Gå til innhold

Hjelpe meg med å få vekk virus/spyware++?


Anbefalte innlegg

Har en pc jeg skulle ha fikset for en kamerat, som er infisert av spyware og virus++

 

Når jeg starter opp denne pcen, så går alt greit til jeg kommer forbi innloggingen. Da begynner alt å gå treigt og det popper opp fult av pop-ups.. jeg rekker å se et dos vindu som setter ned internett sikkerheten til det laveste.. Når jeg har bekjempet alle vinduene en stund, så er det ingen desktop å se en gang! Når jeg går på task list, så ser jeg at det er sikker en 3-4 ganger for mange prosesser enn det det skulle ha vært, som kjørest.. Mange av de starter opp igjen om jeg avslutter de, men ved å lukke en av de så kommer desktop fram. Jeg har kjørt Ad-Aware på den, å fannt over 1000 ting den første gangen, men det er alltid rundt 4-5 ting som ikke blir slettet. Etter en restart så finner jeg typisk noen 100 ting på scan, selv om de har vært "slettet" tidligere. Nå i det siste er det blitt slik at om jeg prøver å kjøre .exe filer så kommer det fram en feilmelding om at den har skapt en feil og programmet må restartes (gjelder ikke alle exe filer men, jeg får ikke installert NAV pga. dette).

 

Dette ble en lang og sikkert knotete post, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, så jeg forklarer bare situasjonen.. Har ikke vært borti noe som er så gale før! Så jeg hadde håpet på hjelp fra dere :thumbup:

 

Det er Windows 2000 som kjørest.. Skal prøve å svare på evt. spørsmål selv om jeg ikke har maskinen tilgjengelig nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan starte pcen i sikerhets modus, F8 eller noe(det varierer), da vil bare de nødvendige prossesene starte(start det uten internett) kjør alle spyware/adware programmer du har, kjør antivirus og muligens The cleaner(trojan fjerner) så prøver du å boote pcen normalt igjen, alt skulle virke fint da.

Lenke til kommentar

Høres ut som denne er ekstremt infisert. Det kan være vanskelig å fikse og kan ta lang tid.

 

Du sier det kommer pop-ups...regner med at det er typisk porno/poker/blablabla-reklame? Anbefaler å kjøre CWshredder, Hijack This og The Cleaner for å fjerne spyware og trojanere. Du bør også scanne med online antivirus, det finnes blant annet på Symantec's sider. Kjør det du kan av spywarefjernere og antivirus i sikkerhetsmodus.

Lenke til kommentar
men jeg er redd for at han ikke har alle driver cd'ene.. men denne pcen er selv-byggd en gang, så alle drivere fåes vel tak i på nett?

Alle drivere fåes på nettet ja. :)

alt av alt da? isåfall er det bare å stikke innom en tur å finne ut all maskin specsen :thumbup:

Noen måter som er bedre enn andre når det gjelder å finne ut nøyaktig info om pcen? Progs eller funksjoner...

Lenke til kommentar

Aida32 og Sisoft Sandra er flotte programmer for å vite navnet på alle komponentene i datamaskinen. Deretter finner du den ofisielle siden til leverandøren, og går på "downloads" eller "drivers" eller noe lignende. Så finner du frem til akkurat det produktet du har.

Lenke til kommentar
Aida32 og Sisoft Sandra er flotte programmer for å vite navnet på alle komponentene i datamaskinen. Deretter finner du den ofisielle siden til leverandøren, og går på "downloads" eller "drivers" eller noe lignende. Så finner du frem til akkurat det produktet du har.

Da tror jeg at jeg går for en total format og reinstall ja :yes:

For å være på den sikre siden, kan ikke dere lage ei liste med alt jeg trenger av drivere? bare nødvendige saker da.. ikke til printere å modem å sånnt... :p

Lenke til kommentar

Ok.. Da lurer jeg bare på hvilken måte som er greiest å få maskinen i dos på, der jeg kan kjøre format kommandoen...

Tidligere har jeg lastet ned en eller annen bootdiskett, men det var langt fra alle slike som funket 100% :p

..Han bruker win2000...

Noe å annbefale?

 

Mye fin hjelp å få her karer! Toppers Forum! :thumbup:

 

EDIT: Går vel for en disk fra www.bootdisk.com og har forstått d slik at det er 98 folk bruker.... Men hva skal jeg gå for av OEM, custom no ramdrive, SE OEM eller SE custom no ramdrive?

Endret av Talker
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...