Gå til innhold

Hjelp til "langvarig" oppgradering


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har planer om et "prosjekt" som går ut på å forbedre maskina mi, og peile den litt mer inn mot musikk-produksjon. Jeg kommer ikke til å gjøre èn stor oppgradering, men heller kjøpe en og en ting etterhvert som jeg har penger og hvis ting kommer på tilbud.

 

Nåværende specs:

 

* AMD XP 2500+ @ 3500+ 2321MHz (1,825 Vcore, 56 grader load)

* AOpen AK79D-400VN nForce 2

* Geil 512mb PC3200 CL2.5-3-3-7

* Sapphire Radeon 9600XT Fireblade (532/324(648))

* Samsung Spinpoint P80 120GB 7200rpm 8mb cache

* Terratec Aeron 5.1 Fun

* D-Link DWL510 802.11b

* Samsung CD-brenner 52x sort

* Q-Tec L-MD med Fortron Source 350W Special Edition

 

* Mist Frostbite C m/ Arctic Silver 5

* Arctic Cooling VGA Silencer Rev. III

* Sunbeam støydempende harddisk-oppheng

 

* BenQ FP-731 17" LCD

* Creative I-Trigue L3500 2.1

* Koss PortaPro

* LabTec mic

* Logitech MX300

* Logitech Media Keyboard

* Curtis musmatte til 30kr

 

* Gammel platespiller

* Mikser

 

Planer:

 

Jeg liker ikke pc-støy, og har allerede begynt på oppgradering på den kanten.

Fra før har jeg støydempende harddisk-oppheng og Samsung harddisk som jeg syns virker veldig bra, og jeg kjøpte ThermalTake BigWater når det var på tilbud hos Komplett. Orker ikke installere det før jeg har fått nytt hovedkort/CPU, men tror det var lurt av meg å slå til nå med tanke på prisen. Kommer til å kjøpe til en SilenX 120mm vifte på 14dB til å ha på radiatoren, og vannblokk til skjermkort.

Videre tanker om kabinett-støy er å kjøpe et passende kabinett. Antec Sonata virker bra, og tror jeg skal kunne klare å montere BigWater inne i dette kabinettet. Jeg tar med meg min Fortron/Source PSU iallfall i første omgang, men den bråker litt mye så vi får se hva jeg finner på.

Tror jeg kommer til å satse på SilenX kabinettvifter hvis jeg skal ha noen..

 

Angående musikkproduksjon skal jeg ha meg nytt lydkort. Tror M-Audio Audiophile 2496 passer fint, har fått mye bra omtale og er visst veldig godt til prisen.

Skal også ha meg en til av samme minnebrikke, så jeg sitter igjen meg 1024mb.

Mikser og platespiller tar jeg med videre, det funker fint sammen med pc.

Samme med mine Creative I-Trigue L3500 høyttalere, de er jeg godt fornøyd med.

 

Blir sommerjobb på meg i sommer, og da kommer den siste store oppgraderingen. Jeg vil helst kunne spille litt, men har ikke de største krava. Tenker jeg går for en løsning med nForce 4 SLI, AMD64 3?00+ (s939) og et GF6600GT. Når jeg senere trenger mer ytelse fra skjermkort, så kjøper jeg bare et til av samme.

 

Alt av tastatur, mus, skjerm osv beholder jeg slik som det er.

 

Tror ikke denne oppgraderinga skal bli så alt for dyr, men den skal iallfall yte brukbart! Sparer en del på at jeg kan ta med meg såppas mye fra min nåværende maskin.

 

Ville bare dele mine tanker om dette med dere, og kanskje få litt tips/hjelp?

 

Bare kom med innvendinger og meninger, og forslag til andre komponenter jeg kan kjøpe!

 

Takker så meget på forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Halla mann.

 

Hadde jeg vært deg så hadde jeg ventet enda lenger med upgrade av dette her.

 

Prosessoren din henger da veldig godt med i overklokket tilstand. Skjermkortet holder jo enda til ditt bruk.. klarer vel alle dagens spill i 1024x768 med så og si alt på high vel?

 

Hva jeg ville kjøpt i ditt ståsted:

 

- En til harddisk (160 GB / 200GB er jo veldig billig nå)

- En minnebrikke til (av samme type)

- Og det M-Audio lydkortet.

 

Syns liksom det blir dumt å gå over fra dette systemet allerede nå. Tror det vil koste mer enn det smaker.

 

Men egentlig:

Hadde jeg vært deg så ville jeg nok ventet til den sommerjobben er ferdig, og heller kjøpt en helt ny maskin da. ;)

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Jeg har muligens uttalt meg litt uklart, hehe. Musikkproduksjonen er ikke så voldsom seriøs, og jeg kommer ikke til å spille inn vokaler og instrumenter. Jeg lager beats og sampler lp/radio/kasett/cd osv. Men det kan hende det blir noe vokal senere.

 

Prosessoren henger godt med nå, ja. Men til sommeren så kjøper jeg nytt hovedkort/prosessor/cpu. Da blir det s939, nForce4 og SLI. Jeg må liksom kjøpe alt dette samtidig, for jeg kan ikke kombinere noen av disse delene med det jeg har nå. I første omgang bare ett skjermkort, men kjøper et til når jeg trenger mer ytelse.

 

Men det første jeg går for er:

- Minnebrikke

- Lydkort

- Kabinett

- Harddisk

- DVD-brenner

 

Så blir det en større oppgradering til sommern. Er jo ikke dumt å ta det gradvis ettersom ting kommer på tilbud?

 

Men det ser ut til at det kan bli jobb på meg fremover, så kanskje ting blir fremskyndet litt..

Endret av reeeeg
Lenke til kommentar

Må si meg litt enig her med Andreasfe, du har en rimelig grei datamaskin, og velger du å oppgradere til for eksempel AMD64 3600 så koster det mer enn det smaker i form av ytelseøkning.

 

Desuten så er dobbeltkjerner rett rundt hjørnet (2-4 kvartal) og personlig så synnes jeg det blir mer å satste på det enn en dagens cpu. Sitter selv med en Barton kjerne overklokket til 220*11 (Kan kjøres helt oppe på 240*11 men med høyere støynivå) og jeg har ytelse i bøtter og span til det jeg trenger den.

 

Ser heller ikke den store verdien i å bytte over til 64bits os da det fortsatt ikke er for mange aplikasjoner som støtter det, det er jo kun linux som har en ikke beta versjon ute mens xp64 er beta.

 

Når det gjelder Antec Sonata, så synnes jeg det er et dårlig kabinett, forholdsvis så finnes det bedre løsninger der ute, ser heller for meg et modifisert Stacker kabinett (i og med at det er mye større en andre kabinetter) med god støydemping som et godt alternativ, desutten så er det kompatibelt med Btx standaren om du ønsker å oppgradere ved en senere annledning.

Lenke til kommentar

Jeg får se hva det blir fremover mot sommern. Men jeg har lyst på nytt skjermkort, og da er det dumt å kjøpe AGP nå, og PCIe om ikke så lenge igjen..

 

Kanskje Antec Sonata 2 er tingen? Jeg vil ikke ha big-tower, det blir for stort. Og så liker jeg så godt designet på Sonata :)

 

Men uansett så er ikke de mindre oppgraderingene mine så dumme? Så får vi se når jeg slår på stortromma, om det blir til sommern eller senere..

Lenke til kommentar

Utifra at du har en lcd så kan jeg faktisk anbefale deg at du ikke kjøper deg det aller råeste av skjermkort, kjøp heller 6600Gt / X800XL når den tid kommer. Har ikke sett Antec Sonata 2, men kan fortelle deg at Stacker kabinettet er ikke så veldig større en et chieftec Dragon midi tower men har veldig god plass for vannkjøling og er litt breiere innvendig en standard ATX kabinetter.

 

Men selvsagt så skal jeg ikke se bort ifra at sonata 2 er også et bra valg, men som sagt greier du å spare sammen pengene til det kommer dobbeltkjerne så tror jeg du kommer til å virkelig være glad for oppgraderingen....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...