Gå til innhold

Forskellen på ddr3 of ddr


erlnico

Anbefalte innlegg

Hei..

 

Nå har eg skikket inn på ulike nettbutikker etter eit aktuelt rimelig skjermkort...

 

Ein av tinga som slår meg, er at det er ei stund sidan eg kjøpte skjermkort ja.

Det eg lurte på er kor mykje betre er i grunnen eit pci-express kort enn eit agp kort (viss det er betre,vell og merke)

 

Og ka er i grunnen forskjellen på ddr3 og ddr... Greit nok at ddr3 sansynligvis er raskere enn ddr, men sånn total ville f.eks eit 128mb pci-express ddr3 kort være betre enn eit 256mb ddr agp kort???

 

f.eks er dette kortet http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302678&cks=PRL betre enn dette http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=300441&cks=PRL

 

Ellers kor mykje sånn ca betre er geforce 6800gt enn f.eks geforce FX59xx serien?

 

og tilslutt er dette eit bra kort, eller.....? http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=305562&cks=PRL (Sansynligvis ikkje.....)

 

"Dei kunne jo solgt geforce FX59xx serien endå synes eg..."

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet er ikke de pci-e kort som finnes idag noe bedre enn agp, men pci-e har bedre båndbredde som etterhvert vil bli brukt. pci, som er standard som har vært sammtidig med agp er tregere enn agp og skjermkort som bruker pci vil være tregere. Når det gjelder ddr og ddr3 så er jeg ikke sikker på hva forskjellen er, men at ddr3 skal være raskere eller er bedre egnet til å lage raskere.

Lenke til kommentar

Tja. jeg starter her da: ddr3 er på en måte raskere. Det er ikek så veldig stor forskjell nå til dags, men det er lettere å få til å gå raskere.

Så til neste spørsmål: 6800 med 256 ddr yter bedre enn 6600GT med ddr3. Det er veldig liten forskjell, men den er der ;) .

Og som sagt over: PCIe er raskere enn AGP ,men du merker ingen forskjell på de til dags dato.

6800 GT er også et mye bedre kort enn 5900 serien ja. Geforce 6000 serien er mye bedre på direct x 9, bedre hastighet, flere pipelines osv. MEd adnre ord, det meste er bedre på 6800 gt.

og til slutt: 6600 er et helt greit kort, men legge heller i noen ekstra kroner , da har du et 6600gt kort hvilket som er ganske mye bedre. Men hvis du vil klokke litt på kortet ditt er 6800le det beste valget i "mellomklassen".

Lenke til kommentar
Er det behov med 256mb skjermkort, eller er det nok med 6800gt 128mb ram eller 6600gt??

Per idag er det ingen spill som krever 256mb minne men det kommer vel om ikke så veldig lenge. Derfor ville jeg valgt 256 mb minne hvis du skulle kjøpt idag. Det er mer framtidrettet.

Doom 3 krever vel ærlig talt minst 256 mb ram. Å de fleste nye spill er jo mye bedre med 256 ram. Men jeg tror nok helelr ikke at du trenger så mye mer enn 128 mb. De fleste 256 mb kortene er jo tregere enn 128 mb kortene da.

Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet står GDDR3 for Graphics DDR3, og det er vel dette som sitter på grafikkort i dag. Det er også dette diskusjonen her handler om. DDR3 RAM finnes vel egentlig ikke enda, da vi for øyeblikket er i gang med å fase inn DDR2 RAM (RAM til hovedkort). GDDR3 derimot er brukt på en del grafikkort.

 

Jeg nevne at dette er ting som jeg er relativt sikker på, men ikke 100% sikker. Dersom noen har bedre informasjon er det bare å rette meg.

 

-Zlatzman

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...