Gå til innhold

Knitring i lyden. Spesiellt på Ventrilo.


Anbefalte innlegg

Jeg var veldig i tvil om denne skulle postes under lydkort eller hovedkort. Valgte som du kan se å poste den her.

 

Fikk nytt hovedkort til Jul. Det problemet denne tråden omhandler kom etter at jeg fikk nytt hovderkort. Det var ikke ett problem med mitt gamle.

 

Jeg har nå:

 

NF7 V 2.0

xp2500

512 mb kingston DDR

Gainward 6800LE

Audigy 2

Win XP PRO

Ett trådløst PCI nettverkskort

 

Jeg har tilkoblet 2 IDE harddisker, 1 DVD rom og en CD brenner.

 

Har nyeste drivere til både hovedkort, skjermkort og lydkort. Jeg har deaktivert onboard lydkortet i Bios og har heller ikke installert drivere til onboard kortet.

 

Så til problemet. Jeg opplever til tider en merkelig knitring i lyden. Det skjer først og fremst i ventrilo. Det er ikke en konstant knitring, men en ganske høy knitrelyd som kommer nå og da. Den samme knitrelyden kommer også med ca like store mellomrom i andre programmer som gir fra seg lyd dersom jeg forandrer på equalisere. F.eks i Winamp eller den som følger med creative driverne. Hvis jeg ikke stiller på noen equalisers og har dem på normalt får jeg kun denne knitringen i Ventrilo.

 

Har prøvd å formatert system harddisken for å få fjernet problemet uten at det hjalp. Jeg har lett litt rundt, men finner ikke noe som kan løse problemet.

 

Håper noen kan komme med tips som kan føre til en løsning.

 

Tenkte at jeg kanskje også burde nevne at jeg også har ett annet problem som har oppstått etter utskifting av hovedkort. Det er nemlig at hele pcen plutselig låser seg. Den forblir slik i ca 10 - 15 sekunder før den igjen er tilbake til normalt. Når dette skjer mister jeg absolutt alt av lyd og bildet på skjermen forblir det samme. Grunnen til at jeg også nevner dette er at de to problemene kanskje kan ha en sammenheng. Siden begge oppstår etter at jeg fikk nytt hovedkort.

 

Takk på forhånd.

Endret av OterOter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Lagt inn nyeste via chipset driverne? Har du overklokket cpu? :p

Hadde du lest tråden ville du sett at jeg har lagt inn alt av drivere. Samt at cpu ikke var overklokket..... Les neste gang

 

BTW: Nforce kort skal ikke ha VIA drivere.......

Hvor har du skrevet at du ikke har overklokket cpuen? Du kan jo prøve å aktivere det integrerte lydkortet, på mitt hovedkort krasjer de 2 lydkortene overens med hverandre noe som utgjør at micen min blir skurrete. Jeg må dermed aktivere/deaktivere det integrerte lydkortet for at micen skal funke bra igjen. Har også prøvd å deaktivere det integrerte via bios men da fikk jeg ikke vekk skurringa :p . Du kan jo prøve dette...

 

Edit: Leste hele posten ja. Var ikke klar over at Nforce kort ikke skal ha VIA drivere, du skrev også bare at du hadde lagt inn hovedkort driverne. Kunne hende du ikke hadde tenkt på VIA driverne. Skulle bare prøve å hjelpe deg, unnskyld for at jeg ikke er like lærd innen hovedkort som det du er :hm:

Endret av Jabbala
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...