Ol'H Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 Ting jeg blir kvalm av å bare se på kan jeg ikke ete uansett hvor godt det smaker. Veldig mye psykisk når det kommer til smak og sanser. Lenke til kommentar
Even. Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 Jeg tror ikke alt det de spiser på fearfactor er så jævlig heller. Mye av det er nok psykisk. Hadde det vært en slags blindtest så hadde det kanskje ikke vært så galt Lenke til kommentar
Acrid Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 Lungemos smaker bare som ekstra krydret kjøttdeig. Det er godt på brødskiva, til pasta...og prøv lungemos i lefse, det er digg mellommåltid! Lenke til kommentar
phax Skrevet 26. januar 2005 Forfatter Del Skrevet 26. januar 2005 lungemos var knall det! kjøpte en pakke idag og stekte meg en liten bit for og teste. konsistensen va r veldig suppete forhold til vanlig kjøttdeig, men smaken var faktisk bedre en ukrydra kjøttdeig! så lure meg fikk da den ide om og bruke lungemos istedet for kjøttdeig og jeg lagde meg lungemos taco! overraskende godt. Lenke til kommentar
Acrid Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 Føyet nettopp til lungemos på handlelista i morgen. Skal ha pasta med lungemos til middag Lenke til kommentar
nr.4 Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 (endret) Det er riktig som Bitex sier at mye av kjøttproduktene vi spiser inneholder innvoller og diverse andre ting vi vanligvis anser som ekle. Men pølser, leverpostei, noen servelattyper, og lungemos er vel "verstingene". Gamle naturfagslæreren min hadde visst sett lungemoslaging på fabrikk. De skuffet opp innvollrestene som lå på gulvet og sendte det til vask, hakking og pakking... Lungemos smaker salt, litt krydder, og ikke så mye annet synes jeg. Skal jeg spise det må jeg være virkelig sulten. Men blodpudding er uendelig mye verre. Blanding av blod og kjøtt som smaker skikkelig kvalmende søtt. Blæh. Edit: Ellers spiser sånn jeg cirka alt mulig. Er ikke kresen. Endret 26. januar 2005 av nr.4 Lenke til kommentar
jingt Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 Lungemos er faktisk litt godt. Blodpudding er det værste jeg veit om Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 Spiste lungemos for første gang for noen dager siden. Det ligner utrolig på kjøttdeig etter at det er stekt, men bitene blir som oftest litt mindre enn kjøttdeigbitene (altså lingemos blir automatisk finere hakket). Smaken er veldig lik kjøttdeig, kanskje en smule saltere og litt mer kryddersmak. Ellers har jeg hørt at lungemos og rødbeter skal passe veldig godt sammen (rødbet er ihvertfall nam-nam). Blodpudding spiste jeg en del som liten, men nå er det en av de få tingene jeg ikke takler, den tørre smaken og den porøse konsistensen sammen med den bittelitt bitre smaken gjør at jeg må tvinge selv små biter ned med masse poteter. Lenke til kommentar
anon12234 Skrevet 26. januar 2005 Del Skrevet 26. januar 2005 den tørre smaken og den porøse konsistensen sammen med den bittelitt bitre smaken gjør at jeg må tvinge selv små biter ned med masse poteter. hahaha, fikk meg en god latter av den Lenke til kommentar
TAAB Skrevet 27. januar 2005 Del Skrevet 27. januar 2005 Lungemos var hverdagskost når jeg vokste opp (sammen med hvalkjøtt og stekt torskerogn ) Jeg pleide bare å mose det sammen med kokte poteter. Synes det er kjempegodt. Lenke til kommentar
tor_erik Skrevet 27. januar 2005 Del Skrevet 27. januar 2005 Det kan uansett ikke være verre enn "middagen" vi fikk i Ravensbrück i Tyskland. La oss bare si at den så ferdigtygget ut. Lenke til kommentar
Even. Skrevet 27. januar 2005 Del Skrevet 27. januar 2005 Det kan uansett ikke være verre enn "middagen" vi fikk i Ravensbrück i Tyskland. La oss bare si at den så ferdigtygget ut. På klassetur i 10'ende eller? Vi fikk baconsuppe i krakow...mmmmmm godt, ingen spiste seg mette og alle gikk på mcdonalds etterpå. Betalte 11kr for stor bigmac med stor brus....hehe Lenke til kommentar
CtM Skrevet 27. januar 2005 Del Skrevet 27. januar 2005 Lungemos smaker helt greit egentlig... Det kjennes jo ut som veldig finhakket kjøttdeig nesten Lenke til kommentar
phax Skrevet 27. januar 2005 Forfatter Del Skrevet 27. januar 2005 fikk plutselig en stor hard fett/brusk(?) klump i munnen nå sist jeg lagde meg lungemos her.. var mindre delikat.. men nå var det jo bare en slik klump i hele pakken da så satser på at det ikke er så vanlig! Lenke til kommentar
Jon@s Skrevet 28. januar 2005 Del Skrevet 28. januar 2005 (endret) Jeg liker det meste av mat og vil på ingen måte kalle meg selv kresen, men det er et par ting jeg aldri har smakt og heller ikke er tøff nok til å teste ut: Lungemos og Blodpudding. Det blir for ekkelt rett og slett! edit: Fant en traumatisk Haggis-historie http://www.nesteklikk.no/20040818/45866.html Endret 28. januar 2005 av Jon@s Lenke til kommentar
nerd-light Skrevet 28. januar 2005 Del Skrevet 28. januar 2005 hmmm trodde lungemos var bare noe man fikk i militæret, og der fikk vi det ofte, til og med når nesten hadde gått uten mat i fem dager fikk vi, det, men jeg sto over det da også, holdt meg til potetene jaja smak kan jo som kjent ikke diskuteres Lenke til kommentar
Anette_ Skrevet 28. januar 2005 Del Skrevet 28. januar 2005 Digger lungemos! Det er godt med ganske kokte gulrøtter og poteter, så moser du alt sammen og spiser det Lenke til kommentar
:---{D Skrevet 28. januar 2005 Del Skrevet 28. januar 2005 Digger lungemos! Det er godt med ganske kokte gulrøtter og poteter, så moser du alt sammen og spiser det Lenke til kommentar
Codename_Paragon Skrevet 28. januar 2005 Del Skrevet 28. januar 2005 Jeg liker det meste av mat og vil på ingen måte kalle meg selv kresen, men det er et par ting jeg aldri har smakt og heller ikke er tøff nok til å teste ut: Lungemos og Blodpudding. Det blir for ekkelt rett og slett! edit: Fant en traumatisk Haggis-historie http://www.nesteklikk.no/20040818/45866.html Sitert fra artikkelen: Riktignok ser haggis ut som bæsj, men det smaker nok mye, mye bedre. Jeg har spist mye rart, tildels adskillig mer enn planlagt, men lungemos holder jeg meg unna. Haggis, derimot, har jeg spist en god del av. Dette er nærmest nasjonalretten i Skottland, og spises under det som er ganske nær nasjonaldagen deres. Vil forøvrig istemme med skepsisen mot pølser. En venninde av meg var på jobbintervju for en teknisk jobb på et slakteri og fikk se selve slaktingen. Hun var grønn i ansiktet og ihuga vegetarianer i flere uker etterpå. Dersom det er økonomien som gjør lungemosen fristende, kan jeg anbefale lever. Husk bare å være forsiktig med temperaturen ved tilbereding siden det naturlige sukkerinnholdet i lever vil karamellisere seg ved høy temperatur, og da er smaken kort og godt pyton. Lenke til kommentar
likferd Skrevet 28. januar 2005 Del Skrevet 28. januar 2005 (endret) hmmm trodde lungemos var bare noe man fikk i militæret, og der fikk vi det ofte, til og med når nesten hadde gått uten mat i fem dager fikk vi, det, men jeg sto over det da også, holdt meg til potetene jaja smak kan jo som kjent ikke diskuteres Hvilken leir var du i da? Kan ikke huske de serverte lungemos en eneste gang på Setermoen. Jeg trodde det var ganske lik meny på alle forsvarets kjøkken jeg Endret 28. januar 2005 av likferd Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå