Gå til innhold

Celeron D versus Pentium 4


Becks69

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg sitter å skal sette sammen en pc til kontorbruk (hovedsaklig). Stusser på hva som er den store forskjellen på en Intel p4 2,4GhZ, og en Intel Celeron 2,4GhZ.... Celeronen er til halve prisen. Så derfor lurer jeg :

 

Til kontorbruk (kan være noen tunge dokumenter) er det verdt å bruke 1100kr eller klarer celeronen brassene? til kun 550!??

 

- den eneste forskjellen jeg ser er at p4 har mer cache, 1mb mens celeron har 256kb. Hva bruken man cachen til?

Endret av Becks69
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikkje det at eg har spes peiling, men eg hugsa eg las her på forumet en gang om en test der en 2 GHz Celeron vart testa mot en 2 GHz Pentium..

 

Og resultatet?? Celeronen hadde halve ytelsen til pentiumen.... Men kva slags test det var hugsar eg ikkje. om det var spel og slike ting eller berre reint generelt.. Etter det har eg aldri anbefalt folk å kjøpe celeron..

Lenke til kommentar

Siden Pentium 4 2,4 GHz er en ganske svak CPU (mangler HT og har kun 533 MHz FSB) så er ikke skrittet ned til Celeron D 2,4GHz veldig stort. Den eneste forskjellen er at Celeron'en kun har en fjerdedel av L2-cache til Pentium 4.

 

De nyste PC'ene på skolen "min" har Celeron D 2,6 eller 2,8 GHz (husker ikke klart) med 512MB RAM, det duger til internett-surfing, lesing av .PDF'er og bruk i Word.

 

Til tyngre oppgaver vil ihvertfall 2,4GHz slite en god del, men en Celeron D 2,67 GHz til kun 200 spenn mer vil nok hjelpe godt på vei hvis du føler at det kan by på store problemer.

 

P4 2,4GHz er nok mest beregnet på klokkere.

 

Til opplysning så koster ikke AMD Athlon64 2800+ mer enn snaue tusenlappen, den vil være langt kjøligere og yte en god del mer. Det er ihvertfall et mye bedre alternativ enn Pentium 4 2,4 GHz hvis du skal svi at tusen kroner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...