Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trenger info om Adsl!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ja, dere må ha inn en ny boks.. denne følger som oftest med fra leverandøren .. (modem boks) Ja , du kan koble til flere pc'er , men da må du kjøpe en router , hub eller switch. Jeg ville ha anbefalt en router med innebygd brannmur osv. Da slipper du å koble deg til nettet manuelt (i hvertfall må jeg gjøre det uten router og jeg har telenor) da er routeren koblet til internett 24/7 og da trenger du ikke tenke på oppkobling , og hvis den har brannmur minsker du sjansjen for å få virus og bli hacket.

Lenke til kommentar

1) Ja du må ha en ny boks, dette kalles et modem

 

2) Ja det kan du, men du trenger da (som oftest) å bruke en sk. 'bredbåndsrouter' - eller dele internett fra en PC ('Internet connection sharing' i WinXP)

 

3) Prøver meg med en sammenlikning: Tenk på modemet som sikringsskapet i huset ditt. All strømmen går gjennom sikringsskapet, men du trenger ikke plugge den elektriske tannbørsten rett i sikringsskapet for å si det slik ;-) Som regel er det et spørsmål om kabling. Du kan ikke ha flere modem på en ADSL-linje (f.eks. et modem i hvert rom selv om det er telefonuttak i disse rommene).

 

Håper det hjalp litt.

 

timtowtdi

Lenke til kommentar

Fordi adsl bruker telefonlinjen din, men et annet frekvensområde enn telefonen, så må det kobles en signal-splitter som splitter telefonlinjen fra telenor til et adsl-signal og et telefonsignal. Teoretisk sett kan du kjøpe splittere til alle telefonene i huset og koble adsl-modemet nede.

Men trådløst fungerer også. Husk da å lese veiledningen for å sikre den trådløse basestasjonen. Ellers kommer du til å dele ut nett til alle naboene. Hvorfor ikke det er en god ide burde være åpenbart..

 

Kan jo legge til at huset jeg deler med noen venner ser ut som om noen har sølt spagetti over alt.. ;)

Endret av applet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...