Gå til innhold

Gradiosa....


smetho

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Blei sånn plutslig uhyggelig sulten. Første tanken som entret den våkne delen av hodet mitt var "GRADIOSA!". Men så var det store spørsmålet:

Vanlig, eller den nye Mild Taco??

Lysten heller litt mot Mild Taco.....Nam!

 

Hva synes dere? Fordeler og ulemper med hver av dem? Vil det komme en tredje variant? HAR DET ALLEREDE KOMMET?? (må se å handle igjen snart....godt å ha en mor :wink:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mild Taco er ufyselig!

 

Hvis jeg absolutt må ha frysepizza holder jeg meg til den originale Grandiosaen :smile:

 

Litt moddet, riktignok:

 

Drysser pepper, hvitløkspulver, oregano, grillkrydder, hvitløkspepper og paprika på.

Legger så rikelig med ost på toppen (bruker vanlig Norvegia eller det som måtte finnes i kjøleskapet).

 

Stekes nederst i stekeovnen til pizzaen/osten er litt brent i kantene.

 

Ta denne sammen med halvannen liter cola og et opptak av Simpsons på TV, så er tilværelesen perfekt for en stakket stund...

Lenke til kommentar

Synes mild taco er bedre enn den originale, for på den originale må man bruke ett par minutter på å pelle av all den hersens paprikaen. PÅ taco-varianten finner vi mais som jeg synes er godt. Litt sterkere smak har den også, noe jeg liker :smile:

 

Men skal jeg virkelig kose meg, så steker jeg 200-250 gram ekstra kjøttdeig, krydrer den godt med salt og pepper, legger den utover Grandiosaen og dekker all kjøttdeigen med ost. Drysser deretter litt salt og pepper på toppen og lar den steke i 10-15 minutter. DET er digg det, men egner seg ikke ved data'n da den har en tendens til å søple litt (derfor bruker jeg kniv og gaffel på den).

Lenke til kommentar

Hei kjerts!

Har forholdsvis stabil økonomi,ja..

Men,husker da eg tente 30% av full lønn som lærling og fekk restskatt på 3månedslønner + forsikring av bil og årsavgift.I tillegg som eg trengte pengar til husleige,bensin mat etc..

Var ein morrsom mnd..;(

Men,dette årets skatteoppgjær (som egentlig er fra fra skatteåret 2001)så har revisoren min gjordt ein god jobb og eg trur eg går i null.

Har alltid fått restskatt sidene eg begynnte å jobbe for fullt som 13åring eller.no

Kanskje eg skal be revisoren min på ein grandiosa mild taco? (revisoren er ei dame..:wink: )

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-11 13:39, kjerts skrev:

har dere helt stabil økonomi, eller?!

ingen har nevnt den ekstra 5'ern mild taco koster..

derfor kjøper jeg Mild Taco bare det når jeg får lønn :smile:


Favoritt(ironisk navn) når det nermer seg lønning.. :sad:



 

Er litt over 125 kroner NETTO i timen bra nok for deg? Synes jeg har råd til Taco-varianten fremfor "original" varianten.

Lenke til kommentar

Har bare en ting å si: Grandiosa er ikke pizza, den kvalifiserer knapt nok for betegnelsen mat. Lær dere å lage pizza sjøl. Blir du litt dreven gjør du det på under 10 minutter (untatt heving selvsagt). Sist jeg spiste en grandiosa fikk jeg forøvrig mageinfeksjon og kunne knapt røre meg på to dager. Det er jo forsåvidt ingen overraskelse, man blir hva man spiser...

Lenke til kommentar

Smaken alle elsker

 

Å være matskribent skal ikke bare handle om å velte seg i raffinerte gourmet-retter og skylle dem ned med fine viner. Det ville være som om en filmkritiker insisterte på bare å se gode filmer. Man må få beina på jorda. Derfor besluttet jeg en dag å gjøre meg kjent med Norges nye nasjonalrett. Jeg gikk ut og kjøpte sju Pizza Grandiosa, én for hver ukedag.

 

Pizza Grandiosa er det folkeligste som fins, nesten mer enn fotball. Det er Norges mest solgte næringsmiddel, eller nytelsesmiddel, avhengig av hvem som snakker. Enkelte mener endog at Pizza Grandiosa er dypfrosset ondskap. Eller latskap.

 

Det krever sin mann å gå ublu opp til kassa på RIMI med sju Pizza Grandiosa. Det er som å ha handlekurven full av Se&Hør og Cocktail og bamse-mums og marshmallows, eller som å spørre etter bananlikør på polet. Man er redd for at noen skal kjenne deg igjen. Og lenger bak i køen sto ganske riktig en meget seriøs forfatter, så seriøs at verken du eller jeg har lest ham, som vi lar få være anonym her. Han hilste. Jeg hilste tilbake. Men jeg tror ikke han så stabelen med grandiosaer jeg forsøkte å dekke gjennom å la overkroppen liksom hvile over samlebåndet. Kassadamen leet ikke et øyelokk. Sju grandiosaer er kanskje ikke engang rekord der i kassa på RIMI.

 

Jeg lusket hjem med byttet. Leste bruksanvisningen og fant ut at varmluftsovn ikke var å anbefale. Vel, det er det jeg har. Varme er varme, tenkte jeg, og gledet meg til den første av sju skikkelig folkelige middager.

 

Mitt første forsøk på å tilberede Pizza Grandiosa må betegnes som en flopp. Jeg trodde at plastomslaget rundt selve pizzaen var en slags stekepose som skulle holde innholdet saftig. Det var den ikke. Det bredte seg en ganske dubiøs og såvidt jeg kan forstå ikke spesielt folkelig duft på kjøkkenet, og da jeg fikk den ut av ovnen var pizzaen på en måte laminert. Den gikk i bøtta.

 

Andre gang klarte jeg det bedre. Jeg fulgte med i vinduet på komfyren og så at pizzaen tok varmebehandlingen på en noenlunde normal måte. Osten smeltet ikke akkurat, den mer imploderte og ble til et gyllent månelandskap der på pizzaens overflate. Kantene ble ørlite brent, men det kan ha vært varmlufta for alt hva jeg vet.

 

Da jeg prøvde å spise den brant jeg meg fryktelig i munnen. Pizza Grandiosa leder nesten ikke varme. Den er glødende varm i det ene øyeblikket og iskald det neste, slik at det bare er et intervall på noen få sekunder da temperaturen er ideell, og da må man glufse i seg hele. Disse egenskapene gjør Pizza Grandiosa til det ideelle taktekkermaterialet i varme land.

 

Smaksmessig var Pizza Grandiosa en skuffelse. Slagordet på boksen er "Smaken alle elsker", men jeg synes det hadde vært mer passende å bruke "Smaken ingen hater", ettersom den knapt har noen smak i det hele tatt. Begrepet Grandiosa, som betyr storslagent, er også temmelig malplassert. Den er mer nøktern, nesten asketisk, når sannheten skal fram. Det mangler hvitløk, osten er Jarlsberg og smaker passe uinteressant, den later ikke til å ha vært krydret med noe og fyllet inneholder noen ubestemmelige kjøttstrimler som blir oppgitt å skulle være "storfekjøtt". Dem om det. Hele 60 prosent er fyll, står det på boksen, og skal jeg være riktig vanskelig vil jeg påstå at osten på en pizza ikke er fyll, men topping. Fyllet må være det som befinner seg mellom ost og bunn.

 

Etter tre strake dager på Pizza Grandiosa begynte jeg å gå lei av smaken alle elsker. Jeg begynte å innbille meg at det var en smak der, og jeg elsket den ikke. Dette tok jeg opp med en kamerat med lenger fartstid enn meg, og han spurte om jeg pleide å legge noe ekstra på pizzaen.

 

"Jeg spiser den naturell," sa jeg. "Det er det nesten ingen som gjør", påpekte han. "Hva mener du?" sa jeg, "At Pizza Grandiosa ikke er FERDIG?" Det var det han mente, at man igrunn må betrakte Pizza Grandiosa som en slags råvare. Dette står det ingenting om på boksen. Da jeg spurte om hva man burde tilsette, sa han bare: "Det du liker."

 

Jeg er en kreativ person. Jeg gikk igang med å eksperimentere, og samme kveld kunne jeg sette meg til bords med en postmoderne Pizza Grandiosa. Den hadde smeltet fransk chevre og var pyntet med pinjenøtter, hakket frisk mynte og importerte meksikanske bringebær. Det tok nesten kål på smaken alle elsker, hvilket jeg da var takknemlig for, men noen stor gastronomisk nyskapning var det ikke.

 

Neste dag gikk jeg til verks med mer tradisjonelle pizza-råvarer. Jeg kjøpte italiensk mozzarella-ost og to pakker norskprodusert pepperoni, presset hvitløk og blandet med tomatpuré og oregano og en ganske real dæsj med orientalsk chilisaus. For å få anbragt dette på grandiosaen måtte jeg la den tine i romstemperatur og skrape av ost, paprika, saus og alt det suspekte storfekjøttet. Nå smakte det ikke så verst, men jeg ble sittende og irritere meg litt over at bunnen var så tørr og hard. Hva om man satte en liten gjærdeig? Men da gikk det opp for meg at hvis jeg forkastet både fyll og bunn kunne ikke resultatet med beste vilje kalles en Pizza Grandiosa lenger, og det var en blindvei. Så jeg gikk tilbake til utgangspunktet, Pizza Grandiosa naturell. Jeg mener stadig at for å elske denne smaken må du hate noe annet. Deg selv, for eksempel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...