Gå til innhold

Bruk av forumet, regler - hjelp oss litt


Anbefalte innlegg

http://forum.hardware.no/retningslinjer.php

 

Den siste tiden har moderatorene lagt seg på en strengere linje. Dette har medført en del hets mot oss, og en del personer er utestengt på grunn av dette - noen permanent, andre midlertidig.

 

Jeg har foreslått at en liten FAQ blir utarbeidet for bruk av forumet. Denne FAQ'en er ment å spesifisere nærmere hvordan reglene skal tolkes. Det er i denne sammenheng ønskelig med litt feedback på hva brukerne mener.

Warez - spørsmål vil fortsatt ikke tolereres. Men hva er warez - spørsmål? Skal vi kjøre en strikt linje her og si at alle spørsmål som _kan_ være et fordekt warez - spørsmål skal stoppes?

 

Bruken av forumet må nok også ha en liten gjennomgang. For eksempel blir feilpostinger stengt med begrunnelse. Dette er noe vi vil fortsette med, men som jeg håper vi kan få med i en slik FAQ slik at brukere i utgangspunktet vet om dette.

 

Dette forumet er ikke en rettighet noen brukere har krav på. Det tilhører HW - nettverket, og vi styrer det som vi ønsker. Nå ønsker vi tilbakemeldinger fra _dere_, slik at vi sammen kan komme fram til noe alle kan leve med.

 

Jeg oppfordrer alle som svarer her til å svare saklig, med begrunnelser. Da er det lettere å bli hørt.

Dersom denne tråden utvikler seg til en ny hets - runde, fjerner jeg den og dette arbeidet vil bli lagt på is. Linja er streng - men forhåpentligvis kan vi samarbeide, slik at vi kan løsne litt på tøylene.

 

Vennligst post svar på pollen - stem dersom du finner noen av alternativene brukbare. Her skal du komme med _forslag_ til oss i forbindelse med forumet, reglene og modereringen.

 

Med vennlig hilsen Vidar Fagerjord, moderator og skribent for http://www.overklokking.no

 

_________________

Project SU

http://hinux.hin.no/~vidarf/

Skribent for overklokking.no

Moderator

 

[ Denne Melding var redigert av: yummy på 2002-06-13 23:37 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


Dersom denne tråden utvikler seg til en ny hets - runde, fjerner jeg den og dette arbeidet vil bli lagt på is. Linja er streng - men forhåpentligvis kan vi samarbeide, slik at vi kan løsne litt på tøylene.


 

Hvis dette utvikler seg til en ny hetsrunde vil jeg foreslå at dere lar det stå som det er. Det vil fungere som et dokument på at denne nye satsningen ikke fungerer i forhold til brukerne, og vil derfor si mye om det dere spør om – selv om det tilsynelatende ikke er "saklig".

 

Min personlige mening er at dette er feil måte å kommunisere med brukerne på. Spørsmålet om forumet er til for brukerne eller for HW-nettverket blir ikke stilt, bare en bastant uttalelse om at HW-nettverket er sjefen.

 

Greit at det må være folk som styrer det, men at de skal stoppe, moderere andres poster og fjerne tråder etter eget forgodtbefinnende synes jeg blir litt irriterende. Da er det bedre å la feilpostene, slurvekommentarene og lignende stå. Det vil _alltid_ skje feil, og de er mindre plagsomme enn stadige og utrøstelige moderatormeldinger.

 

Jeg lurer også på om moderatorene er klar for den jobben de tilsynelatende tenker å påta seg. Er dette noe de kan klare, sommer, høst også videre?

 

Ikke misforstå, jeg er ikke mot alt styre og stell. Til slutt vil jeg si meg enig i linjen som har blitt fulgt til nå, hvor rasistiske uttalelser og warez og slike åpenbare ulovlige eller etisk useriøse ting fører til reaksjon, f.eks. utestengelse i 14 dager. Jeg ser heller ikke bort fra at permban kan være på sin plass, men det har vel lite for seg siden folk (for tiden)bare kan registrere seg med et nytt nick. Fast IP er det enda ikke mange som har.

 

[ Denne Melding var redigert av: Maroder_S på 2002-06-14 00:05 ]

Lenke til kommentar

Hei

 

jeg er veldig enig i de stramme linje som dere har kjørt nå i det siste. Best å bli kvitt problemet før det blir for stort. En ting som det burde bli slutt er alle de derre usaklige kommentarene om at den og den tingen er harry o.s.v

 

Keep up the good work

 

en sommerlig hilsen Frank Andre Rui

Lenke til kommentar

Jeg syntes dere skulle slå hardt ned på det der me warez og rasisme o.l som nevt ovenfor, men feilposting og slik er liksom ikke så veldig farlig bare det ikke skjer helt bevist, ihvertfall til dere har fått reorganisert forumet som dere prata om i en annen tråd(hvor blir det av poll,eller har det vært?).

Direkte dissing av andre forumbrukere burde også slåes hardt ned på.

 

Jeg synes den som starter en tråd skulle kunne banne en bruker fra tråden hvis han blir plagsom og/eller usaklig og bare driver å krangler med de andre.

Men det er vel kansje litt mye arbeid å legge til en slik funksjon no.

Lenke til kommentar

Ok, jeg modererer uttalelsen om forumet: Det _er_ til for brukerne, men brukerne har ingen rett til å bruke det som de vil. HW - nettverket styrer det som vi vil, gjør som vi vil og modererer som vi vil. Men ikke uten å høre på hva brukerne ønsker. Det jeg prøver å få fram er at vi ønsker å ha en viss profil på forumet - men vi skal selvfølgelig ikke være diktatorer heller. Det er svært viktig med kvalitativ feedback fra brukerne, slik at vi kan legge oss på en linje som er i alles interesse.

 

Det er kanskje feil å spørre sånn, men det er verdt et forsøk. Det gir, om ikke anna, meg som moderator en pekepinn på hvor landet ligger.

 

Når det gjelder redigering av poster, sletting / stengning av tråder osv, kommer det til å bli som det er foreløpig. Inntil vi kommer dit at flesteparten av meldingene som postes her er mer eller mindre korrekte, vil bl.a. jeg være svært aktiv. Når tingene har stabilisert seg på et OK nivå, kan vi trekke inn i kulissene litt. Min erfaring fra NEWS tilsier at "n00bs" fort kommer seg inn i kjørereglene der. Jeg har tro på at dette vil skje her også.

 

Mvh. Yummy.

 

_________________

Project SU

http://hinux.hin.no/~vidarf/

Skribent for overklokking.no

Moderator

 

[ Denne Melding var redigert av: yummy på 2002-06-14 00:33 ]

Lenke til kommentar

Jeg stemte på eneren..

 

Jeg liker dette forumet. Ikke bare fordi jeg får hjelp til det jeg lurer på, men og fordi det ikke bare er et nazi-styre av moderatorer..

 

Jeg synes moderatorene gjør en fin jobb... Burde ikke vært strenger eller det motsatt..

 

 

Pluss at det er mange morsomme poster om "moderator-idiotene" :grin:

 

J. Pop

Lenke til kommentar

Jeg er en av de som klaga over hvilken retning forumet hadde tatt for ei stund tilbake. Jeg er glad for at dere slår såpass hardt ned på folk. Det viser dem hvor plassen deres er, og at de SKAL lære seg å bruke det skikkelig. Det har vært ALT for mye syke poster som har blitt plassert under 'hardware', 'overklokking' osv. som skulle vært plassert under off topic el. Mange har også kommet inn i noen poster og fått dem til å spore helt av med bullshitprat. Dette har dere nå elegant satt en stopper for, og det er jeg takknemlig for.

Lenke til kommentar

Og jeg begynner og bli rimelig lei av folk som sier noe som dette:

AMD SUXXXH000R

INTEL ER BEST FORDI JEG HAR DET

INTEL SUGER FORDI DET ER SÅ DYRT

 

SÅnne useriøse poster

Jeg har prøvd og bruke Rating systemet og gi sånne som det ikke fult så gode rating ,men jeg har det på følelsen at det er mange som misbruker denne ordningen.

 

En reorganisering av forumet ville være perfekt siden kategoriene nå er blirr ganske uoversiktlige.

 

Jeg ville ikke sagt at vi skulle slette alle postene som ligger i det gamle forumet ,men at man deler forumet inn i 2 deler (Gammel og NY)

 

For og se hva som er en bra inndeling av kategorier så ville jeg sett i posten som heter:

Reorganisering av forumet (Eller noe som ligner på det)

Lenke til kommentar

Jeg synes det er bra med en litt strengere linje fra moderatorenes side. Det er liksom litt greit og vite at noen har kontrollen her i forumet.

 

Når det gjelder retningslinjene dere følger, synes jeg de er OK. Men dere snakker mye om warez, og hvor ille det er. Men hva kan man egentlig definere som warez? Jeg forstår at dere som moderatorer kanskje synes warez-definisjonen juridisk sett er enklest og følge, men slik tror jeg egentlig ingen vil ha det. Hva dere bør regne som warez, burde være helt og holdent etisk fra deres side mener jeg.

 

Jeg synes dere bør komme med en egen spalte hvor dere mer ettertrykkelig gjør rede for hva av warez dere vil slå ned på i den nye FAQen deres. Når det er sagt, finnes det langt verre ting som kan komme i forumet (ikke fordi jeg vet om noe).

 

Lykke til med videre moderering!

 

Mvh.

Mads Eriksen

Lenke til kommentar

Hvis ikke det hadde vært for dere moderatorer som har en hard linje, ville det vært EU-standard på forumet (fri flyt..)

 

Jeg har selv ikke følt at det har vært noe problem, men skjønner at en "uinvidd" kan ha litt problemer med å poste første 2-3 gangene, men ikke mer.

 

En FAQ der det står hva man bør tenke gjennom før man begynner å poste på forumet er ingen dum idè, men spørsmålet er hvor mange av de som har et behov for å lese den som kommer til å lese..

Lenke til kommentar

Synes det er bra at dere moderatorer begynner å bli mere konsekvente. Vis at dere er her å slå ned på tull, rasistiske uttalelser, mobbing og helt usaklige ting.

 

Når det gjelder feilposting synes jeg dere burde vært litt mildere med det. Kunne ikke lagt inn en knapp der forfatteren kan flytte posten i tilfelle han/hun er uheldig å poste feil (hender faktisk at en tror man har postet rett men ikke har det likevel.

 

Vil også si unnskyld for min usaklighet mot dere moderatorer da jeg ble bedt om å fjerne bildet som tidligere var i signaturen min. Har i etterkant forstått deres begrunnelser.

 

- Sorry

 

Vil selv prøve å følge reglene bedre enn jeg har gjort.

Lenke til kommentar

Quote:


Ramboy skrev (2002-06-14 21:17):

...Men hva kan man egentlig definere som warez? Jeg forstår at dere som moderatorer kanskje synes warez-definisjonen juridisk sett er enklest og følge, men slik tror jeg egentlig ingen vil ha det. Hva dere bør regne som warez, burde være helt og holdent etisk fra deres side mener jeg.


Jeg synes dere bør komme med en egen spalte hvor dere mer ettertrykkelig gjør rede for hva av warez dere vil slå ned på i den nye FAQen deres.


 

Så lenge det er lover og regler så vil det bestandig være smutthull, og så lenge det er smuthull vil det bestandig være noen som vil utnytte dem. Det er da det er best å slå ned på alt som kan ligne warez. Slik vil folk skjønne hvor deres plass er, og skjønne at det å komme med en "skjulte" beskjed om warez ikke en gang er verdt å prøve på.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-15 03:19, Corleone skrev:

(...)

Det er da det er best å slå ned på alt som kan ligne warez.

(...)


 

Alt som ligner? Jeg håper du skjønner at det innebærer en del ting, Corleone. Uttrykket warez viser dessuten mer til de hiarkiene på nettet som driver med helt spesifisert piratvirksomhet. Men det finnes mange andre sider, som egentlig bare er fansider av en tv-serie, en sammenslutning av musikkvideo-entusiaster, o.l. som også legger ut ting som kan ligne warez. For ikke å snakke om fildelingsprogrammer som WinMX og Kazaa; hvordan skal man kunne diskutere disse programmene (evt. innholdet) uten og bli bannet fra forumet da? Skal man ta alt som "ligner" på warez, må man jo ta alt ovenstående, eller hva? Tar jeg ikke feil blir vel fort definisjonen på warez, den samme som BSA bruker: Alt opphavsbeskyttet materiale

 

Quote:


Fra
:

Warez is a term used by software "pirates" to describe software that has been stripped of its copy-protection and made available on the Internet for downloading.

(...)


OK, her fikk vi en "kommersiell" definisjon. Som du kanskje kan se Corleone, settes grensene for warez her ved programvare. Jeg sier ikke nødvendigvis at det er slik det er, men i følge Whatis.com så er (slik jeg forstår det) warez avgrenset. Vi kan jo se på en annen definisjon, fra en (kanskje) litt mer fri side:

Quote:


Fra
:

(...)

Warez is:


[*]Commercial software or shareware which has had the registration codes bypassed (cracked), or other security features breached (time limits, feature limits, etc.)

[*]Software designed to be used for cracking.

[*]Serial numbers for unpurchased shareware or commercial software.



Her har vi noe av det samme. Vi får dessuten med registreringsnumre og cracking.

 

Min mening er da som følger (og også sagt tidligere): Moderatorene må selv komme fram til en "riktig" måte å moderere poster med hinting og innslag av warez-prat. Når jeg skriver "riktig", mener jeg at dere bør finne en grei løsning, med å verken tillate direkte warez-prat, eller slå ned med jernhånd for ingenting. Bruk fornuft ved warez-moderering.

 

Mvh.

Mads Eriksen

 

[ Denne Melding var redigert av: Ramboy på 2002-06-15 16:26 ]

Lenke til kommentar

Ramboy:

- Deling av all slags kopibeskyttet materiale er piratvirksomhet og kan kalles warez.

- Skikkelige fan-sider deler ikke filer. De kjøper i stedet det de er fan av, måtte det være filmer, en serie osv. osv.

- Du vil også lære hvor håpløst det er å prøve å definere alt her i livet. Det vil bestandig være noen som klarer å finne smutthull, og kverulerer fram en annen definisjon på hva-det-enn-måtte-være. Dessuten så har moderatorene stengt av en tråd som per definisjon er 100% lovlig, selv om det er åpenbart at han kisen snakka om å finne en crack til GTA3 som fungerte.

Lenke til kommentar

CFD: Jeg skrev ikke det. Jeg siterte en annens definisjon. Jeg synes jeg gjorde det ganske klart, men...

 

Corleone: Joda, juridisk sett er det nok 'piratvirksomhet', men alt kopibeskyttet materiale er ikke tilgjengelig, fordi ingen har giddet å selge det (les: profitt).

 

Ta for eksempel musikkvideoer: Det er ikke mange artister som har lagt ut materialet sitt på DVD, og da er det som regel bare konserter. Da må man enten tilbringe dagen foran ZTV, abonnere på MTV, eller kanskje enda dyrere løsninger. Da On-Demand løsninger for dette ennå ikke er vanlig for folk flest her til lands, er nettet den eneste reelle muligheten man har hvis man vil se yndlingsartisten sin opptre. Og alt i alt; det er jo bare PR for artisten, når likevel ikke musikkvideoen kommer på DVD...

 

Men dette er også warez, hvis man skal se det på den måten. Samme med MP3, men det vet du jo sikkert :wink:

Poenget mitt er at skal man ta alt med samme kniv(eller noe sånt), for da blir det for strengt. OK, vi vil ha litt strengere linje fra moderatorene (ja dere gjør en god jobb nå, keep up the good work), men det bør fortsatt være en viss grad av frihet, og ikke bare regler som må følges til punkt og prikke...

 

Jeg vil ikke begynne å argumentere for warez, men kan nevne at i forrige PCPro var det en artikkel om warez. Du har sikkert hørt om programmet Maya, Corleone. Det kostet før mange penger, men nå kan du og jeg bruke det "privat". Mye takket være warez. Men ikke ta meg feil; jeg synes ikke warez er bra, vil bare at vi ordner tingene riktig.

 

Jeg skal ta selvkritikk og være enig at jeg dro inn for mange definisjoner. Ville bare vise hva annet som hadde blitt skrevet om dette.

 

Mvh.

Mads Eriksen

Lenke til kommentar

Hei, jeg er en sporadisk bruker av hardware.no sine fora. Men jeg leser mye her..reagerte dog på første melding i denne tråden.

"Hardware nettverket sin forum og vi bestemmer" er et ca sitat.

 

Vel det er jo grei holding til kundene egentlig..at en butikk (for det er jo det hardware er etterhvert. dere tjener penger på visninger av annonser)

Skal bestemme hva jeg skal mene og gjøre.

 

Selvfølgelig er jeg enig i at det skal være regler i et forum. Men tror kanskje dere skal være litt mere lydhøre deres brukere enn dere gir utrykk for.

 

Utestengning fra forumet for posting i feil kategori høres lattelig ut. Kanskje en annen praksis der han får beskjed om hva han har gjort feil og flytte meldingen til korrekt forum ville være en mer riktig fremgangsmåte. Som gjør at den brukeren faktisk vil komme tilbake.

 

Bare en liten tilbakemelding fra en som har sett mange forumer gjennom tidene...

 

Glenn

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-16 12:03, glepa skrev:

Utestengning fra forumet for posting i feil kategori høres lattelig ut. Kanskje en annen praksis der han får beskjed om hva han har gjort feil og flytte meldingen til korrekt forum ville være en mer riktig fremgangsmåte. Som gjør at den brukeren faktisk vil komme tilbake.


 

Ingen har blitt eller kommer til å bli utestengt for feilposting (dvs. hvis de ikke gjør det gjentatte ganger med påfølgende advarsler). Har du eventuelt en link å vise til hvor noen har blitt utestengt for feilposting?

Det å flytte/stenge feilpostinger har blitt diskutert mange ganger før - brukerne har demokratisk bestemt (gjennom en poll) at feilpostinger skal stenges.

Yummy (mod.) har forøvrig flyttet enkelte tråder istedet for å stenge de.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...