lie Skrevet 6. februar 2005 Del Skrevet 6. februar 2005 Hei. Savner en liten forum for mat, så jeg slengte den her. For meg så kan det bli en vitenskap og teknikk for meg å koke en skinke. Har en halv kg med bayonneskinke. hvordan skal den varmes opp? Tok den ut av fryseren i dag, så den er ferdig tinet til i morgen. Takk for hjelpen Henrik Lenke til kommentar
Droideka Skrevet 7. februar 2005 Del Skrevet 7. februar 2005 Google er din venn. http://www.google.com/search?hl=nn&q=bayon...e&btnG=S%C3%B8k Lenkje nr.2 og nr.4 i søket, gjev ein grei beskrivelse av korleis det heile føregår: Kog skinken dækket af vand 46-60 minutter. Lad den trække et kvarter i vandet. Fjern net, svær og fedt på skinken og læg den i en lille bradepande. Rør ingredienserne til glaseringen sammen og smør den på skinken. Stil den i ovnen ved 200 i ca. 25 minutter til overfladen er gylden og sprød. Legg bayonneskinken i en gryte og hell kaldt vann over så skinken blir helt dekket. Tilsett laurbærblad og nellikspiker og kok skinken ved svak varme i ca 1 time. Trekk gryten av varmen. Målt med et steketermometer skal temperaturen i den tykkeste delen av skinken være ca 60 C. La skinken trekke i gryten ca 20 minutter. Ta vare på ca 6 dl av vannet til eventuell saus (se egen oppskrift: Saus til Bayonneskinke). Sett ovnen på 225 C. Fjern nettet fra skinken og eventuelt svoren og det meste av spekket. Smør overflaten med sennepsblandingen. Dryss med tørket timian og gratiner skinken i ca 5 minutter i ovnen. På eige ansvar, enjoy. Lenke til kommentar
lie Skrevet 7. februar 2005 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2005 Takker for tipset, ble sulten jeg nå. Jeg var faktisk innom den ene siden som du kopierte fra. Men kan ikke huske resterende etter koking. Da blir det ihvertfall middag i dag også. Så da er det bare til å vente til kl 15.00 Sikkert plass til to til, for vi er bare to som skal spise den. Henrik Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå