Gå til innhold

Hva er den beste harddiskmonitoren?


Anbefalte innlegg

Denne delen av forumet er stadig preget av historier om døende disker og hvilke disker som holder lengst. I den forbindelse vil jeg gjerne opprette en tråd om harddiskmonitorer. Slik at vi harddsikentusiaster kan sove bedre om natten.

 

For de som ikke vet det, så er en harddiskemonitor ett program som overvåker

s.m.a.r.t-dataene til harddiskene, og utifra denne informasjonen forteller om harddisken har noen sykdomstegn, og også gir deg en dødsdato for disken.

 

Peronlig prøver jeg nå ut Hard Drive Inspector. Som virker som ett OK program. Hovedproblemene er at det kun støtter 4 disker, ikke RAID eller SCSI, og at, ihvertfall for meg, så er det bare primary master som oppdaterer informasjon hver time, de andre diskenes infomrasjon blir kun oppdatert når programmet startes på nytt.

 

Håper vi kan få en livlig debatt med mange inspill her, virker som dette kan være nyttig for mange "lagringsentusiaster"

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har selv brukt HDD Thermometer 1.2 en del. Virker alt i alt å være et enkelt og greit program (freeware), men støtter ikke så vidt jeg kan se ikke s.m.a.r.t-overvåkning, kun temperatur.

"Problemet" med det programmet er som du skriver at det kun overvåker temperaturen, misforstå meg rett, det er nyttig det også. Men det gir ikke noe klart bilde av når harddisken er i trøbbel (sålenge ikke trøbbelet kommer av veldig høy temperatur da ;))

 

AtW

Lenke til kommentar
Har du testet Active Smart SCSI-edition? Denne støtter 4 IDE-disker og 8 SCSI-disker.

Vet du hvordan den takler S-ata? Er litt viktig (for meg ihvertfall), at programmet støtter mer en 4 s-ata/ide-disker.

 

AtW

Det fungerer helt fint med sata disker

Glitrende, er det nå snoen som vet om HDD-health støtter s-ata og s-ata-kontollere? Det programmet er tross alt gratis, og selv om jeg liker HDD inspedtor sitt interface noe bedre (sjekka den kule grafen da :), og dessuten er det bare å klikke på den for å se historien til nevnte attribut, og jeg liker også at den tar hensyn til diskens alder).

 

Men mye HDD Insp-mas, la meg gjenta spørsmålet: støtter også HDD health s-ata-disker og kontrollerkort?

 

AtW

Lenke til kommentar

Hmm, ifølge HD inspector vil Seagate 200GB S-Ata disken min dø den 9juni d.å. Denne ble kjøpt i oktober i fjor. Lukter som en garantisak....

 

Bør jeg bytte ut HD fortest mulig eller hva? Denne fungerer også som systemdisk.

Endret av Drizt
Lenke til kommentar
Hmm, ifølge HD inspector vil Seagate 200GB S-Ata disken min dø den 9juni d.å. Denne ble kjøpt i oktober i fjor. Lukter som en garantisak....

 

Bør jeg bytte ut HD fortest mulig eller hva? Denne fungerer også som systemdisk.

Som sagt utallige antall ganger før, så er disse tallene meget upresise i begynnelsen. Spesielt om du ikke har riktig innkjøpsdato, vent noen uker og se om det endrer seg.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...