Gå til innhold

Gamle filer henger igjen?!


Azton

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har ett veldig merkelig problem. Jeg har en harddisk (WDC 200BB). Jeg har hatt litt problemer med den, dvs at plutselig ble alt på harddisken korrupt, og jeg måtte formatere. Tenkte at dette sikkert var windows sin feil, så jeg formaterte. Nå har ikke dette skjedd i så stor grad, men det har forekommet. Det fikset jeg med chkdsk /f. Det merkelige er at nå har jeg formatert harddisken (slow format) som NTFS system (fra tidligere FAT32). Jeg hev innpå noen musikkvideoer og skulle prøve å spille dem av. Til min store overaskelse så dukket plutselig Gandalf opp med staven sin! Det samme skjedde når jeg tok en annen musikkvideo. Hadde en LOTR sikkerhetskopi på harddisken før jeg formaterte, og det virker som denne "henger igjen". Har aldri vært ute for noe slikt før, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

 

Noen som har samme erfaring?

 

- Azton

 

Edit: Jeg mistenker DC++ kan ha noe med saken å gjøre.. :hmm:

Endret av Azton
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe. Må si jeg kjenner meg litt igjen her ja. Jeg hadde en WD 200 Gb disk som jeg lagret masse filmer på og etter en stund så ble alle filene forskjøvet på en måte sånn at jeg fikk en skjult "film redigerings" funksjon som gjorde at en film inneholdte scener fra 2-3 andre filmer :( Ikke nok med det så ble veldig mange filmer, ca 50% av de uleselige. Dette fikset jeg etter mye om og men ved å slette partisjonen på disken og lage ny og formatere. Og siden jeg brukte Win 2000 måtte jeg legge inn 48bits støtte i registeret, dette skal egentlig være fikset av service pack. Men er en del som har lignende problemer fordi om alt er oppdatert. 48 bits støtte gjør at du kan ha større disker enn 130 Gb.

 

Det som jeg gjorde når jeg fikk meg 200Gb disk var at jeg fikk en kamerat til å lage en partisjon på hele størrelsen ettersom at jeg bare fikk frem 130 Gb hos meg selv.. Det skulle jeg ikke gjort for så og si ca 180 Gb med filmer ble ødelagt etter å ha vært på den disken i ca en ukes tid. Hvis du har win 2000 kan du fikse 130 Gb grensen ved å gjøre som forklart på denne microsoft siden:

 

48 bits support

 

Husk å gjøre som i forklaringa på Microsoft sin side før du sletter partisjonen og fomaterer den på nytt. Håper det funker for deg også :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg har windows XP med SP2. Ja, hadde problem med at samme disken bare ble lest som 128GB. Jeg la til en endring i registeret, da det ikke virket, installerte jeg de nyeste driveren til IDE kontrolleren min.

 

Skal prøve med den 48bits supporten, write zero på hdden og lage en ny partisjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...