Gå til innhold

Hjelp med ørkenrotte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gi den mat og vann? :) Regner med at du har høy i buret også, så den kan lage seg et rede?

Prøv å ta den ut, så den blir vant til deg

 

Nei, er lenge siden jeg hadde rotte, men ikke hold den under springen som eieren til den forrige rotta jeg hadde, gjorde.. Den rotta ble skadet i hodet sitt til slutt, og satt å gravde HELE TIDEN på kantene inne i buret sitt! Gav den bort igjen, da jeg ikke orket mer..

 

Men kunne fortsatt tenkt meg rotte da :) Fine dyr... Så lenge de er i buret sitt

Lenke til kommentar

har to ørkenrotter selv, veldig søte små! :)

 

de var veldig lite kosen i starten, men ved og bruke mye tid med de har de begynt og bli litt roligere, er vel snart 6mnd.. bruk god tid på og venne de til hendene dine, og gi de snacks når de kommer oppi handa di. solsikkefrø f.eks.

 

du burde forresten ikke ha en ørkenrotte alene, ettersom de er veldig sosiale dyr.. skal du kjøpe en til sørg for at det er en fra samme søskenflokk ellers kan det fort bli krangling. skal du skaffe en til må du gjøre det fort også!

 

tja, va mer er det og vite.. de er glad i agurk.. og hasselnøtter. og de må ha et hus! jeg kjøpte en kokosnøtt som jeg lagde et hull i og skrapa ut innmaten, den liker de.

 

ja også elsker de og bade i sand! kjøp chinchilla sand, den er helt finkornet. da blir de fin i pelsen og greier. :)

 

ikke dra de i halen, det liker de ikke..

 

edit, må jo legge ved et bilde! :)

Endret av phax
Lenke til kommentar

hmm skulle du ha kosedyr ville jeg anbefalt marsvin, de er litt å ta i og liker å bli kost med. Rotter, mus, hamstere osv. er somregel urolige, er de rolige så er det kanskje tegn på a de er syk eller no :roll:

 

Ørkenrotter er glade i å gnage, gi den en trestokk og sånn. ikke legg vanlig bomull i buret for det kan surre seg rundt beina og i værste fall brekke foten, spesial bomull har alle dyrebutikker. Bomull og gress er bra seng, bør ha et passe stort hus til den så den får gjemt seg litt og slappet av.

Lenke til kommentar

hamster er så usosiale, men litt roligere så det er lettere og tvangskose de! :D

 

rotter derimot er nok et bedre valgt.. ørkenrotter blir ikke like tam som "vanlige" rotter.

 

jeg har bare trespon og høy i buret mitt, ikke noe bomull..

 

har forresten bygd en ekstra etasje i buret, og buret er egentlig ikke noe bur men et akvarium. akvarium anbefales siden de bare gnager sunn plastbur og spruter spon utover alt når de graver. den ekstra etasjen strekker seg over ca halve akvariet, og den er veldig kjekk siden jeg har mat og drikke stående der opp, slik at alt ikke blir helt nedgravd i spon og høy! :) pluss at de får litt ekstra gulvplass da.

 

 

edit: slenger ut en link med endel fin info. på dansk, men men..

 

http://www.gerbil.dk/defult.php?id=om

Endret av phax
Lenke til kommentar

Jeg har sånn spesiel bomull som jeg kjøpte på en dyrebutik, så har eg sånn den løper rundt i og chinchilla har jeg ;)

 

Men da jeg kjøpte den hadde de bare 1ørkenrotte igjen så jeg tok den, og de i butiken sa den kunne kjede seg. så da jeg kom hjem gikk jeg et annet sted og kjøpte en til :cool: men da jeg tok den oppi løp den ene etter den andre hele tiden! jeg ommøblerte og tk nytt høy og chinchilla sand oppi, vet ikke hvorfor men tenkte kanskje det skule gi seg men det gjorde det ikke..

Den jeg kjøpte sisst er veldig rolig og løper ikke etter den andre, men blir løpt etter..og no er den veldig redd den andre hjmmmer seg hele tiden. så jeg tok den som løp etter den rolige oppi et annet bur og tok alt den trengte oppi...hva skal jeg gjøre ? :hmm:

 

ps: Det er 2 jenter

post-58-1105393482.jpg

Lenke til kommentar

aiai.. nå har du nok bæsjet litt på leggen dessverre.. de er fra forskjellig flokk de to rottene dine og dessverre virker det som de ikke kommer overens.

 

jeg gjorde samme som deg, kjøpte først en siden de bare hadde en igjen. men så merket jeg at rotta kjedet seg og ikke hadde det bra, den satt bare rolig ihjørnet og var redd for det meste, leste også på nett at man aldri skulle ha en rotte alene. så da dro jeg på en annen dyrebutikk og fortalte situasjonen der og sa at jeg vurderte og kjøpe en til gutt. dama som jobbet der var veldig flink og frarådet meg fra og gjøre det, hun sa at det var minimale sjangser for at det kom til og gå bra. hun sa også at dyrebutikken skulle aldri ha latt meg kjøpe bare en rotte siden de burde vite at de ikke trivdes alene. så etter råd fra henne leverte jeg tilbake den enslige rotten jeg hadde kjøpt og kjøpte meg to jenter fra samme kull istedefor.

 

anbefaler deg egentlig og gjøre det samme...

Lenke til kommentar

bruk høy og ikke spon da disse gnagerne kan få alvorlige lungesykdommer. og ikke dra dem i halen da dems forsvar er å bite og vri seg rundt og "slippe" halen. om dette skulle skje så frykt ikke det gror av seg selv... JA JEG HAR JOBBET I DYREBUTIKK og har hatt det meste av di små irritable gnagerne P.s husk E vitaminer til dem da

Lenke til kommentar
  • 7 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...