Gå til innhold

Hvordan lage en kanon?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg tenkte å lage en kanon :D

Det jeg lurte på er hva man kan lage det av, hva jeg trenger til framdrift (krutt osv..), og alt annet som er relevant.

 

Så på mythbusters på discovery at de gjorde dette, så jeg fikk litt lyst selv (såklart ikke med 2,5 kg krutt i på en gang)

 

Det kan jo tross alt ikke være så vanskelig, og de lagde jo kanonen med utstyr som stort sett alle har...

 

La oss si at jeg tar utgangspunkt i en trestokk (type?) på ca. 1m, og 20-30 cm i diameter, med kanonkule-hull på 10 cm... - hvis jeg da skyter ut f.eks en lett trekule, hvor mye eksplosiver trenger jeg da å bruke for å skyte?

Endret av SGE7000
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

LØPET :

 

Jeg er ingen ekspert på dette området :p. Men de første kanonene ble ikke laget ved uthuling av stokker. De ble laget ved å ta masse individuelle stokker for så å sette de sammen som i en tønne, men med flere ringer rundt og selfølgelig en mye smalere og lengre fassong enn en tønne og mye tykkere stokker selvfølgelig.

 

Husk at kanonen uansett må være mye tykkere enn bare selve løpet. løpet burde ikke være noe høyere enn ca 1/4 av kanonen. Sikkert enda mindre. jo tykkere jo tryggere, så du kan nok vanskelig overdrive her.

 

Jeg tror nok noe av grunnen til dette, er at når man gjør det på den måten, så blir det små sprekker mellom plankene slik at en del av de eksplosive gassene som driver prosjektilet fremover kommer ut gjennom de. Dette sørger jo selvfølgelig for at man mister masse av effektiviteten i og med at en mindre del av kruttet driver prosjektilet fremover. Men hvis det hadde vært helt tett, som i en uthult stamme så ville jeg nok tro at sjansene for at løpet skal sprekke er mye større. Moderne kanoner har selvfølgelig ikke sprekker, da dette er ueffektivt, men disse kanonene er også laget av mye kraftigere materialer en tre. En Tjukk stålsylinder hadde nok vært det beste for formålet, men det er vel kanskje ikke så lett å få tak i?

 

Jeg må ærlig innrømme at hvis jeg ikke hadde sett et program om dette på discovery så hadde nok jeg også anbefalt å uthule. Men militæret har alltid vært et stort satsningsområdet for de fleste land opp igjennom historien og derfor tror jeg nok at den mest effektive måten å lage en kanon, hvis man forutsetter at man skal bruke tre, allerede er oppfunnet.

KRUTTET :

 

Her er jeg ganske blank, men vanlig svartkrutt og en fyrverkerilunte funker sikkert fett. Dynamitt ville jeg nok tro blir litt i heftigste laget.

 

Lykke til. Høres ut som et skikkelig morsomt prosjekt. :D.

Endret av geir_er_1337
Lenke til kommentar
så er det vel også et problem å få lightergassen til å ligge nedenfor "kula"

Lightergass er tyngre enn luft, hvertfall i følge diverse pyrreerfaringer fra undertegnede.

Spørs litt hva slags lightergass. Det beste vil nok være å fylle en ballong, surre stålull rundt enden av ballongen, og antenne vha. et batteri/stikkontakt.

 

PS: Har du litt ekstra stålull, kan du ha det moro med kombinsjonen stålull / 220V vekselspenning. Vi sprengte hvertfall hovedsikringa på skolen med dette eksperimentet. Det ble lagt stålull på to spikere i 220Volten.. Ut fra egen erfaring råder jeg dere til å ha litt lenger avstand til ulla i det du setter på strøm, iom at det fort kan bli en 'flygende ildkule'

Lenke til kommentar

Potetkanon!!!11oneone

 

Hvordan du lager den:

skru sammen med rør, bruk skikkelige skruer for å holde sulamitten på plass

 

I rekkefølgen de skal monteres:

En propp for å tette bakre enden

Et rør med utgang og skrubart lokk på siden

En dobbelmuffe

En overgang til mindre dimensjon

Et passelig rør i den mindre dimensjonen (løpet)

 

Monter slik

|=#==|>-----------

 

der "#" er der det skrubare lokket er på siden av røret og "|>" er overgangen til mindre dimensjon

 

Slik gjør du:

Skru den sammen med skruer slik at den ikke faller fra hverandre... skru en skrue på tvers langt inne i løpet for å forhindre at noe faller inn. Borr et hull i midten av det skrubare lokket, her sprøyter du inn med startgass og tenner med peislighter... Først må du jo stappe en potet nedi, skal helst være for stor til løpet og presses slik at den passer. Etter du har skutt må du skru opp det skrubare lokket for å lufte.

 

Tips:

Ha en solid peislighter

Ha et løp på litt over en meter

Ikke bruk for mye startgass, da tenner det ikke

Husk å lufte for å få frisk luft mellom hvert skudd

 

 

Bruksområder:

du kan ødelegge alt... vi har ødelagt en værhane (etter et veddemål) og et veiskilt (poteten gikk ikke igjennom men brettet det)

Endret av GolfBag
Lenke til kommentar
Tips:

Ha en solid peislighter

Ha et løp på litt over en meter

Ikke bruk for mye startgass, da tenner det ikke

Husk å lufte for å få frisk luft mellom hvert skudd

det er en teit måte å gjøre det på.

 

sånn som jeg ville gjort det, er å ta et støpsel som du lager hull for i lokket på kanone, som du tetter igjen med smeltet plast eller noe, så skrur du inn 2 skruer på hver av "pinnene", så surrer du stålull imellomm, og setter på en skjøteledning, eller su kan bruke blitzen på et engangskamerasom du lader opp og anntenner med, hvis du skal ha den en plass uten tilgang til lysnett!

når du setter på strøm da, vil stålullen gniste, og antenne drivgassen (hårspray)

Funker Fint!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...