Gå til innhold

Registreringsprosess med karantene


Anbefalte innlegg

Vil ha svar ifra Amund angående dette spørsmålet:

 

Er det mulig å innføre en karantene på f.eks. 3-5 dager fra man registrerer seg til man kan poste?

Ser at dette benyttes på flere og flere forum.

 

Man kan da selvfølgelig kun registrere 1 brukernavn for hver email-konto, som passord/aktiviserings-kode sendes til.

 

Fordeler;

[*] Personer som blir bannet kan ikke øyeblikkelig opprette nytt nick og fortsette slik de fleste gjør. Moderatorene slipper å banne nye nick gang på gang.

[*] Man gjør det vanskelig for personer som kun vil gjøre livet surt for andre ettersom de i tilfelle må registrere seg med mange ekte email-kontoer.

[*] Vi får flere seriøse postere - de som faktisk kan vente i 3-5 dager før de poster.

[*] Vi får nye brukere som faktisk vil delta i diskusjoner og gjøre forumet bedre.

[*] De som har munndiare roer seg ned på 3-5 dager.

[*] Moderatorene får en mye lettere jobb.

[*] ?

 

Ulemper;

[*] Seriøse postere som har behov for raske svar --> Spør på Usenet eller andre forum..

[*] ?

 

Case med meg i hovedrollen; registrerte meg på forum.doom9.org før helgen. Der må man vente i 5 dager før man får poste. Hvis jeg ville forpeste forumet der, må jeg altså vente en god stund - og på 5 dager forsvinner temperament ganske fort!

Hvis jeg blir bannet der, blir antageligvis epost-adressen min også bannet - over and out.

 

 

Er dette en mulighet på HW, eller er det for mye arbeid?

(Vil altså ha svar ifra Amund eller andre som koder forumet)

 

_________________

80 GiB er ikke 80 GB

 

[ Denne Melding var redigert av: borre på 2002-06-12 01:45 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det å opprette en ny hotmail konto tar 30 sekunder, så det med "bare en email addresse" er fullstendig nytteløst med tanke på folk som VIRKELIG er motivert til å lage kvalm. Det finnes også en haug andre gratis email tjenester.

 

Sånn sett fungerer kun en "aktiverings periode", men til og med dette kan lett overvinnes ved hjelp av fantasi.. (be om autorisasjon fra 50 forskjellige email kontoer, og om fire dager..vips..) Selvsagt, du skal være rimelig ekstrem før du går til et slikt skritt, men jeg har opplevd det før. Er personen besluttsom nok, er det fullstendig umulig å hindre han tilgang til et åpent fora som dette.

Lenke til kommentar

Dersom noen bevisst går inn for å ødelegge for oss her, fins det andre metoder å stoppe slikt på. Og vi moderatorene blir lett trigger - happy mot slike personer når vi finner ut av det. Dersom dette skulle skje, skal vi nok klare dette.

 

Vi kan jo alltids nekte adgang til hotmail (eller tilsvarende) - brukere slik at folk må bruke en emailadresse som knyttes til deres navn. En situasjon som ikke er ideell på noen som helst måte - men...

 

En annen approach er å fikse noe SMS - greier slik at man må oppgi mobilnummer for så å motta registreringskode. Muligheter er det nok av. Men jeg håper da virkelig at det ikke blir nødvendig med slike tiltak. Skal jo ikke være fort knox heller, da. Jeg tror "karantene" - prinsippet er knall idé. Er det noe som _virkelig_ haster, kan jo nykommere sende en mail til moderator og be om å få opprettet en tråd med spørsmål.

Lenke til kommentar

Quote:


borre skrev (2002-06-12 01:41):

Er det mulig å innføre en karantene på f.eks. 3-5 dager fra man registrerer seg til man kan poste?


 

Ja, men det krever litt innsats fra min side. For tiden tenker jeg mest på muligheten for å gå over til phpBB versjon 2.0. Denne virker veldig mye bedre (på papiret), men det kreves enorm innsats for å legge over alt til nytt system.

Et av problemene vil da bli frames-forumet.

 

Noen som har erfaringer med phpBB2? Og gjerne også erfaringer med oppgraderinger..

 

Dersom det blir aktuelt å oppgradere er jeg lite lysten på å legge ned for mye arbeid i dagens forumversjon.

Karantene er uansett en fin ting som vi absolutt skal vurdere å legge til, enten det blir i den ene eller andre forumversjonen.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

OK

 

Anser det iallfall som at det ikke er motvilje mot forslaget :smile:

Takker for at dere iallefall vil vurdere det - i dette eller en nyere versjon.

Forventer selvsagt heller ikke at det skjer over natten, spesielt ettersom dere er få som koder forumet. Det kan da gjerne kan ta flere uker eller t.o.m. måneder hvis funksjonen ikke er integrert i "forum-templatene" og det må kodes selv.

 

Dere gjør en god jobb uansett! :wink:

Lenke til kommentar

Enig. Jeg har i en periode nå fulgt med i diverse drittslenging her på forum som er rettet til moderatorne, og synes den strikse linja som er nå, er helt på sin plass. Karantenetid er nok en veldig god ide. Da kan man ikke bare lage et nytt nick og tute ut masse dritt pr. omgående, man får kjølt seg ned et par tre dager og tenkt seg litt om. Har også lagt merke til at enkelte sier at hvis ikke moderatorne slakker litt, kommer ingen til å bruke forumet mere!! Det er det mest tåpelige jeg har hørt, SE på trafikken her!! Det rauser inn meldinger hele døgnet, mere enn noen ganger. Hvis de som påstår dette føler at de ikke vil være her fordi det er for strengt, hva gjør vel det? De har alikevell antakelig ikke noe positivt å bidra med til alles beste alikevel. Etter min oppfatning er dette et bra forum, en god grunnide, der folk med behov for hjelp,kan spørre om råd, og vi kan utveksle erfaringer med hverandre. Hvis de har lyst til dette drittpratet som enkelte holder på med, finn en eller annen irc-kanal til det. Dette forumet er for verdifult til å bli forpestet av dette umodne jåsset.

Dagen ville bli grå hvis det skulle gå så langt at forumet skulle bli lagt ned pga. at ingen giddet å yte noe for å rydde opp hvis de hele tiden får kjeft fordi de håndhever reglementet.

Lenke til kommentar

Quote:


B|Real skrev (2002-06-13 20:56):

Quote:


amund skrev (2002-06-12 23:01):

Et av problemene vil da bli frames-forumet.


På vilken måte da?

 

Frames-forumet er skreddersydd etter dagens phpBB-datastruktur. I phpBB er datastrukturen endret radikalt = frames-versjonen må skrives om radikalt. Det betyr mye arbeid.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

ang ulempen for dem som trenger hjelp med en gang: hva med å dedikere en mappe hvor man kun får lov til å starte en ny tråd når man er innenfor karanteneperioden, men svar kan alle skrive?

 

her får også de nye medlemmene demonstrert sin seriøsitet, og moderatorer får lett dannet seg et bilde av de nye brukerne. dette bør i tilfelle _IKKE_ være mer enn én mappe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...