagelig noe med BIOS-settings å gjøre.

Lenke til kommentar

Mye datautstyr bruker (dyr) strøm selv når det er slått av. Derfor har jeg alt datautstyr på en forgrener med av/på bryter. Når jeg skal legge meg om kvelden, slår jeg av datamaskinen på vanlig måte, strekker tåa noen centimeter frem og trykker knappen på forgreneren til av-posisjon. I tillegg sparer du en del kroner på strøm i løpet av ett år (spesielt hvis du har ett ADSL modem som står på hele natten også).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...