Gå til innhold

Ny artikkelserie: "Retro:"


Anbefalte innlegg

I tiden framover tar vi fram noen "oldies but goldies". Enkelte spørsmål går igjen og igjen på forumet, mens svar som oftest er å finne ved å titte litt på hva vi har syslet med de snart 5 årene vi har eksistert.

 

Først ut i løypa er goopguiden. Den er ikke 100% oppdatert, men gir likevel svar på det meste. Du kan lese goopguiden her.

 

God fornøyelse! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde det vært mulig å legge til hvordan man legger på goop på en prosessor med "heat-spreader"? Bare ta noen bilder av hvor masse pasta man skal lagge på...

 

Jeg har selv litt problemer med å beregne hvor masse som skal tas på A64 prosessorer!

Lenke til kommentar
Hadde det vært mulig å legge til hvordan man legger på goop på en prosessor med "heat-spreader"? Bare ta noen bilder av hvor masse pasta man skal lagge på...

 

Jeg har selv litt problemer med å beregne hvor masse som skal tas på A64 prosessorer!

Vi får se over nyttår om vi ikke får oppdatert den guiden litt. Er jo tross alt på høy tid!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

"Whatever the future holds, the future takes VISA". :D

 

Selv gjør jeg som følger:

 

Legg en passende mengde goop midt på prosessoren.

Ta en helt ny plastpose (brødpose, frysepose e.l.) og tre den på vrangen over hånden.

Stram posen over en finger slik at den er helt glatt.

Gni pastaen utover prosessoren (kun på core / IHS)

Sett på kjøleren.

 

Ved bruk av AS-5 er det lurt å varme opp pastaen først. Legg tuben i en plastpose og legg posen delvis ned i varmt vannbad. Etter 5-6 minutter har pastaen fått en fin konsistens, slik at den blir lettere å jobbe med.

 

Og husk: Det er ikke slik at jo mer pasta, jo lavere temperatur! Det skal veldig lite til. Meningen med varmeledende pasta er at den skal fylle ut alle små hulrom mellom prosessor og kjøler, derfor trengs det særdeles lite av den.

All pasta må "kjøres inn". Med det mener jeg at pastaen må ha noen timer (som regel rundt 50) før den har "satt seg". Derfor skal man se på temperaturen etter ca. 50 - 100 timers bruk før man sier noe om hvilke temperaturer man har oppnådd. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å la maskinen stå på i 50-100 timer sammenhengende.

Lenke til kommentar

Nok til at du får dekket IHS med et tynt lag. Når du har IHS på en CPU, dekker du hele IHS, ikke bare deler. IHS står for Integrated Heat Spreader. Altså varmespreder. Da vil du få mindre effekt dersom du ikke dekker hele IHS med pasta (gjentar: i et TYNT lag) enn om du bare dekker området over CPU'ens core. Muligens er dette ikke mulig å måle nøyaktig med "folkelige" måleinstrumenter, men slik er det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...