Gå til innhold

Bittorrentklient suger til seg ressurser


Anbefalte innlegg

Hei!!

 

Har nå forsøkt noen forskjellige torrentklienter. Har ikke altfor mye peil på programvare og lurer på om noen kan hjelpe meg.

 

Azureus;

Mest brukervennlig, oppnådde gode hastigheter. Min favoritt

MEN; Maskinen blir lettere tilbakestående av å bruke det, mulig fordi det bruker java?? OG; Internet går vanvittig tregt ellers (til nettsurfing, samt de andre brukerne). Har telenor 2058/256 og hadde begrenset uploaden til 5kbs.

 

Bittornado;

Samme problemer som Azureus.

 

Burst!

Merker ikke noe tap i maskinens ytelse mens jeg kjører denne klienten. Men også her blir det trasige saker hva gjelder resten av nettbruken. Ikke like ille som de to andre klientene, men fortsatt umulig å spille feks ET.

 

Kan leve med å bruke Burst! fremfor Azureus, men skulle gjerne hatt en løsning på hvorfor nettet blir så strupet. Har hørt om andre som fint kan laste ned (innen rimelighetens grenser) uten at feks online gaming blir påvirket.

 

Og jeg har forwarda 6881-6999 i routeren (50111 når jeg bruker azureus)

 

Systemet forøvrig;

 

Laptop, 2.8 ghz p4, 512 ram, 60gb hd - dette skulle vel tåle azureus og bittornado?? Er koblet til med lan, ikke wlan

 

Håper noen har et fornuftig svar på spørsmålet mitt (og sorry at det bli litt rotete fremstilt er sinnsykt :sleep:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Edit:

Jeg skulle kanskje sagt det FØRST.. du bør/må forwarde portene Azureus bruker i ADSL modemet ditt, og sette statisk intern IP. Her blir det forklart hvordan du forwarder porter. UK-torrents har mye bra informasjon på hvordan du setter opp Azureus for bruk med deres tjeneste, men jeg vet ikke om du er medlem der (er open invite t.o.m. 20k medlemmer, deretter lukker de døren).

 

Ja, Azureus er veldig ressurskrevende. Det truer med å kvele mitt 2.8Ghz 1GB DDR system ganske ofte. Nå bruker jeg TuneUp Utilities 2004, og der følger bl.a. et verktøy for å frigjøre og defragmentere RAM minnet med. Jeg kjørte det nettopp, og fra å ha rundt 100MB ledig RAM minne gikk det opp til over 600MB. Akkurat nå er det rundt 550MB, så jeg må åpenbart gjøre det en gang i timen eller så mens Azureus går for å slippe at det spiser alt som er av tilgjengelig minne. Sånn sett er Azureus ikke det beste valget.

 

Men på alle andre områder tror jeg nok Azureus er veldig, veldig bra. Jeg digger det ihvertfall. Man kan ikke få både i pose og sekk. Du kan alltids sjekke en tweak guide for Azureus, dog.

 

Jeg forwardet et par porter jeg bruker med UK-Torrents, og satte statisk IP (noe jeg ikke hadde giddet å gjøre siden siste OS install), og nettsurfingen fikk fart på seg med en gang etter det. Gjorde også noen små forandringer i Azureus, men da jeg er opptatt av å få ratioen opp med UK-t lar jeg upload gå uten begrensninger på de få filene jeg seeder som noen i det hele tatt vil ha.

 

Akkurat nå fungerer systemet helt greit her, og jeg ser med et raskt blikk nede i systray når minnet må sjekkes igjen. Da foretar jeg en rask tastekombinasjon og lar det gjøre sin greie.

Endret av Sundiver
Lenke til kommentar

Det som er så UFATTELIG irriterende med mitt modem er at jeg ikke får opp den "advanced" menyen i det hele tatt når jeg logger på ruterens ip-adresse.

Jeg har Alcatel Speedtouch 410, men kan ikke forwarde fordi jeg bare har basic-menyen som ikke har noenting oppsett i seg, bare viser info.

Får også veldig lav hastighet på bittorrent..bruker Torrenstorm-klienten.

 

Kan ikke følge den guiden fordi den forutsetter bare at jeg har en "Advanced" meny i ruteren også :( Men jeg har ingen problemer med f.eks. DC++ og active mode, som mange har når de ikke forwarder noenting. Greide å sette opp Counterstrike Source-server også uten noen ekstra config...kanskje ruterdelen er slått av inni mitt modem?

Lenke til kommentar

Et tips for at Azureus skal oppta mindre systemressurser er å still GUI refresh på et så høyt tall du er villig å leve med (jo høyere refresh time jo tregere vil det gå fra du klikker på en knapp til klienten reagerer).

 

En annen ting er å ha nyeste java versjonen til enhver tid.

 

Ellers så er ABC en bra klient også,skrevet i python hvis jeg ikke tar helt feil og tar ikke på langt nær like mye ressurser som Azureus.

Endret av HamiltonII
Lenke til kommentar
hmm jeg sliter ikke med høyt minne bruk men derimot brannmuren min ser ikke ut til å klare å takle all trafikken azureus lager, jeg har nå 17 downloads og 5 på upload er det for mye kansje eller ?. bruker en P4 2.4 Ghz cpu å 1 Gb minne.

Kjører du 22 torrenter samtidig?!

 

...

 

 

Ja, det er veldig mye, riktignok litt avhengig av hvor store de er og hvor mange klienter du er koblet til.

 

Azureus er fintfint på min boks, har aldri hatt noen form for systemsirup, men så kjører jeg ikke 22 stykker samtidig heller. ;)

Jeg bruker Netlimiter til trafikkforming, den innebygde kan være litt lumsk. Jeg skrur av hvis jeg skal spille, dog.

 

(XP2400+, 512MB DDR PC2100, Samsung 160GB, Win2k)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...